Selahattin Demirtaş'ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığı oy oranı HDP için umut kapılarını aralayınca parlamentoda bağımsız adaylarla yer alan HDP, önümüzdeki seçimlere parti olarak girme kararı aldı.

HDP, barajı aşma konusunda bir problemi olduğunu düşünmediği gibi yüzde 11 civarında oy alacağından da emin. CHP veAK Parti tabanından alacakları oyun barajı aşmaları konusunda büyük rahatlama sağlayacağını düşünüyorlar. 

EN BÜYÜK DESTEK AK PARTİ'DEN 
 
CHP'nin sağa açılma stratejisi nedeniyle partisinden vazgeçecek CHP'li liberallerin kendilerine oy vereceğinden şüpheleri olmadığını belirten HDP'li yetkililer, 6-8 Ekim olaylarında yaşanan Kobani eylemlerinde yaşanan krizin AK Partili Kürt seçmen üzerinde etkili olduğu görüşünde. HDP, iktidarın Kobani politikasını doğru bulmayan AK Partili Kürt seçmenlerin de kendilerine oy vereceğini hesap ediyor.
 
Öte yandan kulislerde çılgın bir iddia da dolaşıyor. Söylenenlere göre Ak Parti, "HDP barajı aşıp Meclis'e giremezse çözüm masasında yer almayı beklemesin" diyen Cumhurbaşkanı'nın aksine HDP'nin parlamentoda olmamasının çözüm süreci ve Türkiye'nin geleceği bakımından sorun yaratacağını düşündüğü için HDP'nin barajı aşması için bizzat destek verecek.
Editör: TE Bilisim