7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçimler için boykot kararı alan Küresünni Aşireti’ni MHP’ye davet etti. Yapılan bu boykotu doğru bulmadıklarını ifade eden MHP milletvekili adayı Necdet Öztürkçü Küresünnileri kendilerine destek vermesi konusunda çağrıda bulundu.

 

2015 seçimleri için siyasi partilerin seçim çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Siyasi partiler çalışmalara tüm hızıyla devam ederken kendilerine adaylıkta yer bulamayan Küresünni aşireti ise boykota devam ediyor. Milliyetçi Hareket Partisi dün yaptığı açıklamayla Küresünnileri MHP’ye davet etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan MHP milletvekili adayı Necdet Öztürkçü yapılan boykotu doğru bulmadıklarını söyledi. Öztürkçü Küresünni Aşireti’ne seslenerek, “Biz sizi hiçbir zaman dışlamadık. Küresünni Aşireti'nin yoğun olduğu ve fikri alt yapısının müşterek olduğu siyasi hareket MHP'dir.” sözlerine yer verdi.

 

ÖZTÜRKÇÜ: KAÇMAZ’IN AHDE VEFA BORCU VAR

Açıklamalarda bulunan Milletvekili Adayı Necdet Öztürkçü ilk olarak şu ifadelere yer verdi: "Bilindiği üzere 2015 milletvekilliği genel seçimi münasebetiyle, ilimizde AKP'ye 118 kişi adaylık müracaatı etmiştir. Bu adaylar arasında 7 arkadaşımız Küresünni Aşireti mensubudur. Bu adayları AKP değerlendirmek istememiştir. MHP'nin Van'daki teşkilatının yarısı Küresünni Aşiretinden oluşuyor. Onun için seçimlerde boykot kararı alan Küresünni Aşiretinin partimize katılmasını istiyoruz. Bakın 2007 genel seçimleri ile 2011 milletvekilliği genel seçimlerinde partimiz 1'nci sırasını Küresünni adaylara vermiştir. 2011 adayımız Sayın Mustafa Kaçmaz, partimizin ne gibi bir kötülüğü olduğunu anlamakta güçlük çekmekteyiz. Mustafa beyin partimize ahde vefa borcu vardır.”

 

“KÜRESÜNNİLERİN YOĞUN OLDUĞU SİYASİ HAREKET MHP’DİR”

Küresünni Aşireti'nin yoğun olduğu siyasi hareketin MHP olduğunu söyleyen Öztürkçü, “Boykot değil de Milliyetçi Hareket Partisi'ne oy vermeleri gerekirken, 2011 seçimlerinde kendisine oy vermeyenlerle beraber olmaları bizleri daha çok üzmüştür. Aşiretimizin oylarının yoğun olduğu yere bakıldığında Mustafa Kaçmaz beye kendi aşiretimiz oy vermemiştir. O dönem aday olan şimdi adayımız Gültekin Çavuşoğlu ise özellikle genel merkeze rica ederek, seçim bölgesi olan Erciş'ten almış olduğu bilgiye dayanarak birinci sıra olmadığı takdirde listede yer almak istemediğini beyan etmesine rağmen il teşkilatımız tarafından emrivaki ile sıralamaya sokulmuş, kendisi de istifa etmiştir. Bu durum hangi siyasi partide olmamaktadır. Bu doğal bir süreçtir, kesinlikle art niyet yoktur. Küresünni Aşireti'nin yoğun olduğu ve fikri alt yapısının müşterek olduğu siyasi hareket MHP'dir. Hiçbir menfaat ilişkisi bulunmamaktadır. Asil insanların oylarına etki edemeyecektir.” Dedi.

 

ÖZTÜRKÇÜ: KÜRESÜNNİLERİN BİZE DESTEK VERMESİ GEREKİYOR

Van'ın sorunlarının olduğunu belirten Öztürçü son olarak şunları kaydetti: "Ülkemizin çok ciddi sosyal ve ekonomik sorunları vardır. Partimiz bu sorunlarla ilgilenmektedir, Allah nasip ederse partimizin iktidarında zaten işsiz kalmayacak. Bin yıllık kardeşliğimiz pekişecek, huzurlu yarınlar ülkemizi ve şehrimizi beklemektedir. Bir kısım insanların almış olduğu boykot bir işe yaramaz. Ak Parti'ye karşı başlatılan boykot bize büyük ölçüde zarar vermektedir. Onun için 7 Haziran seçimlerinde Küresünni Aşiretinin sandıklara gidip partimize destek vermesi gerekiyor.” Küresünnilerin Halkların Demokratik Partisi’ne katılma durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Öztürkçü şu sözlere yer verdi: “HDP bu ülkede bir siyasi partidir. HDP’ye oy veren insanlarda bizim insanlarımızdır. Bizim buradaki esas noktamız insanların ferdi fikrine gen vurulmamasıdır. Ak Parti’ye oy verenler bu dönem Ak Partiye küsmüş olabilirler. Ama MHP’ye oy verenlerin köylerde boykot kararı alarak kendilerinin baskı altında tutulmasına biz karşıyız.”

 

Yapılan basın açıklamasına MHP İl Başkanı Salih Göngöralp, İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş, Tuşba İlçe Başkanı Nevzat Yıldızbaş ve Milletvekili 3’ncü sıra milletvekili Necdet Öztürkçü katıldı.


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

Editör: TE Bilisim