ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ / GÜLÜZAR ORUÇ- Yerel seçimlere günler kala siyasi partilerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Van’da aday çıkaran Saadet Partisi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl teşkilatı ve belediye başkan adaylarının katıldığı toplantıda seçime dair iddialı mesajlar verildi. Toplantıda konuşan il başkanı Özay İlhan, “Kesinlikle Van’da seçimi kazanacak güçteyiz.” Yorumunu yaparken, “Saadet Partisi kazanırsa Van’daki bütün siyasi partilerin seçmenleri iyi ki Saadet Partisi kazandı diyecek. Mutlu ve huzurlu olacak.” İfadelerine yer verdi. Toplantıda konuşan ve 30 yıl önce Van Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Erbaş, Özay İlhan’ında önceki yerel seçimlerde aday olduğunu söyledi. Erbaş, “Bu sefer partimiz beni aday gösterdi. İkimiz de aynı davanın yolcularıyız. Bundan sonra gençler aday olacak. 30 yıl önce Van Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 30 yıl sonra tekrar göreve talip oldum. İnşallah seçimlerde kazanarak Van’ı yine o eski şaşalı günlerine kavuşturacağız.” Dedi.

Yerel seçimlere günler kala siyasi partilerde çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde Van’da aday çıkaran Saadet Partisi, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan’a, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş, İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş, Tuşba Belediye Başkan Adayı Tarık Cerlet ve Edremit Belediye Başkan Adayı İdris Aksona eşlik etti.

İLHAN: SEÇİMİ KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM

Toplantıda ilk olarak bir konuşma yapan İl Başkanı Özay İlhan, Türkiye’nin her noktasında seçime giren tek parti olduklarına dikkat çekti. İlhan, “Pazar günü ülkemizde ve Van’ımızda vatandaşlarımız sandık başına gidecek. Saadet Partisi Türkiye’nin bin 389 noktasında Büyükşehir, il, ilçe ve beldelerde tek başına seçime giren tek partidir. Hiçbir parti ile gizli veya açık ittifakımız yoktur. Kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan bütün algılara rağmen Türkiye’nin en güçlü partisiyiz. Bu nedenle ülkemizin her noktasında seçime girebilecek güç ve kudrette siyasi partidir. Bu seçimde de Van dahil ülkemizin bütününde seçimi kazanacağımıza inanıyorum. Bize dayatılmak istenen ikili yapılara karşı Türkiye’nin çaresiz olmadığını, Van’ın çaresiz olmadığını anlatmak adına ve kazanmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

“VAN’DA KAZANACAK GÜÇTEYİZ!”

“Kesinlikle Van’da seçimi kazanacak güçteyiz. Fakat vatandaşlarımız üzerinde oluşturulmaya çalışılan ciddi bir algı söz konusudur. Adeta ya a tarafına oy vereceksiniz ya da b tarafına, hepimiz de biliyoruz ki a tarafına da, b tarafına oy verenler mutlu olmayacak. Çünkü a tarafına oy verenler b tarafı kazanmasın diye a tarafına veriyor veya b tarafına oy verenler a tarafı kazanmasın diye a tarafı kazanmasın diye oy veriyor ama Saadet Partisi kazanırsa Van’daki bütün siyasi partilerin seçmenleri iyi ki Saadet Partisi kazandı diyecek. Mutlu ve huzurlu olacak.” İfadelerine yer verdi.

“HERKES BULUNDUĞU YERDE HADDİNİ BİLMEYE MECBURDUR”

Van’da aday olan herkesin kıymetli olduğunu söyleyen İlhan, Pazar günü sandık başına gidecek vatandaşları da uyararak, vatandaşların yanılgı içine düşmesini diledi. İlhan, “Van’da en iyi adaylarla seçime giriyoruz ve diğer siyasi partilerin bütün adayları bizim için kıymetlidir. Bu şehre aday olmuş olan insanlar değerlidir. Birilerinin dediği gibi ceket meket değildir. Herkes bulunduğu yerde haddini bilmeye mecburdur. Türkiye’nin bütün imkanlarını bir siyasi partinin, bir şahsın miting alanlarına seferber edenleri de ülkemizde yaşayan bütün vatandaşlarımız görüyor. İsraf ederek bir ülkede vatan sevgisinden bahsedilmez. Vatanın, milletin malını, mülkünü kendi çıkarı ve menfaati için kimsenin kullanmaya hakkı yoktur. 82 milyon bu devletin vatandaşıdır. 82 milyon herkes kadar eşit ve adildir. Herkes de bu kaynaklardan eşit olarak hakkını almaya mecburdur. Eğer adaletsizlik yapılıyorsa, adaletsizlik zulmü doğurur. Zulümle de kimse adap olmaz. Saadet Partisi olarak Türkiye’deki 82 milyonla ittifak söz konusudur. Vatandaşların daha iyi, daha huzurlu, daha güzel günlerde yaşaması için seçime giren siyasi bir partiyiz.” Dedi.

İLHAN: ÇARE SAADET PARTİSİ’DİR

Vanlıların ikili yapıya muhtaç olmadığına dikkat çeken İlhan, “Seçimler kimilerine göre beka sorunuyla girdiği bir seçimdir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük ve köklü bir devlettir. Asla bir siyasi partinin ve bir şahsın bekasıyla ölçülemeyecek kadar büyüktür, köklüdür. İnşallah adil bir yönetimle de kıyamet sabahını görecekler. Van’da seçimleri kazanacak bir ekiple yola çıktık. Van’da da seçimi kazanmamız halinde belediyeleri kendimiz yöneteceğiz. Oradan buradan talimat alarak belediye yönetilmez. Kim bu niyetle yola çıkıyorsa onlara tavsiyemiz memleketi Allah rızası için sevin ve yönetin. Ama Pazar günü yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize, insanlığa, İslam alemine ve şehrimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.”

VAN’A DERMAN OLMAYA GELİYORUZ!

“Bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu seçimi Van’da kazanacak güçteyiz. Bu anlamda da kapı kapı gezip vatandaşlarımıza derdimizi anlatıyoruz. Karşımızdaki her türlü yapıların devlet imkanları, devletin sunduğu seçim yardımıyla cümle alem biliyor. Saadet Partisi kendi imkanlarıyla seçime giriyor. Helal bütçeyle seçime giren tek siyasi partiyiz. Hiçbir şekilde devletin tek kuruşu almadık, tenezzül etmedik. Devletin arsalarında seçim bürolarımız olmadı. Şuan da fahiş fiyatlardan dolayı seçim bürosu Van’da açmadık. İki günden esnaflarımız ve vatandaşlarımız miting nedeniyle perişan oldu. Bizde miting yapsaydık şehrin yarısını kapatacaklardı. O yüzden miting yapmadık. Bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek halkımıza derdimizi anlattık. Van halkı dayatılmak istenen ikili yapıya muhtaç değildir. Van halkı çaresiz değildir, çare Saadet Partisi’dir. Van’a derman olmaya geliyoruz.” Şeklinde konuştu.

ERBAŞ: BÜYÜK UĞRAŞLAR YAPTILAR FAKAT BECEREMEDİLER

İlhan’dan sonra bir konuşma yapan Saadet Partisi Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethullah Erbaş, Saadet Partisi’ni bitirmek için türlü türlü oyunların oynandığını söyledi. Erbaş, “Saadet Partisini bitirmek için çok büyük baskılar yapıldı ama yapamadılar. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra her seçim üzerimize oynanan oyunları biliyoruz. Halkımızda bunu çok net görüyor. Seçime girmek yürek işidir, para işi değil. Fazilet Partisi’nin kapatılmasından sonra hazine yardımı almadan bugüne kadar yoluna devam eden tek siyasi parti Saadet Partisi’dir. Biz asla yolumuzdan vazgeçmeyiz. Anavatan Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti teker teker eriyip gitti ama biz gitmedik. Gitmesi için çok büyük uğraşlar yaptılar fakat beceremediler. Biz Milli Görüş’ten geliyoruz. Bugüne kadar haksızlık karşısında susmadık, susmayacağız. Bizim davamızın sona ermesi ancak kıyametin kopmasıyla olur. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece Saadet Partisi ve Milli Görüş var olacaktır.” Diye konuştu.

“VAN’I O ESKİ ŞAŞALI GÜNLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ”

30 yıl önce Van Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğünü söyleyen Erbaş, Özay İlhan’ında önceki yerel seçimlerde aday olduğunu söyledi. Erbaş, “Bu sefer partimiz beni aday gösterdi. İkimiz de aynı davanın yolcularıyız. Bundan sonra gençler aday olacak. 30 yıl önce Van Belediye Başkanı olarak görev yaptım. 30 yıl sonra tekrar göreve talip oldum. İnşallah seçimlerde kazanarak Van’ı yine o eski şaşalı günlerine kavuşturacağız. Van Belediye Başkanlığı yaptığım dönemde dünya kadar borcumuz vardı. Çalışanların maaşları ödenmiyordu. Hükümet zaten o dönem belediyenin giderleri, personel maaşları için ayda sadece bir Türk lirası gönderirdi. Fakat biz hemen bütün borçları ödeyerek, çalışanlarımıza düzgün bir şekilde maaş vermeye başladık. İlimizi kısıtlı imkanlarla içme suyu, asfalt, kanalizasyon gibi hizmetlerle ilk biz tanıştırdık. Van’ın içme suyu sorunu biz çözdük. İlimizde birçok sorunun çözülmesine katkı sağladık.” Dedi.

ERBAŞ: VAN GÖLÜ’NE KANALİZASYON GETİRDİK

Van’ın birçok sorunu çözerek hizmet ettiğini kaydeden Erbaş, “Turgut Özal Cumhurbaşkanı seçildiğinde kendisine hayırlı olsun ziyaretine gittim. Ziyarete kendisi Van’ın bir sorunu var mı diye sordu? Bende Van Gölü’ne kanalizasyon getirdik fakat bağlayamadık. Kendisi hemen İller Bankasına gerekli talimatı vererek, Van Gölü’ne modern bir biyolojik arıtma tesisi yaptı fakat benden sonra gelen belediye başkanları elektrik faturası yüksek geliyor diye doğru dürüst çalıştırmadılar. Hâlbuki vatandaşlardan atık su bedeli alınıyor. Bakın 30 yıl öncesini anlatıyorum. İlk sorunumuz su problemiydi. Kadınlar ellerinde su kovalarıyla gelerek suyumuzun olmadığını ifade etti. Su problemini çözdük, daha sonra yine gelip asfalt sorunun olduğunu ifade ettiler. Belediye olarak büyük çaba sarf ederek, Maraş Caddesini asfaltla buluşturduk. Van’ın o dönemler Van’ın ilk Zernebat suyu vardı. Beşyol Ferit Melen Meydanına kadar getirdik fakat yer altı çarşısı yapıldı. Tesisler kırıldı, yukarıdaki köyler şuan o suyu içiyor. Eğer yeniden gelirsek Van’a içme suyu olarak kazandıracağız.” İfadelerine yer verdi.

“HİÇ MAAŞ ALMADIM”

Van Belediye Başkanlığı döneminde maaş almadığını vurgulayan Erbaş, belediyeciliğin özverişli bir iş olduğuna dikkat çekti. Erbaş, “Belediye başkanı seçildiğim zaman hiçbir personel maaş alamıyordu. Ben de personeller düzenli maaş almayana kadar maaş almayacağımı ifade ettim. Tabi daha sonra MHP’yle ittifak yapıp milletvekili seçildim. Van’ımıza milletvekili olarak hizmet etmeye devam ettim. Bir gün belediyeye müfettişler gelip denetleme yapıyor. Belediye başkanının maaş aldığına dair makbuz istiyor fakat belediyede görevli personel başkanın maaş almadığını söylüyor. Haliyle müfettişler şaşırıyor, benim dönemimde birçok masrafları kendi cebimden karşıladım. Ben çok zengin değildim ama asla israf yapmadım. Allah israf yapanları sevmez ama bugün Türkiye’de insanlar israf yapıyor. Ülkemiz bütçesinin büyük bir bölümü faize gidiyor. Allah faizi yasaklamıştır. Milli Görüşten gelen biri asla elini faize uzatamaz. Bankalardan asla kredi çekmedim. Çünkü Van’da tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye peşkeş çekmedim. Bundan dolayı da Allah bize yardım etti ve bütün borçlarımızı ödedik.” Şeklinde konuştu.

ERBAŞ: KAPANAN FABRİKALARI YENİDEN AÇACAĞIZ

Saadet Partisi olarak Van’ın ismini yeniden dünyaya duyuracaklarını belirten Erbaş, “O zamanlar dünyada Van ahrette iman diyordular ama şuan bu sözü unutturdular. Geldiğimiz zaman yine Türkiye ve dünyanın her yerinde bu sözünü hatırlatacağız. Saadet Partisi olarak ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini her zaman basın açıklamalarıyla duyurduk fakat ne yazık ki hükümet çözmek için çaba sarf etmedi. Saadet Partisi olarak geçmişte ilimizde büyük hizmetler yaptık. Organize Sanayi Bölgesini biz kurduk. Kundura fabrikasını biz kurduk. Ordumuzun bütün botunu karşılıyordu. Bir gün özel sektörden Yeşil Kundura çıktı ve özel sektörü korumak için Van’da kundura fabrikasını kapattılar. Allah nasip ederse göreve geldiğimiz zaman kapanan fabrikaları yeniden açacağız. Türkiye sadece üretimle güçlü olur. Türkiye’nin şuan 470 milyar dolar borcu var. Yılda 117 milyar faiz ödüyor. Yüzde 7,8 ile borç alan bir ülkeyiz. Ekonomimiz düzgün olsaydı genel seçimleri erkene almazdılar ama bu böyle gitmez. Şuan ülkemiz çok ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıyadır. Sorunların çözüm merkezi Milli Görüştür. Yaptığımız bütün işlerde şeffaf olmaya devam edeceğiz. Asla kul hakkına girmedik, girmeyeceğiz. Amacımız vatandaşlarımıza hizmet etmektir. Pazar günü yapılacak seçimlerin ülkemize, ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” Diye konuşmasını sonlandırdı.

Toplantıda son olarak söz alan İpekyolu Belediye Başkan Adayı Asena Türkoğlu Ateş, Tuşba Belediye Başkan Adayı Tarık Cerlet ve Edremit Belediye Başkan Adayı İdris Aksona seçim çalışmalarının devam ettiğini belirterek, Van’a hizmet etmek istediklerini belirtti. Toplantı soru- cevap bölümüyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim