Yüksek Seçim Kurulu tarafından resmen açıklanan referandum tarihi sonrası milyonlarca vatandaşın heyecanlı bekleyişi başladı. YSK seçmen sandık sorgulama sayfası ile oy kullancakları yeri öğrenmeye başlayan adaylar da ''nerede oy kullanacağım?'' sorusu merak konusu olmuştu. 2017 YSK seçmen sorgulama ile bu başlık altından referandum da oy vereceğiniz yeri görebilirsiniz. İşte seçmen sandık sorgulama...

16 Nisan'da yapılacak olan referanduma kısa bir süre kala vatandaşlar ''nerede oy kullanacağım?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. YSK seçmen sorgulama ile referandumda oy kullanacağınız yeri sabah.com.tr adresinden öğrenebilirsiniz. YSK seçmen sorgulama 2017 sayfasına haberimiz altında rahatlıkla ulaşabilirsiniz. İşte YSK seçmen sandık sorgulama adresi...

 

YSK SEÇMEN SORGULAMA 2017! - TIKLA OY VERECEĞİN YERİ ÖĞREN

 

REFERANDUM YSK SEÇMEN LİSTESİ SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Seçmen sorgulama işlemini yapmak isteyenler bu işlemi internetten gerçekleştirebiliyor. Bunun için iki adresten faydalanmak mümkün. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesi ve e-Devlet Kapısı'ndan yararlanarak YSK seçmen sorgulama yapılabilecek. Şimdi her iki seçenekten nasıl sorgulama yapacağınıza değineceğiz.

Oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlar, e-devlet ve YSK internet sitesi üzerinden kütüğünün nereye kayıtlı olduğunu öğrenebilecek. YSK internet sitesi üzerinde kurulu olan sistemden seçmen bilgilerini öğrenmek isteyen vatandaşlar, T.C. kimlik numaları ile bu bilgiye erişebilecek.

ÇİPLİ KİMLİK KARTI OLMAYAN OY VEREMEYECEK Mİ?

Son günlerde ortalıkta çipli kimlik kartı olmayanların oy veremeyecekleri söylentisi dolaşıyor. YSK sitesinden yaptığı açıklamada bunun doğru olmadığını bildirdi. Referandumda TC numaralı nüfus cüzdanıyla olduğu Geçici Kimlik Belgesi, resmî dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askerî kimlik kartı gibi kimliklerle de oy kulanılabiliyor.

Editör: TE Bilisim