Orhan AŞAN


Yaklaşan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VESOB) seçimleri öncesi mevcut Başkan Faruk Alpaslan’dan bomba açıklamalar... Van Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul’u önceki gün bir gazeteye yaptığı açıklamalardan dolayı eleştiren VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, “Ağlayıp sızlamayın. Bu göreve esnafa hizmet vaadiyle geldiniz. Ağlayıp sızlayacağınıza çekin gidin. 20 gün içerisinde bütün hesapları kapatıp araçları da icradan çıkaracağım.” Dedi.

Yaklaşan VESOB seçimleri öncesi önceki gün bir gazeteye demeç veren Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul’u eleştiri yağmuruna tutan VESOB Başkanı Faruk Alpaslan, “Oturup her gün gazetelerde ağlamanın hiçbir anlamı yok. Bıraktığım imkanları doğru düzgün kullanamıyorsanız ben ne yapayım. Eğer bu işi yapamıyorsanız bana bırakın. 20 gün içerisinde her şeyi bitireyim.” Dedi. Odanın kendi dönemlerinde borç ile bırakıldığını ve odanın şu anda 600 bin TL civarında borcu olduğuna dair iddialarda bulunan Tuğrul’a sert cevaplar veren Alpaslan, “Uganda’dan gelmediniz. Bu işin içindeydiniz” sözleriye cevap verdi.

VESOB’un yeni hizmet binasını tanıtmak üzere basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Faruk Alpaslan, yeni hizmet binasının KOSGEB’in tahsis ettiği yer üzerinde inşa ettiklerini söyleyerek, binanın yapımı için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın yardımlarıyla tamamladıklarını belirtti.

“2 MİLYON 800 BİN TL’YE MAL ETTİK”

Yeni hizmet binası ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Alpaslan, “Biz Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonuna bağlı Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin 19 esnaf odasından oluşan birliğin hizmet binasını yapmaktayız. Büyük bir depreme maruz kalmış, büyük yıkıntılar içerisinde kalmış bir ilin ilk önce esnafını kurtarma çalışmalarını, akabinde de esnafın temsilcilerinin gerçek manada hizmet sunabilecekleri, Türkiye’nin esnaf teşkilatı içerisinde bulunan en büyük binasını Van’da tamamlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Yeni hizmet binamızın 5 Bin metrekaresini KOSGEB’in tahsis ettiği yer üzerinde inşa ettik. Binanın yapımı için Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Başkanı Fevzi Apaydın’ın yardımlarıyla tamamladık. Yeni hizmet binamızı ufak tefek eksiklikler haricinde tamamlanmıştır. Yeni hizmet binamızda Bin kişilik düğün salonu, eğitim ve toplantı salonları, Van’da bulunan tüm odalar için Başkan odaları, sekreterlik, hizmet odası, arşiv odasına kadar her şey düşünülerek yapılmıştır. Bu binanın yapımı yaklaşık olarak 2 Milyon 800 Bin TL’ye mal olmuştur. Buna benzer binalar başka kurumlar tarafından 4 Milyon TL’ye yapılırken biz bu binayı 2 Milyon 800 Bin TL’ye mal ettik. Eski binalarımızı mahkeme kararları ve komisyonla birlikte satışını gerçekleştirdik. İhaleyle birlikte yüklenici firmaya devrettik. Bu binanın yüzde 70’i VESOB’a aittir. Yüzde 30’u ise Van Şoförler ve Otomobilciler Odasına aittir. Yeni hizmet binasını Ankara’dan getirdiğimiz imkanlar ile yaptık. Sadece 600 Bin TL’lik bir borcumuz var müteahhide. Bu borcuda Ankara’dan temin edip periyodik bir şekilde ödüyoruz. Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik. Yönetime geldiğimiz günden bu yana hiçbir odadan bir kuruş katılma payı almadık.” Dedi.

“AYNASI İŞTİR KİŞİNİN, LAFA BAKILMAZ”

Önceki gün 14 odanın desteğini aldıklarını ve VESOB’a aday olduğunu açıklayan İsa Berge ile ilgili de açıklamalarda bulunan Alpaslan, “Van’da 19 tane oda var. Eğer rakiplerimizin yanında 14 oda var ise geriye 5 oda kalıyor. Bizde 5 oda olarak bu saydığımız icraatları yaptık. ‘Aynası iştir kişinin, lafa bakılmaz’ misali biz işlerimize bakıyoruz. Yapmış olduğumuz işleri ortaya koyduk. 28 Mayıs Çarşamba günü ise biz 5 odadaki arkadaşlarımız ile birlikte yapmış olduğumuz işleri anlatıp listemizi bırakacağız. 147 kişi oy kullanacak. Yarıdan bir fazlasını alan da kazanacak. Kim bu memleket için hayırlı ise Allah ona nasip etsin. Memleket sevdası, memleket hizmeti bütün Türkiye’de konuşulurken bizde yapmış olduğumuz işlere güvenerek aday olacağız. Nasip kısmetse tekrar göreve geleceğiz. Ama gönül ister ki buraya gelecek arkadaşlar da bundan önceki arkadaşlar gibi gazetelere çıkıp ağlanacak duruma düşürülmesin.” Dedi.

“UGANDA’DAN GELMEDİLER!”

Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul’un önceki gün yaptığı açıklamaya da değinen Başkan Alpaslan, Tuğrul’un yaptığı açıklamaya inanmadığını söyledi.
Alpaslan, “Şoförler Odası seçimi bundan yapıldı ve bitti. Şoförler odasıyla biz özdeşleştik ve biliyoruz. Ama ben o odanın üst kuruluyum. Ben o oda hakkında kötü düşünmedim düşünmem de. Halkımızın teveccühüyle seçilmiştir. Ben bu arkadaşların bugün gazetedeki açıklamalarına gerçekten inanmıyorum. Bana karşı aday olmuş ve kazanmış arkadaşlar Uganda’dan gelmediler. Bir başka ülkeden ve ilden gelmediler. Benim kendi yönetim kurulu içerisinde tamamen her kararın altında imzası olan arkadaşlarımız. Gönül isterdi ki benden birkaç şey öğrenip de ağlanacak sızlanacak açıklamalar yapmak değil de, bakın boynuz kulağı geçer bizde bu bayrağı taşıyoruz deselerdi. Bunları yapsalardı inan ki ben çok sevinirdim. Ama inan ki çok üzülüyorum. Ben Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı olurken, bu kararları alırken, kendime ve yönetimime güvenerek her şeye imza attım ve odayı buradaki hizmet binasına yüzde 30 hissedar ettim. Ben yaratmış olduğum imkanlar nezdinde bu binaya yüzde 30 ortak ettim. Artık ağlamanın ve sızlamanın zamanı değil. Yıkılmış bir şehrin üzerine başka yerlerden gelmediniz. Sorunları biliyordunuz. Bu sorunları çözmek için bu esnafa çeşitli vaatlerde bulundunuz. Bana çamur atmayı bırakın. Benim 5 Bakanı taşıyacak kendi imkanlarımla yaptırdığım VIP aracını garaja çektirip sattırmakla utanmalısınız. Ben sizin yerinize utanıyorum.” Dedi.

“AĞLAYIP SIZLAYACAĞINIZA ÇEKİN GİDİN”

Odanın çıkılmaz bir hale getirildiğini de sözlerine ekleyen Başkan Alpaslan sözlerini şöyle tamamladı: “Bu odayı ne hale getirdiniz. Bu memleket ve esnaf için almış olduğum en modern ambulans ve araçların icralık diye garajlara çekilmesine imtina ediyorum. Ben bu imkanları yaratıp getirdim. Ağlayıp sızlamayın. Bu göreve esnafa hizmet vaadiyle geldiniz. Kendi aracını kurtaramayan bir insan, esnafın aracını nasıl kurtaracak. 4 ayda kendi aracını kurtaramıyorsun. Bu esnafın aracını nasıl kurtaracaksın. Ağlayıp sızlayacağınıza çekin gidin. 20 gün içerisinde bütün hesapları kapatıp araçları da icradan çıkaracağım. Ayıptır bu çağda yalan yere demeç vermekle, ağlayıp sızlamakla bu işler yapılmaz. Esnafa verdiğiniz vaatleri yerine getirin. Siz şoför esnafımızı böyle mi temsil edeceksiniz. Bu borcu ben bırakmadım. Bu binanın yüzde 30 ortağısınız. Müteahhidin borcunu vermekle de mükellefsiniz. Varsa benin bir yolsuzluğum mahkeme salonları orada. Oturup her gün gazetelerde ağlamanın hiçbir anlamı yok. Bıraktığım imkanları doğru düzgün kullanamıyorsanız ben ne yapayım. Eğer bu işi yapamıyorsanız bana bırakın. 20 gün içerisinde her şeyi bitireyim.

Editör: TE Bilisim