Ak Parti'de yerel seçimden sonra sıkça konuşulan teşkilat revizyonu devam ediyor. Aralarında Van'ın da bulunduğu 19 ilde teşkilatlarda değişiklik için düğmeye basan AK Parti'de Adana'dan sonra beklendiği diğer illerde de Genel Merkez'in talebiyle istifalar sürüyor.

14 ilçeden 12'sini yerel seçimlerde kaybeden Van'da da son günlerde sıkça teşkilatta bir revizyon yapılacağı konuşulurken nihayi kararın önümüzdeki hafta netleşeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Şehrivan'ın da gündeme getirdiği o görevden alma iddialarını il başkanı sert sözlerle yalanlamasına rağmen kulislerde yeni başkan isimleri konuşulmaya başlandı bile.

İSKENDERUN DA GİTTİ

Öte yandan Adana ile başlayan görevden alma dün İskenderun'da bugün de Iğdır'da devam etti. Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Yaran, AK Parti Genel Merkezi’nin kendisinin ve yönetiminin istifasının uygun görüldüğünü bildirdiğini, kendilerinin de bu karara uyduklarını söyledi. AK Parti İskenderun İlçe Kongresi ise Ekim ayında yapılacak. Bu süreye kadar ilçe teşkilatına geçici bir yönetim atanacak.

IĞDIR DA BIRAKTI!

Bugün de Iğdır'da, yerel seçimde başkanlığı BDP'ye kaptıran AKP'nin il ve merkez ilçe teşkilatları, Genel Merkez'in isteği doğrultusunda istifa etti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Güneş ve yönetim kurulları ile birlikte topluca istifa ettiklerini açıklayan İl Başkan Vekili Abdulcabbar Baştemur, "İl Başkanı Mustafa Buluş, 30 Mart yerel seçimlerinde partimizden belediye başkan adayı oldu. 30 Mart yerel seçimlerinde başarısız olduk. Genel Merkez uygun görmüş, biz de topluca istifa ettik. Seçimden hemen sonra biz istifa etmek istedik, fakat Genel Merkez kabul etmedi. Bugün uygun görülmesi üzerine biz de il ve merkez ilçe teşkilatları olarak topluca istifa ettik" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim