Ak Parti’de ilçe belediye başkan aday adayları merakla beklenmeye devam ediyor. Büyükşehir adayı olarak Necdet Takva’yı aday gösteren Ak Parti’nin ilçe tercihleri merakla beklenirken bir çok isim temsiliyet elde edinmek için görev bekliyor.

 

Bu isimlerden birisi de genç yaşta iş hayatında büyük başarılar elde eden, AK Parti’nin gençliğinden yetişip bir çok kademesinde görev yapan işadamı Sıracettin Ünlü. MÜSİAD yönetim kurulu üyesi ve aynı zamanda 27. Dönem Ak Parti aday adayı olan Sıracettin Ünlü, genel seçimlerde ismi en çok konuşulan genç adaylardan olmuştu. Hem siyasetin hem iş dünyasının mütevazi ve sevilen ismi olan Ünlü, Tuşba Belediye Başkan adaylığı için partisinden görev beklerken bir taraftan da Tuşba’da yapacağı projeler ile ilgili çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar içerisinde en çok dikkat çeken ise yeni Van’ın Tuşba’dan yükselmesi...

 

Ak Parti’nin Tuşba Belediye Başkan adayı Sıracettin Ünlü, adaylığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başarılı bir siyasetçi ve işadamı olarak dikkat çeken Ünlü, Tuşba’da AK Parti belediyeciliğinin devam etmesi için etkili bir çalışma yapmaya hazır olduğunu belirtti. Tuşba Belediye Başkanlığı’nı bir kez daha kazanmanın ciddi bir çalışma gerektireceğini belirten Ünlü, bu noktada tam bir seferberlik başlatmaya ve ilçede geçtiğimiz seçimlerden çok daha büyük bir oyla kazanmaya hazır olduğunu belirtti.

 

TUŞBA YENİ VAN’IN BAŞLADIĞI İLÇE OLACAK

Öte yandan Van ve Tuşba ile ilgili büyük projeler hazırladığını da belirten Ünlü, bu noktada uzun yıllardır yaptığı gözlemlerden yola çıkarak çözüm odaklı projelerle Tuşba halkının karşısında olacağının sözünü verdi. Ünlü, Tuşba’da yeni bir Van kurmanın mümkün olduğunu belirterek: “Tuşba ilçemiz bakir ve yeni projelerle Van’ın gözdesi olmaya müsait bir ilçe. Mevcut başkanımız eliyle önemli eksiklikleri giderildi. Önemli çalışmalar yapıldı. Kendisine minnettarız elbette. Şimdi ise Tuşba’yı Van’ın cazibe merkezi yapma vakti. Öncelikle bir merkeze kavuşması gereken bir ilçe var. Bunu da sıkışıp kalan Van’ı Tuşba’da şekillendirerek yapacağız. Tuşba’da yeni bir Van inşasını sağlayarak hem Van’ın o çıkmazdan kurtulmasını sağlayacağız hem de ilçemizi yeni ticaret ve yaşam merkezi haline getireceğiz.” dedi.

 

HERKESİN GÖZÜ TUŞBA’DA OLACAK

Ünlü, Tuşba ilçesine dair projeleri ile ilgili olarak ayrıca: “Ben uzun süredir iş dünyası içerisindeyim. Ve şunun sözünü verebilirim ki Tuşba ilçemize yıllar içinde edindiğim bu birikimle birlikte hizmet edeceğim. Van’da, Ankara’da, İstanbul’da çok büyük projelerde yer aldım. Türkiye’nin önemli şirketleri ile işbirliği yaptım. Ve şunu gördüm. Buraya doğru özel sektör yatırımları çekersek bir çok iş de kendiliğinden yürüyecek. Tuşba’nın sanayi, tarım, hayvancılık, turizm, eğitim konusunda her anlamda gelişmeye açık bir potansiyeli var. Bizler tüm bu alanlara dokunan bir açılım yapacağız. Bu da hayalimizdeki Tuşba’yı el birliği ile inşa etmemize sağlayacak.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim