ŞEHRİVAN HABER - Van'ın da yer aldığı 15 ilde yapılan KamuAR şirketinin referandum anket sonuçları açıklandı. Ankete katılanların referandum tercihi ile birlikte hangi parti tabanından kimlerin 'Evet' ya da 'Hayır' denildiği ile ilgili çarpıcı verilerin de açıklandığı anket Pazar günü için de çarpıcı bir oy tahmininde bulundu. Ankette aynı zamanda katılımcılara bugün bir seçim olsa hangi partiye oy verecekleri de soruldu? 

Kamuoyu Araştırmaları Merkezi-KamuAR 15 İl merkezinde (İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Diyarbakır, Denizli, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Samsun, Sivas, Van, Yozgat, Zonguldak) 3 bin 410 katılımcı ile CATI sistemi kullanılarak referandum anketi gerçekleştirdi. KamuAr referandum anketiyle seçmenlerin 3 gün sonra yapılacak olan referandumda oy tercihleri ve partilere göre oy dağılımları analiz edildi. 

 

HANGİ İLLER ANKETE KATILDI?

KamuAR referandum anket sonuçları AK Parti'de gizli hayırcı var mı?

4-10 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan anketin hata/yanılma payı ise yüzde 1.16 olarak açıklandı. KamuAr referanduma anketine katılanların eğitim durumlarına ilişkin detaylar ise şöyle: Yüzde 7,4’ü diplomasız okur-yazar, yüzde 25,3’ü ilkokul-ortaokul mezunu, yüzde 33,8’i lise mezunu, yüzde 29,8’i üniversite mezunu ve yüzde 3,7’si yüksekokul mezunu. Katılımcıların yüzde 48,6’sı kadın, yüzde 51,4’ü ise erkektir. Referandum sonuçları ne olur, en son anketler ne diyor sorularının yanıtlarını merak edenler için KamuAR'ın referandum anket sonuçlarını sizler için derledik. İşte en son referandum anket sonuçları ve evet-hayır oy oranları arasındaki en son fark.

 

İŞTE KAMUAR'IN REFERANDUM OY TAHMİNİ!

KamuAR referandum anket sonuçları AK Parti'de gizli hayırcı var mı?

KamuAr anketinde 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin seçmenlere “Referandum oylamasında tercihiniz ne olacak?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 56,9’u evet yönünde tercihte bulunacağını ifade ederken, yüzde 43,1’i ise hayır yönünde tercihte bulunacağını açıkladı. Ankette çıkan 8,1 oranındaki kararsızların oyu ise dağıtıldı.

 

AK PARTİ'DE VE HDP'DEKİ EVETÇİLER VE HAYIRCILAR!

KamuAR referandum anket sonuçları AK Parti'de gizli hayırcı var mı?

AK Parti'de gizli 'hayır'cılar var iddiası çürüdü: Ankette partilerin seçmenlerinin referandumdaki tercihleri de analiz edildi. Bir süredir siyaset kulislerinde konuşulan 'AK Parti'de gizil hayırcılar var' iddiası da anket sonuçlarıyla çürüdü. AK Parti seçmeninin yüzde 93.6'sı referandumda 'evet' oyu vereceğini açıkladı. AK Parti seçmeninde hayır diyerlerin oranı ise yalnızca yüzde 3.7 çıktı. Anket sonuçlarına göre, referandumda asıl fireyi CHP ve MHP seçmeni verecek. CHP'de 'evet' oyu kullanacağını açıklayan seçmen oranı yüzde 23.3 çıktı. MHP'de ise 'hayır' oyu kullanma eğilimi gösteren seçmen oranı yüzde 19.6 çıktı.

 

BUGÜN SEÇİM OLSA HANGİ PARTİ KAÇ OY OLACAK?

KamuAR referandum anket sonuçları AK Parti'de gizli hayırcı var mı?

Anketin ikinci bölümünde ise partilerin en son oy oranları analiz edildi. Ankette seçmenlere "Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu soruldu. Yanıtları göre, AK Parti oy oranı yüzde 49,5, CHP oy oranı yüzde 26,2, MHP oy oranı yüzde 14,9, HDP oy oranı ise 5,3 çıktı.

Editör: TE Bilisim