Van Valiliği yaptığı bir açıklama ile Pazar günü yapılacak seçimle ilgili tedbirleri ve önlemleri paylaştı.

Sandık güvenliğinin sıkça tartışıldığı Van ve bölgedeki sıkıntıların önüne geçmek üzere alınan çeşitli tedbirleri açıklayan Van Valiliği yaşanabilecek her türlü sıkıntı için bir hat kurulduğunu açıkladı. Vatandaşlara olası her türlü olumsuzluk için numara veren Valilik, bu seçimde güvenliğin üst seviyede olacağını da belirtti.

Yapılan açıklamada seçim ile ilgili olarak şu ifadelere yer verildi: 
 

619 BİN 560 SEÇMEN JANDARMA VE POLİS İLE KORUNACAK

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda Değişiklik Yapan Kanun 16 Nisan 2017 Pazar günü tüm ülkemizde halkoyuna sunulacaktır. İlimizde 1920 sandıkta 619.560 seçmen saat 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oylarını kullanacaktır. İlimizde görev bölgelerine göre jandarma ve polis teşkilatımız, tedbirlerini herhangi bir tereddüde mahal kalmayacak şekilde ve bütün sandıklara göre planlamıştır. Halkoylaması öncesinde olduğu gibi, oy verme gününde ve ertesinde de güvenlik zafiyeti oluşmayacak şekilde görev ifa edilecektir.

 

HER TÜRLÜ OLMUSUZLUKTA BU NUMARAYI ARAYIN!

Çalışmalarımız, vatandaşlarımızın hiç kimsenin ya da oluşumun, baskı ve tehdidi veya etkisi altında kalmadan, özgür iradelerine göre tercihlerini yapmaları ve herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması içindir. Gerek tercihlerin yönlendirilmesine yönelik baskı ve tehditlerin gerekse yaşanabilecek her türlü olumsuzlukların 155 Polis İmdat, 156 Jandarma ve Valilik Referandum Harekat Merkezinin (0432) 214 96 45 No’lu telefonlarına vatandaşlarımız tarafından hiç tereddüt gösterilmeden bildirilmesini önemle hatırlatırız. Tüm halkımıza saygı ile duyurulur.

Editör: TE Bilisim