Kongra Gel Eşbaşkanı Kartal, "Erdoğan, devlet başkanı olmak istiyor ve bu, halklar için, inançlar için bir 'son' demektir" diyerek, seçimlerde HDP için güçlü bir şekilde çalışılmasını istedi. "Erdoğan'ı frenleyecek olan HDP'dir" diyen Kartal, "Artık mesele sadece seçim meselesi değildir; ezilen ve yok sayılan halkların geleceği meselesidir. Avrupa'da hedeflediğimiz 400 bin oya ulaşmalıyız" mesajını verdi.

Hollanda'nın Arnhem kentinde Demokratik Toplum Merkezi tarafından halk toplantısı organize edildi. 

'ŞARTLAR OLGUNLAŞTI'

Toplantıya katılan KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da yapılacak Genel Seçimlere dikkat çekerek, "2007 ve 2011'deki seçimlere bağımsız olarak girmek Kürt halkı için o zamanlar bir ihtiyaçtı. Fakat günümüzdeki ihtiyaç ise parti olarak seçime girmektir. Geçen sene yapılan Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde baraja çok yaklaştık" dedi.

Kartal, şartların olgunlaştığını, Kobanê ve Şengal direnişlerinin yaşandığını belirterek, "Bunlar Kürt Özgürlük Hareketine sempati oluşturmuş, Kürt halkı arasında yakınlaşmaya sebep olmuştur. Şengal ve Kobanê direnişi Aleviler, Asuriler, Süryaniler, Êzîdîler, solcular, demokratlar ve toplumun tüm kesimlerinde, kadınlar arasında birlik oluşturmuştur. Bunların yarattığı etki seçimlere de yansıyacaktır" diye konuştu.

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın DAİŞ'e olan desteğine de değinen Kartal, Erdoğan'ın bu tutumunun Türkler ve AKP'ye oy veren Kürtler arasında da tepki topladığını belirtti. "Erdoğan, şimdi de devlet başkanı olmak istiyor ve bu, halklar için, inançlar için bir son demektir" diye ekleyen Kartal, şunları ifade etti:

'HALKIMIZ SEFERBER OLSUN, MORALLİ OLSUN'

"Erdoğan'ı frenleyecek olan HDP'dir. Başta Aleviler ve sistem tarafından dışlanan tüm kesimler HDP etrafında birleşmelidir ve birleşecektir. HDP şu an Türkiye'de kilit parti konumuna gelmiştir. Şu artık bizim için kesinleşmiştir; yüzde yüz barajı aşacağız ve parlamentoya güçlü bir giriş yapacağız. Halkımız kesinlikle kuşkuya kapılmamalıdır, 'barajı aşabilir miyiz' tereddüdüne girmemelidir. Tam tersine bütün halkımız ve dostlarımız seçimlerde seferber olmalıdır, moralli olmalıdır, herkesi sandığa gitme noktasında ikna etmelidir."

'SADECE BİR SEÇİM DEĞİL!'

Kartal, seçim çalışmaları kapsamında Alevilere, ezilen, sistemden rahatsız olan tüm kesimlere ulaşılması ve HDP için oy toplanmasını istedi. Avrupa'daki seçmenlerin desteğiyle HDP'nin barajı geçebileceğine vurgu yapan Kartal, şöyle devam etti:

"Tüm gelişmeleri halka iyi anlatmalıyız. İkna etmeliyiz. Bu seçimler tarihi önemdedir. Bundan dolayı herkes yarın konsolosluklara gitmeli, seçim listesine kayıtlı değilse kayıtlarını yapmalıdır. Eğer bu seçimlerde ciddi yaklaşır ve iyi çalışırsak tarihi görevimizi yerine getirmiş olacağız. Bütün herkese ulaşıp, kayıtlarını en geç 14 Mart'a kadar yaptırmalıyız. Hatta AKP'ye oy vermiş insanlara dahi gidip onları HDP'ye oy vermeleri konusunda ikna etmeliyiz. Yine kadın ve gençlerin yapacağı çalışmalar çok önemlidir. Kadınlar ve gençler seçim için seferber olmalıdır. Artık mesele sadece seçim meselesi değildir; ezilen ve yok sayılan halkların geleceği meselesidir. Avrupa'da hedeflediğimiz 400 bin oya ulaşmalıyız."

KEMALİZADE: SIRA SEÇİMLERDE

KNK Eşbaşkanı Tahir Kemalizade ise Kürdistan'ın büyük bir coğrafya olduğuna dikkat çekerek, "Bu büyük coğrafyanın savunmasını yapan Kobanê, Şengal, Kerkük, Musul, Maxmur'daki kahramanlar oldu. Şimdi sıra seçimleri kazanmakta. Tüm halkımız seçimler için duyarlı olmalı, seferberlik ruhuyla çalışmalıdır. Bu bir görevdir" dedi.

ANF

Editör: TE Bilisim