ŞEHRİVAN ÖZEL: SONER İZGİ-HAKİM İNALÖZ

 

2018 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin Van milletvekili aday adayı olarak dikkatleri üzerine çeken genç siyasetçi Muhammed Beheşti Yaşar, önemli tespitleri ve projeleriyle Muradiye ilçesi belediye başkan adaylığı görevini bekliyor. Hem genç, hem başarılı bir iş adamı olarak öne çıkan Yaşar, Van’a dair önemli tespitleri ile öne çıkarken, tüm çalışmalarını kent odaklı olarak tasarlıyor. Kente dair raporlar oluşturan, veriler hazırlayan, projeler yapan son olarak da Van Muradiye Şelalesi Projesi’nin mimarlığını üstlenen Yaşar, doğup büyüdüğü ilçeye dair önemli verilerle bu ilçede seçimin nasıl kazanılacağının çalışmalarını yürütüyor. AK Parti’nin kendisine görev vermesini bekleyen Yaşar, Muradiye’nin 50 bin civarındaki nüfusunun yüzde 70’nin 30 yaşın altında olduğunu vurgulayan Yaşar, hem ilçenin ruhuna uygun yatırımlar, hem de doğru politikalarla belediyenin ve gençliğin kazanılabileceğine vurgu yapıyor.

 

 

MURADİYE İLE İLGİLİ DİKKAT ÇEKEN İSTATİSTİKLERİ PAYLAŞTI!

 

İlçenin 2017 nüfusunun toplam 50 bin 715 olduğunu hatırlatan Yaşar, bu nüfusun da yüzde 70’nin 30 yaş altı genç nüfus olduğunu söyledi. Kadın nüfusunun da erkek nüfusuna göre fazla olduğunu hatırlatan Yaşar, bu anlamda gençlik ve kadın odaklı çalışma, proje ve değerlendirmelerin mutlak suretle göz önünde bulundurulması gerektiğinin altını çizdi. Yaşar: “Muradiye’miz 2000 yılından bu yana hiç 50 binin üzerine çıkmayan bir nüfusa sahip. Aslında doğum oranını yüksek ama sürekli göç veren bir ilçe. Bunun en büyük sebebi de doğru istihdam alanlarının oluşmaması, gençliğin batının inşaat sektörünün iş gücü olmaktan ötesine geçememesi. Bizim bu minvalde çalışmalarımız var. İlçenin öne çıkan sektörleri var bu sektörler genç isimlerle buluşturulursa ilçemiz hem bu nüfusunun avantajını yaşayacak hem de bu durum ilçenin verdiği nitelikli göçün önüne geçecek.”

 

 

İLÇEM İÇİN PROJELER HAZIRLIYORUM!

 

Muradiye’nin bir çok tarihi ve kültürel güzellikleri de barındırdığını söyleyen Yaşar, ilçemiz Muradiye Şelalesi gibi ilçe ile özdeşleşen güzelliklerinin dışında sayısız kültürel ve tarihi zenginliğe sahip. Fakat tüm bunlar sahiplenilmeyi bekliyor. Van’ın turizmde adından söz ettirmeye başladığı şu günlerde Muradiye de ayrı bir destinasyon merkezi olabilir. Şelale zaten bir çekim merkezi. Burada yapılan proje ile daha önemli bir cazibe merkezi haline gelecek inşallah. Biz ilçemize gelenleri sadece şelalede tutmayacak diğer güzelliklerden de faydalandıracağız. Belediyemizi de işin içerisine dahil ederek kalkınma ajansları ve diğer dinamiklerle bu değerlerimiz ilçe ekonomisi için kazançlar haline getireceğimiz projelerimiz var. Tüm bunları sadece aday olduğum için değil, bu ilçenin bir evladı olduğum için hazırlıyor ve ilçeme katkı sunması için uygulamaya çalışıyorum. Kazanmamız halinde zaman kaybetmeden tüm bunların startını verme şansına kavuşmuş olacağız.”

 

 

YAŞAR: KURTULUŞ REÇETEMİZ BELLİ!

 

Kentin geleceğinin kurgulanmasında verilerin ilçenin ihtiyaç duyduğu gelişimi çok açık gösterdiğini belirten Yaşar, bu noktada tarımsal üretim olduğuna dikkat çekti. Yaşar, Van’ın tarım ve hayvancılığa en elverişli ilçelerden birisinin Muradiye olduğuna dikkat çekerek: “İlçe tarıma müsait. İlçede üretimi yapılan tarım ürünlerinin başında buğday, arpa, yonca ve şeker pancarı gelirken son birkaç yıl içinde meyve bahçeciliğin arttığını, sebze yetiştiriciliğine önem verildiğini görüyoruz. İlçe merkezine uzak mahallelerde ise hayvancılık daha yaygın. Bu doğrultuda belediye öncülüğünde ilçede yürütülen tarım ve hayvancılık uygulamalarına destek verilebilir. Özellikle Muradiye Ovasındaki tarım arazilerinin sulama sorunları çözülerek ilçe tarım sektöründe öncü konuma getirilebilir. Bu klasik bir tarım ve hayvancılık söylemi değil. Bakın ilçenin yüzde 60’ı tarım ve hayvancılık ile uğraşıyor. Geriye kalan dilimlerde resmi kurumlar, eğitim kurumları var. Ticaret ilçe ekonomisinin sadece yüzde 8’ini oluşturuyor. Tarım yapacağız, hayvancılık yapacağız ki ticaret hacmimiz de artsın. Bu topraklarda çok büyük başarı hikayeleri yazılabilir. Bu topraklarda çok büyük tarım ve hayvancılık markaları yaratılabilir. Yeter ki biz bunu destekleyelim. Van’da son dönemlerde bir çok ilçede bu anlamda müthiş bir çıkış var. Bu çıkış Muradiye’de zirve yapabilir.” Dedi.

 

 

 

 

MURADİYE’DE NELER DEĞİŞECEK?

 

“Muradiye azımsamayacak bir nüfusu, doğal ve tarihi değerleri, tarım ve hayvancılık yönünden ciddi potansiyele sahip olmasına rağmen 2016 yılına kadar belediye hizmetlerinin zayıf olduğu bir ilçedir.” Diyen Yaşar, kayyum döneminde ilçede çok önemli yatırımların hayat bulduğuna da vurgu yaptı. Kayyum sonrasında önemli yatırımların yapıldığını söyleyen Yaşar, bu yatırım seferberliğinin sürmesi gerektiğini  söyleyerek: “Bu hizmetler AK belediyecilik ile devam etmeli.” Sözlerine yer verdi. Yaşar bununla birlikte: “İlçede imara dair düzenlemeler yapacağız, doğal su kaynaklarını değerlendireceğiz, küçük sanayi siteleri kuracağız, doğal alanlarımızı koruyarak bir gelişim ağı yaratacağız, yöresel ürünlerimizi kadın ve dezavantajlı gruplar olmak üzere bir çok ailenin bütçesine katkı sunacak şekilde yeniden canlandıracağız. En önemli hamleyi de eğitimden vazgeçmeden, ilçenin temel sektörleri ile buluşturarak yapacağız.  Tarım ve hayvancılık sektörünün gelişimi ile birlikte tarım ve hayvancılık meslek yüksek okulunun kurulması yönünde tüm adımları atacağız.”

 

 

İLÇENİN GELECEĞİNİ BERABER ŞEKİLLENDİRELİM

 

Mart 2019 seçimlerinin Van için olduğu gibi ilçe için de hayati olduğunu vurgulayan Yaşar: “Bu güzel ilçemizin ideolojik saplantılar, kimlik siyaseti ile tercih edilen belediye başkanlarından çok hizmet üretecek isimlere ihtiyacı var. Muradiye sıradan bir ilçe değil. Van’ın küçültülmüş hali olarak düşünebileceğimiz bu ilçemiz tıpkı Van gibi hem Van Gölü’ne olan kıyıları, hem tarihi ve kültürel zenginlikleri, hem de tarım ve hayvancılığa elverişli yanıyla gelişime ve cazibe merkezi olmaya müsait bir ilçedir. Bu ilçede yapılabilecek her çalışmanın getirisi büyük olacaktır. Bu ilçenin gençlerinin artık inşaat işçileri olmasının önüne geçmeli. Sadece bu ilçenin doğal zenginliklerini üretime dönüştürerek biz burada büyük bir zenginlik yaratabiliriz. Bunu da AK Parti eliyle, görev bize verilmese bile, işin ehli siyasetçiler ile başarabiliriz. Halkımız, ilçemizin güzel insanları bunu düşünmeli. Mart 2019 tercihini de bu yönde vermeli. Ki güzel ilçemde son seçimde az bir fark ile kaybedilen seçimleri bu kez halkımızın desteği ile kazanacağım konusunda da inancım tamdır.” Dedi.

 

 

MURADİYE İÇİN TAM 240 SAYFALIK RAPOR HAZIRLADI

Öte yandan doğup büyüdüğü ilçe ile ilgili çok detaylı bir rapor hazırladığını Şehrivan aracılığı ile paylaşan Yaşar, ilçenin kök köy, mezra mezra sorunlarını bildiğini belirtti. Yaşar: "Muradiye ilçemiz için hazırladığım 240 sayfadan oluşan, içerisinde, ilçemizin bütün merkez mahallelerine, kırsal mahallelerine ve mezralarına ait su, yol (sathi kaplama,ham yol, bsk asfalt), sağlık, eğitim durumu, yayla yolu, gölet ihtiyacı, hane ve nüfus sayısı, köylerde bulunan küçükbaş/büyükbaş hayvan sayısı, araç sayısı, varsa kaptaj durumu, sulama kanalları, su isale hat uzunluğu ve sorunları, kanalizasyon durumu, varsa ağır ve yatalak hasta sayısı, belediye hizmetlerine yönelik fikirlerimin ve seçim sürecine ilişkin yorumlarımın bulunduğu bir rapor hazırladım. Bu rapor kazanmamız halinde bizim yol haritamızın her daim önümüzde olmasını sağlayacak. Yani sil baştan ilçeyi tanımak için uğraşmak yerine biz elimizde bu raporlarla her haneye hizmet götüreceğiz."

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim