İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçe seçim kurullarının 31 Mayıs 2015 tarihinde aldıkları kararlar ile seçim yasaklarının başladığı ve belirlenen yerlerin dışında astırılan tüm siyasi partiler ile bağımsız adayların parti bayrakları, afişleri, posterleri, pankartları, flamaları ve benzeri malzemeleri toplatılmaya başlandı.

 

07 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak olan 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin güvenli ve huzurlu bir ortamda yapılabilmesi için birçok karar alındı. Bu kapsamda, İpekyolu 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 31 Mayıs 2015 tarih ve 69269518.140/342 Sayılı, Edremit İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 31 Mayıs 2015 tarih ve 2015/13 Sayılı ve Tuşba İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın 31 Mayıs 2015 tarih ve 2015/13 Sayılı kararları ile belediye başkanlıklarına birer genelge gönderdi. Tüm siyasi partiler ile bağımsız adaylarının belirlenen yerlerin dışında astıkları parti bayrakları, afişleri, posterleri, pankartları, flamaları ve benzeri malzemeleri toplatılmasını istedi. Tuşba İlçe Seçim Kurulu Başkanın imzası ile Tuşba Belediyesi Başkanlığı'na gönderilen karar da; seçimin başlangıcı olan 10 Mart 2015 Salı günüden oy verme gününü takip eden güne kadar siyasi partiler, bağımsız adaylar, her hangi bir kurum veya kuruluş ya da vatandaşlar tarafından 298 Sayılı Kanunu'nda belirtilen yerlerin dışında siyasi ilan ve reklam içeren afiş, poster, pankart veya siyasi parti bayrağı gibi malzemelerin asılmasının, yapıştırılmasının veya teşhirinin yasak olduğunu; Aksi halde bu ilan veya reklamların kaldırılacağına, masraflarının da ilgilisinden tahsil edileceğine karar verilmiştir. 

 

İpekyolu ve Edremit ilçelerinde olduğu gibi Tuşba ilçe sınırları içerinde de faaliyet gösteren ve 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, seçime giren tüm siyasi partilerin ve bağımsız adayların Seçim Kurulu'nun 03 Mayıs 2015 tarih ve 2015/12 kararı ekinde belirtilen yerlerin dışındaki parti bayrakları, afişleri, posterleri, pankartları, flamaları ve benzeri malzemelerini Tuşba Belediye Başkanlığı aracılığıyla kaldırılması. Ancak kendi seçim bürolarında (Karşıdan karşıya geçmemek koşuluyla) parti bayrağı afiş poster, pankart ve benzeri malzemeleri asa bilecekleri yönünde karar verilmiştir. Tuşba Belediyemize tebliğ edilen bu karar gereği, hiç bir siyasi parti ve bağımsız aday farkı gözetmeksizin Tuşba İlçemiz sınırları içinde faaliyet gösteren ve 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, seçime giren tüm siyasi partilerin ve bağımsız adayların Seçim Kurulu'nun 3 Mayıs 2015 tarih ve 2015/12 kararında belirtilen yerlerin dışındaki tüm parti ve bağımsız adaylara ait parti bayrakları, afişleri, posterleri, pankartları, flamaları, ve benzeri malzemelerinin Tuşba Belediye Başkanlığı tarafından Tuşba İlçe Emniyet Müdürlüğü desteği ile kaldırılacaktır. Tüm parti ve bağımsız adayların toplatılan kendilerine ait parti bayrakları, afişleri, posterleri, pankartları, flamaları, ve benzeri malzemeler Tuşba İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. 

Editör: TE Bilisim