ÖMER AYTAÇ AYKAÇ/ŞEHRİVAN ÖZEL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 30 Mart sonuçlarında istediği başarıyı elde edemeyen il teşkilatları için düğmeye bastı. Aralarında Van'ın da bulunduğu 19 ilde görevden alma çalışmalarına başlayan AK Parti'de gündeme alınan 22 ilden 3'ü affedilmiş 19'u ile ilgili çalışmalar çoktan başlamıştı. Bu kapsamda alfabetik sıraya göre yaptırımları uygulamaya başlayan Genel Merkez işe Adana ile başladı. Adana'da başarısız olan tüm teşkilatları görevden alınırken Van ile ilgili de çok yakında gelişmeler olacağı belirtiliyor.

BAHANE ARANMAKSIZIN ALINIYORLAR!

30 Mart seçimlerinde Van Büyükşehir dahil 12 belediyeyi kaybeden AK Parti il teşkilatının durumunun ne olacağı konuşulmaya devam ederken kulislerde kısa süre sonra Van'da önemli gelişmeler olacağı belirtiliyor. Seçimden bu yana sessizliğin sürdüğü teşkilatta il başkanı Abdullah Aras'ın başkanlık görevini bırakmada istekli olmamasına ve Ankara ile yakın ilişkiler içinde olduğu bilinmesine rağmen Başbakan'ın başarısız olan 19 ildeki en küçük ilçelerde dahi mazeret aranmaksızın istifa aldığı belirtiliyor. Hal böyle olunca Van'da da yakında il ve ilçelerde büyük bir görevden alma operasyonunun başlayacağı konuşuluyor.

İŞTE VAN'DA GÖREVDEN ALINACAKLAR

AK Parti kulislerine yakınlığı ile bilinen Başkentçi adlı twitter hesabından da bu konuşulanları destekler nitelikte açıklamalar gelmeye devam ediyor. Seçimden bu yana Van'ın istifası alınacak iller arasında olduğunu belirten ve AK Partili vekilerin bile gelişmeleri bu hesaptan izlediği twitter sayfasında AK Parti ile ilgili gelişmeler şu şekilde duyruldu;

FATURA İL TEŞKİLATINA KESİLİYOR!

"Van'da 30 Mart yerel seçimlerindeki başarısızlığın faturası il teşkilatına öncelikle kesilecek. Van'da il teşkilatı ile birlikte Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Çatak, Edremit, Erçiş, Gürpınar, İpekyolu, Muradiye, Özalp, Saray Teşkilatı'nın istifaları alınacak."

VEKİLLERİN DE BİLETİ KESİLDİ

Öte yandan aynı hesaptan yapılan açıklamaya göre Başbakan Erdoğan başarısız olan illerdeki bir çok milletvekilinin de biletini kesmiş durumda. 3 dönem kuralını uzatan AK Parti'de başarısız olan il milletvekillerinin de önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde aday gösterilmeyeceği belirtilirken Van milletvekillerinin de Haziran ayında aday gösterilmeyeceği konuşulan iddialar arasında.

İL TEŞKİLATI GÜLAÇAR'IN MI?

Öte yandan kulislerde AK Parti il teşkilatı için birbirinden farklı isimler konuşulurken şimdiye kadar en az 6-7 farklı ismin telafuz edildiği de biliniyor. Ak Parti Genel Merkezi öncedene belirlediği isimleri şu sıralar tek tek Genel Merkez'e çağırıp özel görüşmeler yaparken farklı bir senaryo da şu sıralar gündemi meşgul ediyor. Şöyle ki: Başbakan'ın 'Baba Yadigarı' diye çağırdığı Osman Nuri Gülaçar yerel seçimlerde başarısız değil aksine başarılı olarak görüldü ve Genel Merkez'de bu şekilde anılıyor. Van kaybedilmesine rağmen Osman Gülaçar'ın Ankara trafiği son bulmadı. Genel Merkez başbakanın sevdiği bir isim olan Gülaçar'a önce Genel Başkanlıklardan birinde görev verme çalışması yaptı ardından da Van il teşkilatı için uygun bir isim olabileceği kanaatine vardı. Yani Van için olası sürprizlerden biri de Osman Nuri Gülaçar'ın flaş kararla Ak Parti Van İl Başkanlığına getirilmesi.

Bu gelişmeler devam ederken Ak Parti'de önümüzdeki haftalarda belirtilen görevden almaların başlayacağı da gelen duyumlar arasında.

Kaynak: ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim