Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Temmuz tarihinde Van’da düzenlediği cumhurbaşkanlığı mitingi sebebiyle Tarım İl Müdürlüğü tarafından çiftçilere bu mitinge katılımları için mesaj gönderildiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Cemal Şen kurum müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan’ın Van mitingi öncesi Van Tarım İl Müdürlüğü’nden kendisine bir mesaj geldiğini ve bu mesajdan hareketle savcılığa başvurup davacı olduğunu açıklayan Şen, bir açıklama yaparak süreç hakkında bilgi verdi. Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı mitinginin arifesinde saat 20.41’de telefonuna gelen bir mesajda resmi bir kurum olan Tarım İl Müdürlüğü’nün halkı bu mitinge davet ettiğini belirten Cemal Şen bu olay üzerine suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Anayasa’ya göre bir kurum amirinin siyasi partilerin lehine hareketlerde bulunmasının suç olduğunu belirten Şen bu gerekçe ile Cumhuriyet Başsavcılığı’na konu ile ilgili suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.

‘ANAYASA ÖNÜNDE BİR SUÇ İŞLENMİŞTİR’

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Cemal Şen “Sayın basın mensupları değerli partili arkadaşlarım 31.07.2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın Van’a yaptığı gezi neticesinde saat 15.00’da yapılan mitingden bir gün önce yani 30.07.2014 saat 20.41’de Tarım İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlarımıza bu mitinge davet amaçlı bir mesaj gönderilmiştir. Bu mesajlardan birisi de benim hatlarımdan birisine gelmiştir. Mesaj metnini daha önce yaptığım açıklamalarda kamuoyuna sundum. Bugün de saat 13.30’da Van Adliye binasında Cumhuriyet Başsavcılığına İl Saymanım ve İpekyolu İlçe Başkanım ile birlikte giderek suç duyurusunda bulundum. 657’ya tabi bir memurun siyasi partinin mitingine yurttaşları çağırması yasalarla suç olarak belirlenmiştir. Bu arkadaşımız resmen anayasa önünde bir suç işlemiştir. Bu arkadaşımız işlediği bu suçtan dolayı memurluktan men edilecektir. Bu konunun takipçisi olacağız. Bir memurun böyle militanca ve korkusuzca anayasayı çiğnemesi gerçekten çok garipsenecek bir olaydır diye düşünüyorum. Bu olayın peşinden gideceğiz. Hukuksal bir noktaya ulaşana kadar da yolumuzdan dönmeyeceğiz.” İfadelerini kullandı.


Ömer Faruk TOKTAŞ-Şehrivan

Editör: TE Bilisim