İşte bu aday adaylarından bir tanesi de eski VAN TSO Yönetim Kurulu Başkanı olan Zahir Kandaşoğlu. Ankara’da adaylık başvurusunu gerçekleştiren Kandaşoğlu Van’a gelir gelmez, ilçelere çıkarma yaptı ve hızlı bir girişle ziyaretlere başladı. İlk olarak Muradiye ilçesinde ziyaretlerde bulunan Kandaşoğlu ardından, Çaldıran, Erciş ve Gürpınar ilçesinde ziyaretlerde ve değerlendirmelerde bulundu. Kandaşoğlu ayrıca Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrenci konseyini de ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

 

KANDAŞOĞLU’NUN İLK DURAĞI MURADİYE

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu Muradiye ilçesini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi.  AK Parti Muradiye İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, Kadın Kolları Başkanı Elif Demircanve partililer tarafından coşku ile karşılanan Kandaşoğlu, partililer tarafından dakikalarca ayakta alkışlandı.

 

“GENÇLERİMİZ İŞSİZLİKTEN KIVRANIYOR”

Burada partililere seslenen AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu 20 yıldan bu yana bu işin içinde olduğunu belirterek, “Ben bu sahada baya mücadele ettim. Bu ilin güzelleşmesi için, bu ilin güçlenmesi için, güzel yerlere gelebilmesi için her türlü mücadeleyi verdim. Vekil olursun, olmazsın ama ben kendi konumumda, kendi oda başkalığı dönemimde ne gücüm var ise bu memleket için kullandım. Muradiye’de ilçe başkanıyla, ilçe yönetimiyle iyi bir diyalog kurarak çok iyi bir hizmet yapacağımıza inanıyorum. Sizden büyük destek bekliyorum. Her zaman gelip bizden hesap sorabilirsiniz. Size çok faydalı olacağıma inanıyorum. Biz halkımız için, halkımızın geleceği için, çocuklarımızın geleceği için her türlü riski göze alarak bu yolda çıktık. Bundan sonrada o riskleri almaya devam edeceğiz. Çünkü sizler bizim için çok önemlisiniz. Bugün Van’da en çok işsiz olan gençler Muradiye’de bulunuyor. Bugün Muradiye’de 4-5 bine yakı gencimiz işsizlikten kıvranıyor. Biz her zaman haklının yanındayız. Biz daha önce inşaatlarda da çalıştık. O dönemler neysek, vekilde olsak aynen kalacağız. Ne tavrımız değişecek, ne şeklimiz değişecek, nede şemailimiz değişecek. Eskiden neysek bundan sonra da o olacağız. Bizde ikiyüzlülük yoktur. Allah’ın izni ile bu kardeşiniz değişik bir politika ile siyaset yapacak. Bütün herkesin desteğini bekliyorum dedi.

 

Daha sonra söz alan İlçe Başkanı İbrahim Vanlı, Zahir Kandaşoğlu’nun herkes tarafından yakinen tanındığını belirterek, “Zahir beyi renkli kişiliği ile duruşu ile ve yaptığı konuşmaları ile yakinen tanıyoruz. Kendilerine tekrar Ak Parti’yi tercih ettikleri için teşekkür ediyoruz. Yine aramızdalar. Güçlü bir adayımızdır. Dik duruşu ile Ak Parti’ye güç katmıştır. Bende teşkilatım ve partim adına kendisini tebrik ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sona erdi.

 

ÇALDIRAN VE ERCİŞ ZİYARETİ

AK Parti Van Milletvekili aday adayı Zahir Kandaşoğlu ve beraberindekiler, seçim çalışmaları kapsamında Ak Parti Çaldıran ve Ercişilçe teşkilatını ziyaret etti.

İlk olarak Çaldıran ilçe başkanlığını ziyaret eden Kandaşoğlu burada İlçe Başkanı Fevzi Akbal, Kadın Kolları Başkanı Nuran Aladağ ve partililer tarafından karşılandı. Burada partililere bir açıklama yapan Kandaşoğlu, bu memlekete çok faydalı olacağını belirterek, “Bu memlekete çok güzel şeyler yapacağıma inanıyorum. Bu memleketin sesi olacağıma inanıyorum. Ben bu işleri bilen bir kardeşinizim. Gerçekten bu işlerin, bu sorunların içinde büyüydüm. Bu sorunların nasıl çözüldüğünü, nasıl çözülebileceğini çok iyi bilen birisiyim.” dedi.

 

“MEMLEKET MESELESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİDİR”

Artık bu memlekette yaşayan insanların yüzünün gülmesi gerektiğini belirten Kandaşoğlu konuşmasının devamında, “Bu dönem beni açık açık desteklemenizi istiyorum. Bende sizin desteğinizle Ankara’ya giderek orada sizin yükünüzü hafifletip sorunlarınızı çözeyim. Bundan sonra gücünüze güç katayım. Size biraz moral, biraz neşe katayım. Artık bizim memleketimizin yüzünün gülmesi gerekiyor. Bu memleket bu sessizliği hak etmiyor. Bizim herkes ile iş birliğimiz var. Herkes ile iş birliği yapıyoruz. Siyaset Ankara’da yapılıyor. Siyaset TBMM’de yapılıyor. Orda bütün kanunların üzerinde tartışılıyor. Ama vekiller kendi memleketlerine geldiği zaman bu ilin sorunları nelerdir, o sorunlar nasıl çözülür diye arayışa girmesi gerekiyor. Memleket meselesi bizim için çok önemlidir. Bu memlekette binlerce gencimiz işsizdir. Bu gençlerin sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Gençlerimizin önünü açalım. İpekyolunu tam İpekyoluna yakışır hale getirmeliyiz. Bunlarla uğraşıp inşallah siyaseti Ankara’da yapacağız. Van’ın sorunlarını çözmek bizim işimizdir. Artık takdirde si değerli halkındır” İfadelerini kullandı.

 

Beraberindekilerle birlikte buradan ayrılan Kandaşoğlu daha sonra Erciş ilçesini ziyaret etti. Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, Kadın Kolları Başkanı Mihriban İnan ve Gençlik Kolları Başkanı Cengiz Duman ve partililer tarafından karşılanan Kandaşoğlu burada da partililerle birlikte uzun süre sohbet etti. Yapacağı hizmetler konusunda partilileri bilgilendiren Kandaşoğlu daha sonra buradan ayrıldı.

 

SON DURAK GÜRPINAR İLÇESİ

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu Gürpınar ilçesini ziyaret ederek partililerle bir araya geldi. AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş ve partililer tarafından coşku ile karşılanan Kandaşoğlu partililerle tek tek tokalaşarak görüş ve önerilerinde bulundu.

 

“SORUNLARI ÇÖZMEYE GELİYORUM”

Burada partililere bir açıklama yapan AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan miilletvekili seçiminde herkes gibi kendisinin de aday olduğunu belirterek, “Bu dönem herkes gibi bende adayım. Bildiğiniz gibi Daha önce de Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda da başkanlık yaptım. Bu yıl Ak Parti’de adayım, umarım bu yıl nasip olur ve Van’a yakışır bir şekilde hizmet ederiz. Sizler için en iyi siyaseti yapmaya çalışacağız. Herkes ile birebir görüşeceğim. Sürekli sizin içinizde olacağım. Allah nasip ederse milletvekili olursak hiçbir komisyonda görev almayacağım. Ben ilçelerin yönetimlerine gireceğim ve değişik bir siyaset yapmaya çalışacağız. Gençleri çok seviyorum ve gençlerle bire bir görüşeceğim. Daha öncede belirttiğim gibi bütün ilçelerimiz otoban kenarındadır. Bunun için ilçeleri çok önemsiyorum. Bundan dolayı ilçelere çok iyi hizmetler yapılmalıdır. Bu görev bana verilirse ben sizin sesiniz olacağım, sizler için elimden gelen her şeyi yapıp size en iyi hizmeti yapacağım. Ben bu işler biler birisiyim, bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilen biriyim. Bundan dolayı bütün kardeşlerimden destek istiyorum. Ben Allah nasip ederse milletvekili olduğum zaman bugün millet bana nasıl rahat ulaşıyorsa o günde aynı şekilde rahat ulaşacaktır. Artık bu insanların yüzünü güldürmek istiyoruz. Sorunlarınızı çözmeye geldim. Sorunları çözmek benim işim. Bundan dolayı sizlere layık olacağım ve bu görevi en iyi şekilde yapacağıma inanıyorum” dedi.

 

“ZAHİR KANDAŞOĞLU EN İYİ ADAYLAR ARASINDA YER ALIYOR”

Daha sonra söz alan AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı Halit Toktaş, Ak Parti’nin Türkiye’nin en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olduğunu belirterek, “Bizde teşkilat olarak ileriki günler için en iyi adayı seçmek istiyoruz. Zahir Kandaşolu’da bu en iyi adaylar arasında yer almaktadır. Kendisinin seçilmesini cani gönülden istiyoruz. Umarız ki Zahir Kandaşoğlu’nun daha önce olduğu gibi bundan sonraki çalışmalarında da başarılı olur. Bu seçimde listeye giren ve girmeyen bütün adayların tekrar yanımızda yer almalarını istiyoruz. Teşkilat olarak Zahir Kandaşoğlu’nu 8 kişilik listede görmek istiyoruz” dedi. Yapılan konuşmaların ardından ziyaret sona erdi.

 

KANDAŞOĞLU ÖĞRENCİLERİ UNUTMADI

AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir KandaşoğluYüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Emrah Karaduman ve öğrenciler tarafından karşılanan Kandaşoğlu, öğrencilerle tokalaşarak sorunlarını dinledi. AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu ile uzun süre sohbet eden öğrenciler kendisine karşı olan hayranlıklarını ifade ettiler. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Emrah Karaduman, YYÜ Öğrenci Koseyi Başkanlığının amacını anlatarak, “Biz öğrencilerin sorunlarını bu konseyde tartışarak öğrencilerin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bu konseyin kurulmasını amacı budur. Gerçekten Zahir Kandaşoğlu’nun bizi ziyaret etmesi bizi fazlasıyla onurlandırmıştır. Kedisine hayran olan birçok öğrenci arkadaşımız var. Kendisini sosyal medyada sürekli takip ediyoruz. Van’da onun gibi gençleri önemseyen ve destek çıkan kimse yok. YYÜ öğrenci konseyi olarak bizi ziyaret ettiğiniz için size teşekkür ediyorum” dedi.

 

“GENÇLER BİR İLİN TEMEL TAŞIDIR”

Daha sonra söz alan AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu ise gençleri çok önemsediklerini belirterek, “Biz gençleri sürekli önemsiyoruz ve onların sorunlarını çözmeye çalışıyorum. Gençler bir ilin temel taşıdır. Bunun için gençlerin önemsenmesi gerekiyor. Bir ilin çok gelişebilmesi için gençlere önem verilmesi gerekiyor. Ben Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı iken sadece gençlerle ilgilenen bir birim kurmuştum ve o birim sürekli gençlerle ilgileniyordu. Biz gençleri gerçekten çok önemsiyoruz ve her zaman genç kardeşlerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu. AK Parti Van Milletvekili Aday Adayı Zahir Kandaşoğlu öğrencilerle birlikte çektiği hatıra fotoğrafından sonra buradan ayrıldı. (İHA)

Editör: TE Bilisim