Milletvekili aday adayı olmak isteyenler, Adalet ve Kalkınma Partisi Van İl Başkanlığı’na müracaatlarını yapmaya devam ediyor.

 

7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan seçimlere 110 gün kala, AK Parti’ye milletvekili aday adaylığı için başvurular hız kazanmaya başladı. Gün içinde AK Parti Van İl Başkanlığı’na gelen Abdulhekim Karabıyık’ta 2015 seçimleri için aday adaylık başvurusunu yaptı. İl Başkanlığı toplantı salonunda başvurusunu yapan Karabıyık, 2002’den bu yana AK Partiye gönül verdiğini söyledi. Yapılan başvuru toplantısında konuşan AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda ise başvurunun hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

KARABIYIK: PARTİME GÖNÜL VERMİŞ BİRİYİM

Toplantıda konuşan AK Parti Van Milletvekilli aday adayı Hekim Karabıyık, tanınmayan ve bilinmeyen bir sima olmadığını söyledi. Karabıyık, “AK Partimizin kuruluşundan bugüne kadar yani 2002’den 2014’e kadar olan sürede ak parti ile bir gönül bağım vardır. Dolayısı ile milletvekilliği aday adaylığı resmi müracaatımı yaparak inşallah bundan sonra halkıma hizmet yolunda devam etmeyi arzuluyorum. 2002’de henüz bilinmeyen ve tanınmayan Ak Parti genç bir parti iken bizlerde o tarihlerde genç bir delikanlıydık ama o günkü liderimize davamıza inanmış hakikaten Türkiye’nin o kötü gidişatına dur diyebileceğimiz bir harekete ihtiyaç vardı ve o harekette AK Parti hareketi ve Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki hareket olmalıydı. 2002 de yola çıktığımızda parti kısa bir süre içerisinde teşkilatları oluşturup hemen orada halkla ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevini üstlendim. Çok zorlu bir süreçten geçiyordu Türkiye o dönemlerde ekonomisi dibe vurmuş İMF kapılarında zamanın Başbakanı belki günlerce bir milyon TL bulabilmek için belki günlerce IMF’nin kapısında bekleyen bir Türkiye’den bahsediyoruz.” Sözlerine yer verdi.

 

“GEÇMİŞTEKİ VAN’A BAKIN BUGÜN Kİ VAN’A BAKIN”

AK Parti’nin kurulduğu gün ile bugün arasında çok fark olduğunu söyleyen Karabıyık şu ifadelere yer verdi: “Biz eğer geçmişimizi iyi hatırlamaz isek bugünün kıymetini bilemeyiz. O günkü Türkiye ile bugün ki Türkiye arasındaki farkı iyi okumalıyız. Geçmişteki Van’a bakın ve bugün ki Van’a bakın. Geçmişe dönmememiz lazım. Partinin kurulma aşaması kısa bir süre içerisinde 3 Kasım 2002’de genel seçime girildi. Yani yeni kurulan bir parti hemen ilk seçimde çoğunlukla iktidar oluyor ve o kötü gidişata dur diyebiliyor. Bununla birlikte biz yereldeki hizmetlerimizden bahseder olursak 2002 yılında partiyi yeni kurduğumuzda halk ile buluştuğumuzda köylerimize o tarihte sadece birkaç şeye vurgu yapmak istiyor ve dikkatlerinizi o yöne çekmek istiyorum. Bu bölgenin insanı olarak bizler 80’li yıllardan 2000 yıllarına kadar büyük ıstıraplar yaşadık bunlardan biride olağan üstü hal dönemiydi. Hatırlayacağınız gibi sadece Hakkâri’den Vana kadar 18 ayrı noktada aramalar ve kontroller yapılıyordu. İnsanlar teker teker aranıyordu insanların mahremine giriliyordu. O sıkıntıları yaşayan biri olarak bizler o dönem bu bölgeye bir olağan üstü hal gelmesin başka bir şey istemiyorduk ve hamdolsun ak partinin iktidara gelişinin 46 gününde Sayın Başbakanımız Abdullah Gül beyin başbakanlığı döneminde olağan üstü hal kaldırılmış oldu. Buda Bölge halkını ciddi anlamda devletine ve mevcut iktidara karşı güven ortamını sağladı.”

KARABIYIK: GÜNDE 150 KİŞİ İLE GÖRÜŞÜYORDUM

Geçmişi ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Karabıyık başkanlık döneminde günde 100-150 kişi ile görüştüğünü söyledi. Karabıyık, “Yine şahsım ile ilgili 2002 ile 2007 yılları arasında halkla ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığını kesintisiz olarak bir fiil yaptım o dönemlerde Van halkı ve Van basını çok iyi bilir ki partideki çalışma odamda ortalama günde 100/150 kişi ile görüşen bir birim başkandım. İnsanlar o kadar hizmete susamıştı ki özellikle o dönem yeşilkart sorunu vakıf sorunu, köylere yeni yeni köydes beldes adı altında hizmetlerin gidişi muhtarlarımızın yoğun parti ile olan diyalogları vesilesi ile hakikaten o yıllarda çok ciddi bir yoğunluk yaşıyorduk. Ama hamt olsun bu yedi yıl içerisinde anlımızın akı ile temsil ettiğim birim başkanlığının altında gerçekten üzerime düşeni fazlası ile yaptığımdan eminim bunu da en yakinen Van halkı ve siz değerli basın mensupları bilirsiniz. 2008 yılında malum bildiğiniz üzere Van Merkez İlçe Başkanlığına seçildim. 2012 Haziran ayından 2014‘e kadar siyasi ve hukuki işlerden sorumlu İl Başkan Yardımcılığı ve İl başkan vekilliği görevini üstlendim. 2015 seçimlerinde tabi ki kongrelerimiz yenilendi dolayısı ile bu teşkilatta görev almayışımın sebebi ise 7 Haziran 2015 yılında yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinde aday adayı olacağımdan teşkilatta görev almadım ve bugünde huzurlarınızda resmi olarak milletvekilliği aday adaylığımın müracaatını sizlerin huzurunda inşallah yapacağım.” Dedi.

 

“VAN HALKINI TEMSİL ETMEK İÇİN ADAYIM”

Neden milletvekilli adayı olduğunu da açıklayan Karabıyık, şöyle devam etti: “AK Partinin 14 yıllık icraatları içerisinde hemen hemen her aşamasında görev aldım. Gerek genelde gerekse de yerelde yapılan bütün hizmetleri burada anlatmaya kalkışırsam inanın ki saatler yetmez çünkü bir eski Türkiye vardı birde yeni bir Türkiye, bir eski Van vardı birde yeni bir Van vardır. İnşallah önümüzdeki süreçte yerelde ve genelde 2023 Türkiye hedefindeyiz. Niçin milletvekilliği diyebilirsiniz. Ben 14 yıllık siyasi birikimimi siyasi deneyimimi bu süreçten sonra eğer Allah nasip ederse TBMM‘sinde Van halkını temsil etmek adına bu göreve talibim. Çünkü bu memleketin her caddesini, her sokağını, her insanını 14 yıllık zaman birimi içerisinde bire bir yaşayan biri bu sorunları yerinde tahlil eden biri olarak bu sorunların çözümü için milletvekilliğine talibim.”

 

KARABIYIK: SIKINTILARI BİRE BİR YAŞADIK

Çözüm süreci ile ilgilide açıklamalarda bulunan Karabıyık, “Bu bölgenin en büyük sorunlarından biri bilindiği üzere Kürt sorunudur, çözüm sürecidir ve hükümetimizin bu sorunlar için başlatmış olduğu çalışmalara tüm gayretimiz ve samimiyetimiz ile üstlenmek istiyoruz. Biz Kürt halkı olarak belki asırlardır hep dışlandığımız ret, inkâr ve asimilasyona tabi tutulduğumuzu hep birlikte bu bölgede yaşayan insanlar olarak biliyoruz. Ancak AK Parti hükümeti ile artık Kürtlerinde birinci sınıf vatandaşı olduğunu bölgeye yatırımların süratle yapıldığını Kürt sorununun barışçıl yollar ile masaya yatırıldığını akil insanlar heyeti adı altında heyetler oluşturulduğunu gördük. Sayın kurucu Genel Başkanımızın ifadesi ile Kürt sorununun çözümü için gerekirse baldıran zehiri içerim ifadesi hem çok anlamlı ve hem de özellikle bölge halkı tarafından kabul gördü. Biz bölge halkı olarak bu sıkıntıları bire bir yaşadık. Ama temennimiz o ki biran evvel çözüm süreci tarafların üzerlerine düşen samimiyeti ve gayreti göstererek bu sorunun çözülmesidir. İnşallah Allah nasip eder Milletvekili olursam Bölge Milletvekili olarak birinci meselemiz barış sürecinin nihayete erdirilmesi olacaktır.” Dedi.

 

“2015 VİZYONU İÇİN YÜRÜMEYE HAZIRIM”

2015 vizyonu için yürümeye hazır olduğunu belirten Karabıyık son olarak şu ifadelere yer verdi: “Kurucu Genel Başkanımız ile 2002 yılından bu yana hiç kopmadan birlikte yürüdüğümüz aynı dava için hizmet ettiğimiz ve halkımızın desteği ile Milletvekili olarak devam etmek istiyorum. Eski veya yeni teşkilat diye bir şey yoktur. Biz eskisi ile yenisi ile dava bilinci ile hareket etmeliyiz. Bir birimizi daima kucaklamalıyız. Görev verilir ya da verilmez asla partimize sadakatımızı bırakmayacağız. Bir teşkilatçı olarak belki de çok zorlukları yaşayan biriyim ama unutmayalım ki zorluklar aşıldıkça ancak feraha ulaşılabilir. Çözüm süreci olmazsa olmazımız bu bölgede hepimiz kardeşiz bizler asla düşman değiliz yalnızca siyasi birer rakip olabiliriz. Kardeşliğimizi bozmaya yönelik çaba harcayanlara asla pirim vermemeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerim ile tekrar beni sabırla dinlediğiniz için buraya kadar teşriflerinizden dolayı özellikle dava arkadaşlarıma, çok değerli dostlarıma ve basın mensuplarımıza teşriflerinizden dolayı teşekkür ediyor, Çıktığımız bu yolda Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun. Bundan sonraki süreçte de desteklerinizi bekliyor ve hepinizi saygı ve muhabbetle selamlıyorum...”


ŞEHRİVAN HABER – ÖNDER ALTINAL

 
Editör: TE Bilisim