ŞEHRİVAN ÖZEL

 

Ak Parti'de 7 Haziran'da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin başvuruları sürerken başvurunun bitmesine saatler kala flaş isimlerin adaylık başvuruları gelmeye devam ediyor.

Van'da önemli isimlerin de aday adaylığı başvuruları konuşulmaya devam ederken Ankara'dan bugün gelen ikinci flaş başvuru ise işadamı Ayhan Fidan'ın başvurusu oldu. Uzun süredir adı milletvekilliği adaylığı için geçen Ayhan Fidan, başvuru için son saatlerinde müracaatını Ankara'dan yaptı. Van'ın önde gelen ve başarılı işadamlarından olan Fidan, Van ve Ankara'da çok önemli üst düzey kuruluşlarda görev alan bir isim olarak dikkatleri üzerine çekerken, son yıllarda özellikle Kapıköy konusundaki girişimleri dikkat çekmişti. Cumhurbaşkanlığı özel resepsiyonuna katılan tek Vanlı olan Fidan, Ankara'dan başvuru yaparak Van'ın önemli milletvekilliği aday adaylarından birisi olarak kayıtlara geçti.

 

AYHAN FİDAN KİMDİR?

1972 yılında Van da doğdum. İlk ve orta öğrenimini Van’ da tamamladım. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümünden mezun oldum. Genç yaşta ticaret hayatına başladıktan sonra sırasıyla Market işletmeciliği ve Konfeksiyon (Hazır Giyim) işlerinde ticari faaliyetlerle hizmet vermeye başladım. Halen Uluslararası Ticaret, Sınır Ticareti, Beyaz eşya satışı ve İnşaat taahhüt sektöründe ticari faaliyetlerime devam etmekteyim. Uzun süre Van Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı Mütevelli heyetinde bulundum. Daha sonra Van Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliği, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Van Belediyesi Meclis üyeliği yaptım. TOBB Van Genç girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttüm. Halen Türkiye İran İş konseyi Başkan yardımcılığı ve Bahçesaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcılığı görevini yürütmekteyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. 

Editör: TE Bilisim