7 Haziran seçimlerinde topluluktan hiç bir siyasetçinin aday göstermemesi üzerine seçimi protesto eden Küressünniler, bu kez listede bir Küressünni olmasına rağmen yine AK Parti'ye tepkili. 1 Kasım seçimlerinde aşirete mensup Ebubekir Kaçmaz'ın listede yer almasına rağmen Küresünniler'in ikna olmadığı liste Küresünni Düşünce Platformunu harekete geçirirken platform sözcüsü Ferhat Atacan yaptığı yazılı açıklamada Ak Parti'nin 1 Kasım seçimlerinin Van milletvekili listesine tepkili olduklarını dile getirdi. 7 Haziran 2015 seçimlerinde de kendi topluluklarından bir temsilcinin milletvekili aday listesine koyulmaması nedeniyle seçimleri boykot ettiklerini belirten Atacan, 1 Kasım seçimlerinde ise toplulukları tarafından istenmeyen bir kişinin Küresünni temsilcisi olarak listeye konulmasına tepki gösterdi.

 

"TEPKİMİZ DAHA ŞİDDETLİ OLACAK"

Van’da 13 yıldan beridir Ak Parti’ye açık destek veren, ancak buna rağmen temsiliyet hakkı tanınmadığını gerekçe göstererek 7 Haziran seçimlerini boykot eden Küresünni topluluğu, 1 Kasım Milletvekili listelerinde de taleplerinin yerine getirilmediğini, tepki dozajını artırmaya gideceklerini kararlaştırdı. Topluluk temsilcileri, 7 Haziran boykotunda uygulanan tepkinin ardından yapılarının hedef alındığını ve bertaraf edilmeye yönelik çalışmalara girişildiğini de iddia etti.

 

6'INCI SIRA HAKARETTİR!

Milletvekili listelerinin açıklanmasının ardından Küresünni temsilcilerinden oluşan Küresünni Düşünce Platformu toplanarak yapılacak seçimlerle ilgili yol haritasını kısmi olarak belirledi. Toplantıdan çıkan sonucu kamuoyuna deklere eden Platform üyeleri, Ak Parti’nin yeni Van Milletvekili listelerinde Küresünni topluluğunun bertaraf edilmesine yönelik girişimlerin söz konusu olduğunu kararlaştırdı. Alınan boykot kararına uymayarak halkını yüzüstü bırakıp giden ismin listeye bırakılmasının manidar olduğuna vurgu yapılan açıklamada platform sözcüsü Ferhan Atacan, "Bu isim listeye bırakılarak Küresünni toplumunun birlikteliğinin dağıtılması planlanmıştır. Halkını bırakarak çıkarı uğruna kirli yapılarla işbirliği yapan bir ismin, 6’ncı sıradan aday gösterilmesi kendisine de hakaret içeriklidir.  Bu şahsiyet hem halkından olmuş,hem de kirli emellerine ulaşması bazı partilerin baraj altında kalması ümidine hapsedilmiştir." dedi.

"TEPKİNİN DOZAJI AZ GELMİŞ!"

Karar vericilerin algısını daha da artırmaya yönelik girişimlerinin söz konusu olacağının vurgulandığı açıklamada, daha sonra şöyle denildi. "Küresünni topluluğu, ne yazık ki yaşadığı topraklarda büyük mağduriyetler yaşamış, acem denilerek ötekileştirilmiş, dili ile alay edilmiş ve kent yönetimlerinden adeta dışlanmıştır. Bu konuda gönül verdiğimiz siyasi yapılar ne yazık ki sorun ve sıkıntılarımızı dinlemek yerine, hakarete varan açıklamaları bizlere hak görmüşlerdir. 7 Haziran seçimlerinde karar vericiler üzerinde bir farkındalık oluşturma girişimlerimiz başarıyla sonuçlanmasına rağmen, 1 Kasım Milletvekili listelerine ne yazık ki yansımamıştır. Topluluğumuzun istemediği bir isim listeye konularak dayatmaya gidilmiş ve birliğimizin çökertilmesine yönelik girişimler ortaya konulmuştur. Bu bağlamda topluluğumuzun birlikteliğine yönelik gelecek kaygılarımızı bertaraf etmek amacıyla başlatılan bu çalışmalara tepkimiz, önceki tepkilerimizden çok daha şiddetli hale getirilecektir. Bugün kentimizin işsizler ordusunun büyük oranını Küresünni gençliği oluşturmakta, yerleşim yerlerimize gereken hizmet ve ilgi gösterilmemektedir. İçinde yüzlerce sorun ve sıkıntıyı barındıran mazlum ve mağdur Küresünni topluluğuna, siyaseten temsiliyet hakkı verilmemesi geleceğine yönelik kaygılarını artırmıştır. Bizler topluluğumuzun geleceğini kirli ellerin olmayan insaflarına barıkmamakta kararlıyız”

Platformdan yapılan açıklamanın sonunda ise, kısmi yol haritasının belirlenmesinin ardından, Kurban bayramı sonrası kendi içlerindeki tüm yapıların bir araya gelerek ana kararı şekillendirecekleri ve bunu da kamuoyu ile paylaşacakları aktarıldı. 

Editör: TE Bilisim