31 Mart’ta yapılacak olan seçim öncesi çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Büyükşehir Adayı Necdet Takva, çalışmaları hafta sonu Erciş’te sürdürdü. Erciş adayı Menaf Turan ile birlikte Erciş’teki Semskan Aşireti’nin düzenlediği büyük organizasyona katılan Takva ve Turan burada binlerce kişinin katıldığı bir programda aşiretin önde gelenleri ve mensupları buluştu. Takva, buluşmayı şimdiye kadarki en heyecanlı buluşma olarak nitelendirirken, “Sizlerin burada bulunmanız çok önemli. Bu Erciş’e, Van’a sahip çıkmanızın nişanesi.” Şeklinde sözlere yer verdi.

Van ve ilçelerinde seçim hazırlıkları hız kesmeden sürerken Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva kent ve ilçelerdeki çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bir çok ilçeye birden fazla ziyaret gerçekleştiren Takva, ilçelerde etkili çalışmalar yapmaya devam ediyor. Takva’nın seçim çalışmalarına bir çok önemli, aile ve aşiret de destek verdiğini açıklarken, son zamanların en önemli desteklerinden birisi de Ağrı, Muş, Van gibi bir çok il ve kente bağlı ilçelerde ciddi bir nüfusa sahip olan Şemski Aşireti’nden geldi. Aşiret büyüklerinin yer aldığı binlerce kişilik bir organizasyona davet edilen Büyükşehir Adayı Takva ve Erciş adayı Turan’a tam destek verildiği ilan edildi.

YARDIMCI: BU DAVADA HİÇ ÇİZGİSİNİ BOZMAMIŞ AİLE FERTLERİ OLARAK BURADAYIZ!

Toplantının açılış konuşmasını Şemskan aşiret mensubunu temsilen Ak Parti Erciş Belediye Meclis Üyesi adaylarından Mehmet Akif Yardımcı yemekte yaptığı konuşmada, Şemskan aşireti olarak mücadelelerinin asırlar öncesinde dayandığını belirterek, “Bu davada çizgisini hiç bozmamış bir ailenin fertleri olarak buradayız. Bu günde vatana hizmeti namus sayma kültürünü devam ettirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ülke olarak kritik bir dönemeçten geçtiğimiz bu zorlu süreçte Şemskan aşireti bir bütün olarak Erciş ve Van’da zaferi göğüslemeyi niyet etmiştir. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin” dedi. Yardımcı, aşiretin desteğini Yunus Emre’nin “Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.” Sözleri ile paylaştı.

TURAN: AŞİRETLER BİZİM SOSYALLİK GERÇEĞİMİZDİR

Buluşmada konuşan AK Parti Erciş Belediye Başkan Adayı. Prof. Dr. A. Menaf Turan da aşiretin gösterdiği sahiplenmeye teşekkür ederek başladı. Turan, konuşmasında: “Şemski Aşireti ile ilgili olarak yaptığı araştırmada Şemski kelimesinin kökünün Şems (Güneş) olduğunu öğrendim. Haliyle ben de Şemski aşiretinin de burada bir güneş gibi parladığını görüyorum.” Dedi. Turan, seçimlerle ilgili değerlendirmelerini de paylaşarak: “İnşallah 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şemski aşiretinin aydınlatacağı bir ışıkla biz Van’daki ve Erciş’teki seçimleri halkımızın lehine inşallah kazanacağız. Bizim için aşiretlerin şöyle bir önemi var. Bir ayrışma üzeri değil, insanların bir birlerini tanıması üzerine aşiretler, kabileler, ırklar, soylar ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla biz aşiretleri diğer aşiretler ile ötekileştirmek üzere konumlandırmıyoruz, tanımlamıyoruz. Aşiretler aynı aşiretlerin içerisindeki insanları daha iyi tanımaları ve diğer aşiretlerle de birlik ve berberlik içinde yaşaması için önemlidir. Bizim sosyallik gerçeğimizdir.” Dedi.

ERCİŞ ÇOK ACILAR ÇEKTİ!

Aşiretin merkezde ve köylerde yaşayan mensupları ile bir birliktelik sağlayarak Erciş’e önemli hizmetler yapacaklarını vurgulayan Turan: “Erciş çok acılar çekti. Ben gezdim, dolaştım. Çektiğini gördüm, ihmal edilmiş. İnşallah biz bu ihmal edilmiş Erciş’i sizlerle birlikte birlik ve beraberlik içerisinde inşa edeceğiz. Adaleti getireceğiz, imarı getireceğiz, arkadaşlığı, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği getireceğiz” şeklinde konuştu.

BİZ ERCİŞ’İMİZİ GERİ İSTİYORUZ!

Erciş’in önemli hizmetler beklediğini belirten Turan, konuşmasında ayrıca: “Erciş gittikçe çöküyor, Erciş gittikçe göçüyor, Erciş gittikçe fakirleşiyor. Erciş’in tekrardan eski haline gelmesi için 2014 yılında yapmış olduğumuz hatayı yapmayalım. Küsüp ‘bundan intikam alalım, bunlar günlerini görsünler, bunlara bir ders verelim’ deme vakti değil. Bu küskünlüğün maliyeti bize çok ağır olduğu için küsmenin sandığa gitmemenin maliyeti çok ağırdır yeni bir deprem yaşamamak için Erciş’in tekrar huzurlu bir şehir olabilmesi için kardeşlik ikliminin oluşabilmesi için herkesin bir arada huzurlu yaşayabilmesi için, insanların işsizlikten kırılmadığı bir şehirde yaşayabilmesi için bizlere ihtiyaç var. Büyükşehrimize ihtiyaç var. Cumhurbaşkanımıza ihtiyacımız var, hükümetimize ihtiyacımız var. Bizim kaybedecek bir 5 senemiz daha yok. Biz mağduriyet üzerinden siyaset üretmiyoruz. Biz sizin mağdur olmanızı engelleyeceğiz, mağduriyetlerinizi gidereceğiz. Bizim bütün derdimiz bu. El, ele verelim, bu kez sıra biz de diyoruz. Hem Erciş’te hem Büyükşehirde sıra biz de diyoruz. Biz Erciş’imizi geri istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

TAKVA: 65 GÜNLÜK SİYASİ ÇALIŞMAMIN EN HEYECAN VERİCİ TOPLANTI

Büyük bir katılımın olduğu toplantıda heyecan ve hayranlığını gizlemeyen Van Büyükşehir Adayı Necdet Takva ise, sözlerine desteğin önemini vurgulayarak başladı. Takva: “65 günlük siyasi hayatımda en heyecan verici toplantısında olduğumu belirmeliyim. Allah hepinizden razı olsun. Muhteşem bir ambiyans olmuş. Aşiretler coğrafyamızda çok önemli bir yere sahiptir. İnşallah biz kazanacağız, kazandığımızda özelikle bizim yaşadığımız coğrafyada aşiretleri araştırma enstitüsü kuracağız. Kendi kültürel değerlerimizi yaşayabilmemizin araçları olan aşiretlere gereken saygıyı, hürmeti göstereceğiz.”

20 BİN İSTİHDAM SÖZÜNÜ TEKRARLADI

Seçim süreci boyunca gördükleri manzaraya değinen Takva: Sadece Erciş acı çekmedi. Van şehrimiz ve bölgemiz acı çekti, ihmal edildi. Bizler hep beraber şehirlerimizi yeniden imar edeceğiz.” Dedi. Takva, bu noktada birlikteliğin çok kıymetli olduğunun altını çizerek: “Sizlerin burada bulunmanız çok önemli. Bu Erciş’e, Van’a sahip çıkmanızın nişanesi. Memlekete, ülkeye sahip çıkmanın bir işaretidir. Destekleriniz çok önemlidir. Erciş’in kaybedecek yıllarının olmadığını net olarak burada görmekteyim. Şu an burada adayına, ilçesine, partisine sahip çıkma arzusuyla hareket eden bir kitle görmekteyim. Bizlere inanın, bizler önümüzdeki 5 yıl içerisinde tek bir yoksul, tekbir işsiz kalmayacak şekilde ilimizi ilçelerimizi yeniden tasarlayacağız. Sizlere bunun sözünü veriyoruz. Biz birlikte 13 ilçedeki belediye başkan adaylarımızla bu seçimi kazanacağız ve bir yılda 20 bin tane insanımıza iş imkanı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Şemsikan aşiret mensuplarının düzenlediği birlik yemeğine, Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, Ak Parti Erciş Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. A. Menaf Turan, Ak Parti Erciş İlçe Başkanı Adnan Aydın, ilçe başkan yardımcısı M. Necip Yardımcısı, aşiretin önde gelen ismi Selahattin Yardımcı, Mehmet Yaşar, Sabri Aykaç, Osman Kaya, Hayrettin Gümüşkaya, ile çok sayıda aşiret mensubu katıldı.

Editör: TE Bilisim