FETÖ temizliği için Ak Parti’de de düğmeye basıldı. Yapılan çalışmalarda 21 Ak Parti İl Başkanının FETÖ terör örgütü ile bağlantılarının olduğu belirlenirken, bunların istifaları istendi.

 

15 TEMMUZ’DAN ÖNCE 35 KİŞİ BELİRLENDİ

Edinilen bilgilere göre, FETÖ’nün  devlet kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra Ak Parti’ye de sızdığı belirlendi. 15 Temmuz sonrasında yapılan çalışmalarda çok sayıda il başkanının FETÖ ile bağlantıları belirlendi. 15 Temmuz öncesinde FETÖ ile bağlantılı  35 il başkanının  olduğu ortaya çıkarılırken, sonrasında bu sayının 20’lere düştüğü kaydedildi.

 

İZMİR DE VAR

Bu arada  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın il başkanları ile yaptığı toplantının ardından, temizlik için düğmeye basıldı. İl başkanları ve taşra örgüt yöneticileri ile birlikte bu sayının yüzleri bulduğu ifade edilirken, FETÖ ile birinci derecede bağlantıları ortaya çıkarılanların istifaları istendi. Bu kişilerin istifa etmemekte direnmeleri halinde AK Parti’den ihraç edilmeleri kararlaştırıldı. İstifaları istenen isimler arasında AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın da adı geçerken Ankara ve İstanbul’un bulunmadığı bildirildi.

 

ZAMANA YAYILACAK

Öte yandan AK Parti’nin FETÖ bağlantılı il başkanlarını görevden alma konusunda aceleci olmayacağı ifade edildi. Olası tepkilere karşı bu kişilerden bir bölümünün öncelikle olarak istifalarının isteneceği, diğerlerinin tasfiyelerinin zamana bırakılacağı öğrenildi.

 

BELEDİYELERDE DE TEMİZLİK

AK Parti’de FETÖ temizliğinin teşkilatlar ile sınırlı kalacağı, belediye meclis üyelerine dönük de çalışmanın tamamlandığı bildirildi. Belediye meclis üyelerinden FETÖ ile bağlantıları belirlenenlerin tasfiyesi için geri sayım başladı. Bu kişilerin istifa ettirilecekleri, etmedikleri zaman ihraç yöntemine başvurulacağı ve doğan boşluğun da yedek üyelerle ortadan kaldırılacağı öğrenildi. (Kaynak: AVAZTURK/Özel)

Editör: TE Bilisim