Yerel seçimler öncesi nefesler tutulurken anket şirketleri de araştırmalarını yoğunlaştırdı. Liderlerin meydanlarda partileri için oy istediği şu günlerde vatandaşlar da tercihlerini belirlemeye başladı.

ADANA'DA HER ŞEY OLABİLİR

ORC Araştırma Şirketi; Tekirdağ, Çorlu, Edirne, Mersin ve Adana illerini kapsayan kamuoyu yoklamasının sonuçlarını açıkladı. MHP'nin kalesi büyükşehirlerden biri olarak gösterilen Adana'da Ak Parti, CHP ve MHP arasında kıran kırana bir seçim yarışı yaşanıyor. Bu kentte yaşayanların yüzde 32'si tercihini MHP'den yana kullanacağını belirtirken, Ak Parti'yi destekleyenlerin oranı yüzde 30.5 olarak belirlendi. Adana seçmeninin yüzde 27.1'i ise tercihini CHP'den yana kullanacak.

CHP, EDİRNE'DE ÇOK RAHAT

Trakya'da CHP'nin kazanacağına kesin gözüyle bakılan büyükşehirlerden biri olan Edirne'de Ak Parti adayının kazanması zor gibi gözüküyor. CHP adayı Recep Gürkan'ın yüzde 44 ile ilk sırada yer aldığı Edirne'de Ak Parti adayı Ahmet Günşen'e destek yüzde 31.4 olarak belirlendi.

MERSİN'DE KIRAN KIRANA YARIŞ

Mersin de seçim yarışının kıran kırana yaşandığı büyükşehirlerden biri. MHP'nin yüzde 31.6 ile ilk sırada yer aldığı Mersin'de CHP adayı yüzde 29.1 ile ikinci sırada, Ak Parti adayı ise yüzde 24.7 ile üçüncü sırada yer aldı.

AK PARTİ TEKİRDAĞ'DA ÇIKIŞTA

Tekirdağ'da 30 Mart yerel seçimleri için Ak Parti'nin büyük bir çıkış yakaladığı gözlendi. Ak Parti adayı Mustafa Yel ile CHP adayı Kadir Albayrak arasında geçecek yarışta Yel'in rakibi Albayrak'tan az da olsa önde olduğu sonucu ortaya çıktı.

Tekirdağ'ın önemli ilçelerinden biri olan Çorlu'da ise CHP adayının az bir farkla önde olduğu belirlendi.

Editör: TE Bilisim