Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van İl Başkanı Abdullah Aras ve AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, düzenledikleri ortak toplantıyla basında yer alan yumruklaşma haberinin asılsız olduğunu belirtti. Parti binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan AK Parti İl Başkanı Abdullah Aras, AK Parti ve hükümet aleyhine yalan haber üretmekle ve yayınlamakla bilinen ulusal bir internet haber sitesinde, kendisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar aleyhinde asılsız haberlerin yapıldığını ve bu habere yerel basında da yer verildiğini söyledi.

ARAS: HAYRETLER İÇERİSİNDEYİZ

Haberin şeytanca bir oyun olduğunu belirten Başkan Aras, “Bugüne kadar AK Parti ve Hükümet aleyhine yalan haber üretmekle ve yayınlamakla bilinen Ulusal bir internet haber sitesinde öne sürülen ve yerel basında da yer verilen şahşım ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Osman Nuri Gülaçar ile ilgili maalesef çirkin bir iftirayı yalanlamak üzere huzurunuzda bulunmaktayız. Öncelikle üstlenmiş olduğumuz görev ve misyon dahilinde bugüne kadar birçok eleştiriye, saldırıya,  karalamaya vb. girişimlere maruz kaldığımızı bir kenara bırakarak; bugün Türkiye’de ne AK Partide ne de başka bir siyasi partide örneği görülmemiş şeytanca bir oyunun, bir senaryonun, kamuoyuna servis edilmesi karşısında hayretler içerisinde kaldığımızı üzülerek ifade etmek istiyorum. Söz konusu ulusal internet haber sitesinin bizim aramızda asla olmayan kavgayı, bizim aramızda asla olmayan yumruklaşmayı ve bizim aramızda asla geçmeyen bir hadiseyi hayali bir senaryo ile neye dayanarak servis ettiğini ve hangi amaca hizmet ettiğini kamuoyunun takdirine ve sorgusuna havale ederek haberi yapan siteyi ve bu işin perde arkasındakileri sorgulatmak adına Van Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğumuz belirtmek istiyorum. Nitekim söz konusu internet sitesi daha önce de Osman hocamızın adaylığının açıklandığı ilk gün yalan bir haber yapmış ve amacı belli bir zümrenin çamurunu taşımıştı. Bugün ise aynı haber sitesi şahsımı, teşkilatımı ve Osman hocayı yıpratmak amacıyla misyonlarımızı değersizleştirmek, küçültmek ve sarsmak isteyen birilerinin çamurunu tekrar taşımak üzere yalan bir habere yer vermiştir” dedi.

“GÜLELİM Mİ, AĞLAYALIM MI?”

Bu tür asparagas haberlerle bu tür kirli oyunlarla kimsenin boşuna uğraşmaması gerektiğinin altını çizen Aras, “Bir defa eğer böyle bir kavga gerçek olsaydı takdir edilir ki evvela ulusaldan önce yerel basının haberi olur ve öncelikle yerelde gündeme getirilirdi. Ama bizim olmayan kavgamızı enteresan ve manidar bir şekilde elin yedi yabancısı her ne hikmetse görüyor ve haber yapıyorsa o halde bu yaman çelişkinin adres şaşırtmalı bir düzmeceden ibaret olduğunu anlamak elbette zor değildir. Şimdi biz bu tirajı komik hadiseye gülelim mi ağlayalım mı! Böyle bir tezatın ve böyle bir çelişkinin tutar yanı olabilir mi? Netice olarak Aras ve Gülaçar’ın birbirine düşmesini, kavga etmesini, yumruklaşmasını isteyenlerin amacı Bellidir. Ama bu amacı güdenlerin kullandıkları yöntem yiğitçe değil nağmertçe ve alçakçadır. Elbette Aras ve Gülaçar’ın yumruklaşmasını arzu edenler pek ala mümkündür.  Bunların hangi amaçla böyle bir tablo çizdikleri ortadadır. Ancak bilsinler ki bunların bize atmaya çalıştıkları o yumruklarla biz ancak daha çok kenetleniyor ve daha çok güçleniyoruz.  Dolayısıyla bu tür asparagas haberlerle, bu tür kirli oyunlarla kimse boşuna mesai harcamasın ve ayrıca kimler bu ayak oyunlarıyla  görevden kopacağımızı veya koparılacağımızı sanmasın. Allah’a şükür ki AK Partinin yolları ve koltukları bu tür oyunculara kapalıdır. Bugüne kadar hak etmediğimiz bir şekilde hakkımızda iftira ve yalanlarla dolu senaryo üretenler, yazanlar, çizenler bu hayırsız işlerine, bu faydasız amellerine devam etseler bile doğrunun yalana boyun bükmediği gibi bizlerin de boyun bükmeyeceğini, dava arkadaşlarımızın, gönüldaşlarımızın ve partimizin de boyun bükmeyeceğini tekrar etmek istiyorum. Ayrıca Sayın Osman hocamızla ilgili aramızda herhangi bir problemin, herhangi bir kavga veya herhangi bir art niyetli emelin olmadığını da açık ve kesin bir dille tekrar etmek istiyorum.  Buna rağmen,  yine de bu sözlerimize kulak tıkamaya devam etmek isteyenleri de Allah’a havale ediyorum.  Onlar bildiği yoldan devam etmeyi sürdürsünler, biz de bildiğimiz ve inandığımız yoldan devam etmeyi sürdüreceğiz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözlerine yer verdi.

GÜLAÇAR: MESELE TETİĞİ ÇEKTİREN KİMDİR?

Daha sonrasında söz alan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, basında yer alan haberlerin yalandan ibaret olduğunu ifade etti. Gülaçar şu sözlere yer verdi: “Öncelikle bu haberi ilk duyduğumda acaba cevap vermeye değer mi değmez mi diye içimden geçirdim. Fakat son olarak dün akşam bir twit atarak bu habere karşılık vermiş oldum. Twitimin konusu da bir ayetten oluşuyordu. Bu ayette; ‘Biri size haber getirdiği zaman o haberin muhakemesini en iyi şekilde yapın. Sonra bir insana, bir topluluğa sataşırsınız bunu yaptığınıza pişman olursunuz’ Paylaşmış olduğum ayet bu insanlara verilmesi gereken en iyi cevaptır. Fakat kamuoyunun ve basının burada dikkat etmesi gereken çok önemli bir nokta var. Mesele tetiği çeken değildir, tetiği çektiren kimdir. Biz Oda TV’yi çok iyi biliyoruz. Nasıl kirli işler içinde olduğunu çok iyi biliyoruz. Peki, Oda TV üzerinden haberi yerel basına aktaran güç, neyi arzu ediyor ve neyi amaçlıyor? Bunu iyi bir şekilde bilmiş olursak, hem yerelde teşkilatımız adına hem de genel merkezimiz nezdinde daha önemli ve değerli olur. Bu yapılan haber bir dezenformasyon değildir. Bu haberi yapan kişilerin neyi amaçladıkları önemlidir. O yüzden tetiği çektirenlerin hangi amaçları olduğunu bilmemiz gerekiyor.”

“HABERİN YEREL BASINDA ÇIKMASI BEKLENİRKEN…”

Basında yer alan haberin Oda TV üzerinden yerel basına servis edilmesinin bir iz kaybettirme hesabı olduğunu savunan Gülaçar, “Bu yapılan yalan yanlış haberler genel merkezimize de elbette ki ulaştırılıyor. Buradan ayrıca bir endişemi de ifade etmek isterim. Bu haberi yaptıranlar daha önce de aynı Oda TV aracılığıyla da benim grupta başbakanımız tarafından taktim edildiğim gün içerisinde Oda TV yine bir haber atmıştı. Yani beni karalama amaçlı bir haber atmışlardı. O zamanda derin bir şekilde düşünmüştüm acaba kim böyle bir şey yapmaya çalışmıştır diye. Ama bugün bunu çok iyi bir şekilde bilmiş ve anlamış oluyorum ki, partimizi içerden kuşatmaya çalışan var. Yarın ya da bir gün bu kirli eller eğer ki partimizi ele geçirirlerse (yerelden bahsediyorum) acaba bu partinin geleceği ne olur? Bu endişemi de elbette ki paylaşıyorum. Kimler paylaşmış diyecek olursak, evet endişelerimiz ve tahminlerimiz var. Ben bu haberin yerel basından çıkmasını beklerken, çünkü bazı kirli işlerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Ama o haberi özellikle Oda TV üzerinden yerel basına servis etmeleri bana göre iz kaybettirme düşüncesidir. Umarım Rabbim bu tuzakları bozar. Çünkü bu şehrin AK Partiye ve AK Partide de temiz insanlara ihtiyacı var. Bu haberin yapılması bir tezgahtır ve korkunç bir durumdur. Seçimi kaybetmemiz konusunda konuşmalar ve araştırmalar yaptık. Ancak kavga etme gibi bir durumu bizden kesinlikle beklemesinler ki böyle bir şeyde olmamıştır. Bu biraz tuzaktı bizlerde bu şekilde bu tuzağı bozmuş olduk” dedi.

İŞTE O İDDİALARIN YER ALDIĞI HABER!

Öte yandan Oda TV'nin haberine göre seçim mağlubiyeti üzerine tartışan AK Parti İl Başkanı Aras ve Büyükşehir adayı Osman Nuri Gülaçar birbirlerine girdi. Haberde yaşanan kavga ile ilgili şu ayrıntılara yer verilmiş ve bu iddialar kamuoyunu fazlasıyla meşgul etmişti:

“Van'da yerel seçimleri BDP adayı Avukat Bekir Kaya ve eşbaşkan Hatice Çoban'ın kazanması üzerine AKP Van teşkilatı içinde tartışmalar başladı. AKP Van İl Başkanı Abdullah Aras ve Van Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar arasında dün yumrukların konuştuğu bir kavga yaşandı. Osman Nuri Gülaçar'ın; İl Başkanı Aras'a "seçimi bize sen kaybettirdin" demesi üzerine Aras'tan "siz çalışmadınız, çünkü beni istemiyordunuz" şeklinde bir karşılık geldi. Belediye Başkan adayı Gülaçar; bu konuşmanın ardından Abdullah Aras'ın üzerine yürüdü ve yumruklaştılar.”


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim