AK Partide son dönemde istifa eden milletvekili sayısının 6'ya ulaşmasından sonra, parti içinde başka rahatsız vekiller de olduğu ve yeni istifaların yaşanabileceği öne sürülüyor.

3 DÖNEM ŞARTI SIKINTIYI TETİKLİYOR

Özellikle tüzükte yer alan 3 dönem şartı nedeniyle 2015 seçimlerinde yeniden milletvekili adayı olamayacak bazı isimler, bu rahatsızlıklarını yüksek sesle dile getirmeye başladılar. Parti içindeki eleştiriler "Yolsuzluk operasyonu sonrası başlayan krizin, iyi idare edilemediği yargı-emniyet-hükümet arasında ciddi anlaşmazlıklar baş gösterdiği" çerçevesinde yoğunlaşıyor.

EFKAN ALA RAHATSIZLIĞI

Bir başka eleştiri de son yapılan kabine değişikliğinde İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala için yapılıyor. AK Partide 325 milletvekili varken kabineye dışarıdan bir ismin bakan atanmasını eleştiren vekiller yer alıyor.

İSTİFA SÜRECİ BAL İLE BAŞLADI

AK Parti'de dershane ve yolsuzluk soruşturma tartışmaları nedeniyle üst üste istifalar yaşadı. İlk olarak Kütahya milletvekili İdris Bal, parti yönetimini eleştirince disipline verildi ve Bal da istifa etti. İkinci istifa da Hakan Şükür'den geldi. Yolsuzluk operasyonu sonrası emniyette yapılan operasyon ise, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in tepkisine yol açtı. Ordu Belediye Başkan adayının belirlenmesi sürecinden de rahatsız olan Şahin de istifa etti.

BAYRAKTAR'IN SÖZLERİ GERGİNLİĞİ TIRMANDIRDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın azledilmesi ve "Başbakan da istifa etme" çıkışı sıkıntıyı arttırdı. Bayraktar milletvekilliğinden de istifa etti. Burdur Milletvekili Hami Yıldırım da yolsuzluk soruşturmasını yürüten savcının görevden alınmasını eleştirerek tepki koydu.. Aynı tartışmalar sırasında Ertuğrul Günay, Haluk Özdalga ve Erdal Kalkan da hükümet politikalarını eleştirdi ve disipline verildi. Bu vekiller de partiden istifa edince sayı 6'ya yükseldi. Bayraktar'ın istifası TBMM'de kabul edilirse Ak Parti son dönemde 7 milletvekili kaybetmiş olacak.

Editör: TE Bilisim