Van'da yerel seçim yaklaştıkça tansiyon da yükselmeye devam ediyor. Büyükşehir adaylarının meydanlara çıktığı şu günlerde sert ifadeler kullanılmaya başlandı bile. Bu tartışmaların ilki Ak Parti kanadının Van Belediyesi'nin 780 trilyon borcu olduğu iddiası ile başlamış AK Partili meclis üyelerinin iddiaları ile devam etmişti. Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde suskunluğunu bozan BDP'li Bekir Kaya ise bu iddialara sert ifadelerle cevap vermiş ve AK Parti'yi yolsuzluklar üzerinden adeta topa tutmuştu. Ak Partililere karşı; "Ruyê Wan buye çermê gamêş" ifadelerini kullanan ve AK Parti ile ilgili yolsuzluk belgelerini açıklayacağını söyleyen Kaya'ya AK Parti'den cevap gecikmedi. Sosyal medya sitesi twitter üzerinden Bekir Kaya'ya sert sözler kullanan Ak Parti kanadı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemiş oldu.

İŞTE AK PARTİ'NİN KAYA'YA CEVABI:

"Daha önce Van’ın susuzluğunu dilegetirdiğimizde çirkin hakaretlerde bulunarak karşılık veren Bekir Kaya,bu kez belediyenin borçlarını sorduğumuzda ise daha beter ayardan çıkarak, yine AK Partiyi hedef alarak ‘“Ruyê wan buye çermê gamêş” yani “yüzleri Camış derisi olmuş” diyen Bekir Kaya, edep koridorundan geçmediği için avukat olmuş ne yazar, başkan olmuş ne yazar! Biz o zatın seviyesizliğiyle boy ölçüşemeyz."

"BU SAT UYURKEN YATIRIMLARI CAMIŞ YÜZLÜ AK PARTİ YAPTI..."

"Herhalde seçimin yaklaşmasından ötürü asfalttan öteye icraat elinin boş olduğunu bilen bu zatın basiretsiz ve saldırgan halleri doğal olarak hesap zamanının gelmiş olmasındandır.Şeytan azapta gerek. Nitekim bu zat, bu memleketi asfaltla avuturken,camış yüzlü dediği AK Partililer, onun yapması gereken işleri yaptı. Bu zat uyurken, memlekete 50 yıl yetecek suyu 143 milyon liraya erişen yatırımla camış yüzlü dediği AK Parti getirdi. Yine bu zat uyurken, camış yüzlü dediği AK Partililer, şehir içindeki miyadı geçmiş su hatlarını 15 trilyonluk yatırımla yeniledi. 5 milyon liraya imar planını revize etti. Deprem sonrası belediyeye nakdi yardım desteğinde bulundu 40 km şehir içi belediye sınırlarında asflat yaptı. Sahil yolu projesini yaptı. Kısacası bu zat, camış yüzlü dediği AK Partililer kadar çalışmış olsaydı, şimdi Van daha ileriye gitmiş olacaktı. Lakin bu zat, sorun yumağına dönüştürdüğü Van’a bir adet otopark dahi yapamadı."

"HAYDİ AÇIKLA"

"İcraat eli boş olan bu zat, şimdi diyor ki AK Partili birileri sözde kendisine bir dosya vermişte içinde yolsuzluklar varmış! Madem öyle  halde neden açıklamıyorsun! Neyi bekliyorsun! Ortada bir haramzadelik varsa o halde buyur erdemli bir şekilde açıklaki hep birlikte adalete teslim edelim.Siz kimi korkutuyorsunuz! Hodri meydan! Geçen dönem gura gur ederek 180 trilyon yolsuzluk var dediniz hani sonuç? Nitekim bu zat, göreve geldikten sonra gece gündüz iştahla Yenigün dönemi defterlerini didik didik etmedi mi? Aylar sonra basının huzurnda ‘Yenigün döneminde herhangi bir yolsuzluğa rastlamadık’ demedi mi? Peki şimdi ne oldu da aynı masalları tekrar okumaya başladı. Şimdi yeniden diyor ki, “Mavi kentteki 52 milyon liralık yolsuzluğu açıklayacağım” Sen 5 yıldır ha açıklayacağım, ha açıklayacağım diye diye millette boş sözler savurmaktan bıkmadın mı! haydi açıklasana! 5 yıldır açıklayacam deyip te bir türlü açıklayamadığın mevzu nedir?"

"HODRİ MEYDAN"

Sen kendi ağzından çıkan beyanınla “yolsuzluğa rastlamadık” dediğinde kendinde değilmiydin! bu ne perhiz bu ne lahana! Sanıyorsun ki, 5 sene önceki çamurların tekrar iz mi verecek! O malzemeleri mi kullanacaksın! Biz seni yine o boş malzemelerinle baş başa bırakıyoruz.  Ama unutma ki, 5 sene önceki hikaye ile kendi döneminin üstünü örtecek politikayı kimsein yiyeceğini sanma. Bu boş oyunu kimse yemez! Hesap verme günü senindir! Bu nedenle dönemini şaşırıp topu Yenigün’e atma.O maç 5 sene önce bitti.Şimdi sahada Yenigün değil, sen varsın. Sen kendi döneminden söz et! Mesela 780 trilyonu açıkla! Mesela temizlik ihalesini neden sürekli Diyarbakır’a verip, 21 plakalı araçlarla bu işi yaptırıyorsun. Temizlik firmasının sahibi kim! önce bunları açıkla ki,diğer soracaklarımıza sıra gelsin. Buyur Hodri meydan!

KAYA AK PARTİLİLER İÇİN NE DEMİŞTİ?

 


ŞEHRİVAN ÖZEL

 

Editör: TE Bilisim