Türkiye ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenirken, anket şirketleri de vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA

ORC Araştırma Şirketi tarafından yapılan siyasi gündem araştırmasından sürpriz sonuçlar çıktı. Ankete katılan vatandaşlara ilk olarak "bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneltildi. Bu soruya yanıt verenlerin yüzde 49.1'i tercihini Ak Parti'den yana kullandı. Yüzde 24.8 ile ikinci sırada yer alan CHP'yi, yüzde 16.3 ile MHP takip etti. Ankette BDP'nin oy oranı yüzde 6.8 olarak belirlendi.

ERDOĞAN SEÇİLİR DİYENLERİN ORANI YÜZDE 57

Ankete katılan vatandaşlara ikinci olarak "Başbakan Erdoğan'ınCumhurbaşkanı adayı olması halinde ilk turda seçileceğini düşünüyor musunuz?" sorusu soruldu. "Evet seçilir" diyenlerin oranı yüzde 57 olurken, "hayır seçilmez" diyenlerin oranı yüzde 35.5'te kaldı.

ERDOĞAN'A DESTEK YÜZDE 52

Aday olup olmayacağı henüz netleşmeyen Başbakan Erdoğan'la ilgili "aday olsa destek verir misiniz?" sorusuna da yanıt veren katılımcıların yüzde 52'si olumlu yönde görüş belirtti. Erdoğan aday olursa oy vermeyeceğini belirtenlerin oranı ise yüzde 40 oldu.

Editör: TE Bilisim