AK Parti’nin Van’daki 1 numarası Burhan Kayatürk, listeler açıklandığı günden bu yana eleştirilerin hedefi olmaları konusunda hem özeleştiri yaptı hem de bazı isimlere gönderme yaptı. Listelerde bazı eksikliklerin olduğunu ve bunu kabul ettiklerini belirten Kayatürk; “Ankara aşiret dengesini iyi görmemiş olabilir. Bunu kabul ediyoruz ama bölgesel olarak doğru yapılmış bir liste var. Ama şu da var ki: Eğer birileri kaptan köşkünde yer bulamadıysa, AK Parti gemisini batırmaya çalışıyorsa onlar da yanlış yapıyor!

 

“ÖZELEŞTİRİ YAPIP ULTİMATOM VERDİLER”

Van’da 7 Haziran’da yapılacak seçimler öncesi partiler kıran kırana bir yarış verirken, bu dönem listesiyle sıkça eleştiri konusu olan AK Parti, kent genelinde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bölgesel adaylar ile tüm ilçelerde çalışan milletvekili adayları halkın desteğini almaya çalışırken, 8 isim Van’ın basın mensupları ile de bir araya gelerek seçime dair değerlendirmelerde bulundu. Kısa değerlendirmelerin ardından tek tek basın mensuplarının sorularını cevaplayan adaylar, Van’daki sessizlik, gerçekleşmeyen projeler, liste krizleri, seçim bürosu muamması, gerçekleştirilen saldırılar gibi bir çok konuyu değerlendirirken ilk kez bu kadar geniş çaplı bir değerlendirmede yer buldular. Geceye Burhan Kayatürk ve Faruk Alpaslan’ın sözleri damga vururken iki isim de seçime dair önemli tespitler paylaştı. Alpaslan “Vallahi de bu seçimi biz kazanacağız!” diyerek iddialı konuşurken, Kayatürk ise baskılardan şikayet edip liste özeleştirisi yaptı. HDP’yi sağduyuya çağırıp “Yanlış yapıyorsunuz!” dedi.

 

FARUK ALPASLAN: BU NEYİN TEDİRGİNLİĞİ?

Basınla buluşma toplantısında ilk sözü AK Parti’nin Van’daki sevilen isimlerinden olan ESOB eski başkanı Faruk Alpaslan oldu. Listede kendisine 4’üncü sırada yer bulan Alpaslan, kent genelinde ciddi bir heyecansızlık olduğuna belirtirken bunun halka yapılan baskılardan kaynaklandığını belirtti. Alpaslan konuşmasında; “Biz AK Parti ile birlikte siyasete atılırken demokratik, kardeşçe bir yarış ve insanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi ile insanların en demokratik hakkını en özgür bir şekilde yaşaması için sürekli temkinlerde, ricalarda ve bunun mücadelesini verdik. Evet, bu ilde zulümler, faili meçhuller, katliamlar, asimilasyon vardı. Bunların bir tarafa itilmesinin tek sebebi yıllardır beridir halkın burada vermiş olduğu mücadelesiydi. O dönemler bitti. Ama o dönemlerin ne tür izler bıraktığını tüm aileler çok iyi bilmektedir. AK Parti’den sonraki duruma baktığımız zaman bu zulümler azaldığı ve bugüne kadar getiren tek hükümet AK Parti hükümetidir. Yaşanan bu gelişmelere baktığımız zaman devam eden çözüm süreci için el ele vermek zorundayız. AK Partilisi, CHP’lisi, HDP’lisi, MHP’lisi olsun, insanca bir yaşam şeklini buluşturmak için bir noktada buluşmalıyız. Bugün bu açıdan Van’daki bu ruh sıkıntısı siyaset üzerine kara bulutlar çökmüş, bir heyecan yok. Sizlerde bunu çok iyi fark ediyorsunuz. Benden başkada heyecanlı kimse yok gördüğüm kadarıyla. Bunu ne halkta nede gazetecilerde göremiyorum. Bu tedirginlik neyin nesi? Bu korkuyu bırakalım artık. Gerçek anlamda doğruların yanında duralım ve ideolojik yaklaşımlarla yanlışları savunmayı bir tarafa bırakalım. Bizden fazla bunu halka aktaracak olan sizlersiniz.” Dedi.

 

“YÜKSEKDAĞ VANLI MIDIR?”

Alpaslan AK Parti’nin Vanlı isimlerle Van’da temsiliyet ararken HDP’nin bunu yapmadığına dikkat çekerken HDP 1’inci adayı Figün Yüksedağ’ın Vanlı olmadığına dikkat çekti. Van’da görüştükleri insanların Van’ı hep 4 vekilden ibaret gördüklerine değinerek; “Ben Esnaf Odaları Başkanlığı boyunca hep doğruların yanında durdum. AK Parti dönemindeki açılımlar, huzur ve kardeşliğin sürmesi için bu anayasanın değişmesi gerekiyor. 2 yıl öncesine kadar sivil bir anayasa yapalım diye siyasi partiler bunu yapabildiler mi? Bunların tek çaresi, huzurun, kardeşliğin ve işin gelmesi için çok önemli bir seçimdeyiz. Hiçbir şekilde bundan sonrası için bu başkanlık sistemini muhakkak iyi bir şekilde tartışalım okuyalım ve insanları iyice aydınlatalım. Aşiretsel bağlamda bakacak olursak biz 8 adayda Vanlıyız. Batı illerinde seçilmiş insanların ilimizde verimli çalışmadığını hepimiz çok iyi bir şekilde gördük. Biz hepimiz de Vanlıyız. Biz eleştirenler çok iyi bilsinler ki, ben bütün aşiretlilerin hizmetkârı olurum. Biz önce ki gün İş-Kur işçileri ile görüştük. Önce arkadaşları bir dinleyelim dedik. Arkadaşlar 4 vekilden bir tanesi bizim için şunu yaptı, başta bir tanesi şunu yaptı dedi. Allah aşkın bu memlekette 4 tane mi milletvekili var. Bizim kendi şahıslarına bir şey demeye kesinlikle hakkımız yok. Ancak Allah aşkın 4 yıl boyunca bu memlekete için bir soru önergesi bile meclise veremeyen vekillerimiz var. Size soruyum şimdi Van’a gelen eş genel başkan Allah aşkına Vanlı mıdır? Birde bunu söyleyin.” Dedi.

 

“KÜRTLERİN HAKKINI BU PARTİDEN ALACAĞIZ”

Alpaslan ayrıca; “Biz Kürdüz ve Kürtlerin hakkını bu partiden alacağız. Bizim kültürel haklarımızı, geçmişimizi ve geleceğimize sahip çıkacak tek parti bu partidir. Başka partiler sadece Kürtlerin haklarını savunan bir imaj çizmesinler. Bakın İslamiyet’i ilk kabul edenler Kürt milletidir. Bunu övünerek söylüyoruz. Be demek diyaneti kaldıracağız. Sorarım ben onlara siz Kürdü imansızlaştırabilir misiniz? Kürt milleti dinine bağlı bir millettir. Kürt milletinin için her türlü dine mensup insan var. Ama bunların yüzde 90’nı İslam dinine bağlıdır. Allah’ın izniyle bu siyasi sessiz sona erecek. Gürpınar ilçesini ziyaret ettik. Bize gelmek isteyen çok sayıda vatandaş var. Ancak tehdit görmekten korkuyorlar. Bu mudur sizin partinizdeki demokratikleşme. Bu mudur biz bu memlekete yatırımcı çekmeye çalışırken onların kovalanması ve elde avuçtan olanını kaybettirmek. Böyle demokratik bir yarış içerisinde belediyenin bütün imkanlarını kullanıp, personelini ve araçlarını kullanıp ardından da devlet bize bu zulmü yapıyor deyin. Devlet en ufak bir şey yaptıysa biz buradayız, adayız hatta milletvekiliyiz. Önceleri yapıldı benim abim bile öldürüldü. Ama bugün hesap sorabiliyoruz. Artık refahın yükselme günü gelmiştir. Biz zamanında kızaklarla hastanelere hata götürüyorduk. Ama artık ambulans uçaklar ve araçlar var. Yapılan yollar, tüneler ve buna benzer daha neler neler yapıldı. Kimse dinin, dilin, ırkın nedir demedi ve vatandaşın yararı için çalışıldı.”

 

FARUK ALPASLAN: İNSANLAR KARARINI VERMİŞ!

Gazetemiz yazarlarından Ömer Aytaç Aykaç’ın halktaki umutsuzluğun ve Van’da yer bulamamalarının sebebine dair; “Halkın bu kadar umutsuz olmasının ya da AK Parti’nin yer bulamamasının altında sadece baskılar mı yatıyor? Halk Van’da kendilerine sahip çıkılmadığını söylüyor. Ortada bir ilgisizlik var. Halkın ortak kanaati devletin Van’dan elini çektiği… Hem yatırımda hem de süreçte Van payına düşeni almadı… Bunun sebebi nedir?” yönelik sorusuna Alpaslan şu sözlerle cevap verdi; “Biz burada hakikaten halkımızla beraber olalım diyoruz. Halk diyor ki devlet bizle küsmüş. Depremle nerdeyse yok olan bir ilin yatırımlarına baktığınız zaman, deprem yaşamış diğer illere bakın ve Van’da yapılanlara bir bakın. Yapılan hizmetleri mal etmeyip yapılmayanları hükümete mal etmek olmaz. Devletin tüm yetkileri, araç gereçleri belediyelere geçmedi mi? Bu hizmet bekleyen halk büyükşehirden neden yatırım isteyemiyor. Evet, yatırım yapılmıyor. Ama bunu da biz soralım biz kimden neyi istiyoruz? Bizim bölgemizde yatırıma dair her şey sağlanmasına rağmen yatırımcı çekemiyoruz. Çünkü ortada bir huzur ortamı yok. Bu olmayınca da ne halk özgüven kazanıyor ne de bir coşku görebiliyorsunuz. Bu sessizlik ve ölü toprağı sadece AK Parti’ye has değil. İnsanlar aslında içinde kiminle yürüyeceğine karar vermiş ama bunu dışarıya vuramıyor. Ama biz halkın kararını verdiğini iyi biliyoruz. Meclise gideriz ya da gitmeyiz Allah şahidim olsun ki ben bu memleketin her türlü sorunun çözümü için taşın altına gireceğiz. Bunu yapacağımıza söz veriyoruz. Şunu da söyleyelim: Vallahi bu seçimi biz kazanacağız!”

 

ÖMER ÇAHA: AK PARTİ BİR KEZ DAHA KAZANMALI, ÇÜNKÜ…

Ak Parti’nin siyaset profesörü olan 2 numara adayı Ömer Çaha ise demokrasiye dair değerlendirmelerde bulunurken AK Parti’nin bir kez daha iktidar olmasının şart olduğunun altını çizdi. Çaha Van’la her geçen gün bağlarını güçlendirdiğine değinerek demokrasinin bu topraklarda hayat bulması için HDP’ye de diğer partilere de gideceğini gerekirse her türlü sıkıntıya meydan okuyacağını belirtti. Çaha; “Ben akademiden geldim. Siyasete de daha tam alışamadım. Her seçim için bu seçim çok önemlidir deriz. Bu seçimde Türkiye’nin kaderine oylanacak deriz. Kader seçimidir deriz. Türkiye’nin kader seçimi, kader maçı gibi ifadeleri hep kullanırız ama bu seçim hakikaten Türkiye’nin kaderini belirleyecek bir seçim. Çünkü yarıda kalan projelerimiz var. AK Parti 2002’den bu yana devrim niteliğinde reformlar yaptı. Bunu biz söylemiyoruz. AK Parti ile ilgisi olmayan bir sürü siyasetçi, bilim adamı, gazeteci, yazar bunu söylüyor. Siyasi alanda, hukuksal alanda, insan hakları alanında, ekonomi anlamında ve diğer birçok alanda AK Parti devrim niteliğinde adımlar attı. Ama yapılması gerekenler var. Türkiye’nin en önemli sorunu iç barışıdır, birlik ve beraberliğidir. Bizim demokratik bir anlayış tesis etmemiz ve bununla Kürt sorunu dediğimiz olaya noktayı koymamız lazımdır. Bunu yapmamız için AK Parti bir kez daha çok ciddi bir şekilde iktidara gelmelidir. Kürt meselesi konusunda AK Parti iktidara gelmezse ne olur? Bir düşünelim… 1991-2000 arasındaki koalisyon hükümetleri arasında ne olmuşsa o olur. 17 bin faili meçhul cinayetlerin işlendiği bir dönem geçirdik. Bunu hepimiz yaşadık. İşte bunlar bir daha yaşanması diye AK Parti kazanmalı.” Dedi.

 

BURHAN KAYATÜRK: VAN’DA YER BULAMADIK!

Bu isimlerin ardından söz alan AK Parti Van 1’inci sıra milletvekili adayı Burhan Kayatürk ise, milletvekili adaylarını tek tek tanıtarak sözlerine başladı. Bu isimlerin bölgesel bir hesapla yapılan ilçeleri en iyi şekilde temsil edecek isimler olduğunun altını çizen Kayatürk; sözlerine HDP’ye sitem ederek başladı. Günlerdir seçim bürosu arayışında olmalarına rağmen baskılardan dolayı yer bulamadıklarını belirten Kayatürk, “İnşallah bu dönem Van’daki hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Biz artık depremi geride bıraktık. İnşallah bizim rakiplerimiz de huzurlu bir ortamda seçim yapmamıza, huzurlu bir ortamda Van’a hizmet etmemize katkı sunacaklar. Bizim HDP’den beklentimiz budur. Biz sadece Van’da basınla, STK’larla, ekonomi otoriteleri ile yerel yöneticileri ile belediye başkanları ile Van’a hizmet etmek istiyoruz. Bu isteği bize çok görmeyin. Biz kavga istemiyoruz, şantaj istemiyoruz, tehditten uzak bir ortam istiyoruz.

 

“BİRİLERİ BİZE ENGEL OLUYOR”

Sık sık yer bulamadıklarına dair eleştirilere yer veren ve HDP’yi eleştiren Kayatürk, halka yapılan baskılardan dolayı tutukları seçim bürolarını mülk sahiplerinin vermekten vazgeçtiğini söyledi. Kayatürk, halka buluşmak istediklerini belirtirken HDP’nin bu baskıdan zararlı çıkacağını belirterek; “Birileri bize engel oluyor… Şu ana kadar 20-25’e yakın yerlere baktık. Bizim ihtiyacımız bir seçim bürosu. Van merkezde herkesin rahatça gelip gidebileceği bir seçim bürosu için bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. 25 yerin 12’sini kesinleştirip, kira kontratı yaptık ancak görüştüğümüz tüm mülk sahipleri bizi 3 saat, 13 saat sonra arayıp özür diledi. ‘Biz size yerimizi veremeyiz’ dediler. Kirası neyse 10, 20 katı kadar kira verdiğimiz halde reddedildik. Türkiye’nin en büyük partisi, Türkiye’nin iktidar partisi eğer bu durumda ise, bir seçim bürosunu bulmakta bu kadar büyük engelle karşılaşıyorsa bunun neresinde demokrasi var? Bu herkese zarar veriyor. Başta ilimize zarar veriyor. Bizim seçim büromuz olacak, bizim otobüslerimiz gezecek. Biz halkımız ile kucaklaşmak istiyoruz. Bize hep milletvekilleri nerede, milletvekilleri halkın arasında değil diye şikayet gelirdi. Gittiğimiz yerlerde, ilçelerde, köylerde ‘Sizin burada ne işiniz var!’ tepkisini alıyorduk. Ne demek bu? Milletvekili halkıyla kucaklaşamaz mı? Biz huzurlu çalışmak istiyoruz.” Dedi.

 

NEWROZ EFSANELER ÜLKESİ NEDEN GERÇEK OLMADI?

Ardından bir dönem önce sürekli dillendirdiği ardından da gerçek olmayan çılgın proje Newroz Efsaneler Ülkesi gibi projelerin gerçekleşmeme sebebini de dile getiren Kayatürk, bu dönem söz verdikleri tüm projeleri hayata geçireceklerini belirterek; “Bizim bölgemizde vergi adı altında insanlar götürüldü, paralar alındı. Bunu Türkiye’de ilk dile getiren milletvekili benim. Buna isyan ettim. Halen bugün de yine söylüyorum. Bu doğru değil! İnsanlar burada devlete vergisini ödüyor mu? Ödüyor. Peki, bu insanları bir yere çağırıp vergi adı altında para alan insanlar acaba bu gariban esnafın devlete vergi ödediğini bilmiyor mu? Bunun adı haraçtır! Bunun için işte huzur ve güvenlik şart. Çünkü güvenlik buraya gelecek yatırımların da en önemli adımı. Biz geçen dönem de büyük yatırımlardan bahsetmiştik. Bunların büyük bölümünü gerçekleştirdik. Özellikle Tekstil Kent bu anlamda bitmesiyle önemli bir adım oldu. Ama ikinci proje bir turizm projesi olan Newroz Efsaneler Ülkesi adını verdiğimiz projeydi. Benim arzum bu mega projenin gerçekleşmesiydi. Bu projeyi hayata geçirecek olanlar gelip araştırma yaptılar, yer baktılar, 20 bin dönümlük araziler beğendiler. Çok istekliydiler de! Ama o zamanlar BDP’nin de bir çıkışı oldu. Seçim sonrasında özerklik ilan edeceklerini söylüyorlardı. Buna rağmen bu insanlar ürktüler. 4-5 milyar dolarlık bu yatırımı ertelediklerini belirttiler ve vazgeçtiler… Bizim bu bölgede sıkıntımız çok. Hem elinde silah olan bir kesimi silah bırakmaya, çözüm sürecini de değerlendirip insanları yatırıma davet etmemiz lazım. Bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz.” Dedi.

 

“LİSTEDE EKSİKLİK VAR, KABUL EDİYORUZ!”

En çok merak edilen konulardan olan liste krizine dair da önemli sözlere yer veren Kayatürk, bu konuda ilk kez suskunluğunu bozarken, listede olan eksiklere rağmen listenin en çok Vanlı ismi barındırması ve bölgesel olması nedeniyle doğru liste olduğunun altını çizdi. Diğer partilerin listelerine atıfta bulunan Kayatürk; “Van’da teşkilat, STK ve kamuoyu yoklamaları yapıldı. Ak Parti bugün Türkiye’de en fazla bu tür yoklamaları yapan parti. Bu parti yoklamalara en çok önem veren parti. Böyle olmasaydı AK Parti yüzde 30’lardan 50’nin üzerine varan bir oy oranı yakalayan parti olmazdı. Eksiklikler olabilir. Aksaklıklar olabilir. Bunları zaten vatandaş da iletiyor. Bizler de iletiyor. Her zaman arzu ettiğimiz tablo yüzde yüz ortaya çıkmayabiliyor. Bu AK Parti’nin yoklamalara önem vermediği anlamına gelmiyor. Eksiklikler olabilir ama Van’da başka partiler de var. Bizim en güçlü rakibimiz HDP’dir. Onlarla bir rekabet içerisindeyiz. Bu partinin listesinde kaç Küressünni var? Kaç Brukî var? Onlara verilen yerler neredir? Onu geçin onların listesinde kaç Vanlı var? Biz eksikliklerimizi kabul ediyoruz ama bu partiler de kabul etmeli ve halkın da bilmesi lazım. Halk da bize ‘Bu isim niye yok? Şu isim niye yok!’ diye tepki gösteriyor ama bizim bir kere bölge sorunumuz yok. Her ilçe için adayımız var. Bu da temsiliyette her kesime yer verildiği anlamına geliyor. Şu da var aşiretsel denge bu memleketin bir gerçeğidir. Bu denge daha çok göz önünde elbette bulundurulabilirdi. Ankara bunu böyle görmüş, Van’a da Türkiye’nin diğer illerine nasıl baktıysa böyle bakmış olabilir. Belki aşiretsel dengeye de daha detaylı bakmalıydı. Bunu da kabul ediyoruz. Bu 8 milletvekilinin 8’i de Vanlı. HDP’de bir veya 2 Vanlı bulunca şükrediyoruz ama bizim adaylarımızın tamamı Vanlı.” Dedi.

 

“BU GEMİYİ BATIRAMAYACAKLAR”

Ardından kendilerine yapılan yumurtalı ve taşlı saldırı değerlendiren Kayatürk, bunun HDP tarafından yapılmadığı dile getirilse de HDP’nin bu konuda ‘Biz yapmadık’ gibi bir açıklama yapmamakla birlikte ‘Geçmiş olsun’ mesajı da paylaşmadığına vurgu yaptı. Bu tepkiyi listede olmayan aşiret mensuplarının yapmış olabileceği üzerine listede olmayan isimlerin tepkilerine atıfta bulunan Kayatürk, sert bir gönderme yaparak listede olmayan isimlerin eleştirilerine “Eğer birileri kaptan köşkünde yer bulamadıysa, AK Parti gemisini batırmaya çalışıyorsa onlar da yanlış yapıyor. Biz onlara da geçit vermeyeceğiz. Bu geminin batmasına izin vermeyeceğiz. Biz bugüne kadar HDP’nin ve önceki uzantılarının hepsinin karşısında durduk. Bunlara karşı doğruları savunmaya çalıştık. Bu saldırılar ister HDP’den gelsin, ister onları destekleyen adaylardan gelsin biz bu saldırıları kınıyoruz.” sözleriyle cevap verdi.

 

“VAN’DA OY KAYBETMEDİK, ARTIRDIK!”

Kayatürk sözlerini şu şekilde sürdürdü; “AK Parti’nin ayakta olması halkın temayüllerine göre hareket etmesine bağlıdır. Bu dönem de halk merkezli anketler yapıldı ve mevcut milletvekilleri ile aday adayları alakalı birkaç farklı anket yapıldı. Önce tamamı üzerine yapıldı. Ardından öne çıkan isimler üzerinde gruplar halinde anketler yapıldı. AK Parti Van’da 2008’da bir kırılma yaşadı ama 2009’da bizim aldığımız oy oranı yüzde 34,7. 2011 seçimlerinde yüzde 40 aldık. 2014 yerel yönetimler seçiminde yüzde 41 oranında oy aldık, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise Demirtaş’ın çıkışına rağmen Van’da oylarını düşürdü biz ise yüzde 43 aldık. Bu dönem inşallah oranımızı biraz daha yükselteceğiz ve en iyi isimlerle tam kadro seçimden galip geleceğiz. Şuna yürekten inanıyoruz Biz Ankara’ya çok güçlü bir şekilde gideceğiz ve Van’a bu dönem çok önemli işler yapacağız!”

 

“NAZMİ GÜR LİSTEDE OLMALIYDI…”

“6’ıncı bölgede birçok teşvik var ama bu bölgedeki en büyük teşvik çözüm sürecidir. Ama siz elinizdeki silahı bırakmadığınız müddetçe kimse sizin samimiyetinize inanmaz. Bu dağdaki silahlar sadece Van halkının üzerinde Demokles’in kılıcı gibi durmuyor. HDP milletvekilleri için de olumsuz etki yapıyor. Keşke en azından Diyarbakır’daki ufuk Van’da da olsaydı. Ama hakkını teslim etmemiz gereken birileri vardı. Örneğin Nazmi Gür’ün bu dönem de listede olmasını ben çok isterdim. Ne zaman bir sıkıntı olsa, ne zaman bir diyalog ortamı olsa biz ona ulaşır bu sorunları çözerdik. Umarım onun fonksiyonunu yerine getirecek insanlar yine olur. Ama HDP kavgadan medet umuyor ki Nazmi Gür gibi uluslararası kariyeri olan insanları liste dışı bırakıyor.”

 

“EVET, VAN’IN PROBLEMLERİ VAR AMA…”

Büyükşehirin iş yapmayarak Van’da değil HDP’ye zarar verdiğine değinen Kayatürk, ‘Onlar yapmazsa biz yaparız’ diyerek meydan okurken, Van’ın problemleri konusunda tek muhatap gösterilmelerinin doğru olmadığına değindi. Kayatürk; “Ben HDP’nin bu baskıyı azaltması gerektiğine inanıyorum. Bu kendileri için önemlidir. Bunu bir dost tavsiyesi olarak söylüyorum. Gündüz çok huzurlu görünüp gece evlerde tehdit savrulursa, bu tavır devam ederse HDP ciddi bir baraj sorunu yaşar ve barajın altında kalır. Bundan bir an önce uzaklaşmaları lazım. Bu huylarını terk edebileceklerine emin değilim. Evet, Van’da ciddi problemler var. İtiraf etmeliyiz ki siyasetin çözmesi gereken yol, su, temizlik problemleri var. Ama unuttuğumuz bir şey var. Büyükşehir Belediyesi Van’da kimde? Burada bu isimlerin de sorumluluğunu hatırlaması gerekiyor. Şimdi ilçelerde yapılanlar da bizim büyükşehir belediyesinin sahibi olmamız halinde neler yapacağımızı da ortaya koyuyor. Birilerinin HDP’ye bu işlerin onların da görevi olduğunu hatırlatması gerekiyor. Yoksa böyle tembel tembel yatarlar, onların yapması gerekenleri biz yaparız. Seçimde de halk bunun cevabını kendilerine verir.” Dedi.

Gece boyunca adaylara ve partiye yönelik merak edilen bir çok soru cevap bulurken AK Partili isimler ilk kez bu denli detaylı bir sohbette değerlendirmelerine yer verdi. Gece yarısına kadar süren toplantının ardından partililer basın mensuplarına teşekkür ederek uğurladı.


YUNUS EMRE AYKAÇ-ŞEHRİVAN HABER

Editör: TE Bilisim