ŞEHRİVAN HABER: MERAL YILDIZ - 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından meclise vekil gönderen partiler kutlamalara başladı. Dün vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Van milletvekilleri, Van için durmadan çalışacaklarının sözünü verdi.

 

24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin ardından meclise vekil gönderen partiler birçok noktada kutlamalara devam ediyor. Dün vatandaşlarla bir araya gelen Ak Parti Van milletvekilleri, Van için durmadan çalışacaklarının sözünü verdi. Vatandaşlarla bir araya gelen vekilliği kazanan isimler, eski vekiller ve seçimde vekil olamayan isimler, birer konuşma yaparak Vanlılara teşekkür etti. Halk buluşmasında ilk olarak bir konuşma yapan Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, 24 Haziran seçim sonuçlarının ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Siyasi tarihimizin en yüksek katılımlı serbest seçiminde sandığa giderek demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini çıplak elleriyle durduran bu millet bugün istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır.” Diye konuştu.

 

 

“GECEMİZİ GÜNDÜZÜMÜZE KATACAĞIZ”

 

Türkmenoğlu, milletin sandıkta tercihini 16 yıldır olduğu gibi bu defa da kavgadan değil, hizmetten yana kullandığına dikkat çekerek, “Kazanan demokrasimiz olmuştur. Kazanan hizmet siyaseti olmuştur, kazanan milli iradenin üstünlüğü olmuştur. Kazanan Türkiye olmuştur, kazanan bölgemizdeki tüm mağdurlar olmuştur, kazanan dünyadaki tüm mazlumlar olmuştur. Halkımızın güvenine karşılık verebilmek için daha çok ter dökeceğiz, daha çok mücadele edeceğiz. Partimizin belirlediği 2023 hedeflerine hep birlikte ulaşmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Kardeşlerim Türkiye tercihini demokrasisine hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktan, reformlarını devam ettirmekten yana kullanmıştır. Türkiye tercihini tüm terör örgütleriyle kararlı bir şekilde mücadele etmekten yana kullanmıştır.” Şeklinde konuştu.

 

TÜRKMENOĞLU: ÇABA SARF EDECEĞİZ

 

Türkmenoğlu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: “Van’da Ak Parti teşkilatlarımız, mevcut Milletvekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Belediye meclis üyelerimiz, Kadın Kollarımız, Gençlik Kollarımız, İlçe teşkilatlarımız, Milletvekili aday adaylarımız, Milletvekili adaylarımız, eski yöneticilerimiz, mahalle temsilcilerimiz, sandık görevlilerimiz ve müşahitlerimizle entegrasyon sağlamış, bir çok ilkleri gerçekleştirerek kurumsal seçim stratejileri uygulanmış olup, sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmayacak şekilde çaba sarf etmiştir. Bu çaba ve gayretimizle rabbim de bizleri mahcup etmemiştir. Evet, eksiklerimiz var. Bu eksiklerimizi en kısa sürede tamamlamak için büyük bir çaba sarf edeceğiz. İnşallah Van’ımızı ve partimizi hak ettiği yere taşımak için bu günden itibaren yine aynı kararlılık ve samimiyetle gecemizi gündüzümüze katacağız.”

 

 

VEKİLLERE TEŞEKKÜR

 

Halkın iradesi seçilen Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Abdulahat Arvas’a teşekkür eden Türkmenoğlu, “Milletimize hizmet yolunda başarılar diliyorum. Şu güzel manzara için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim sonuçlarının ülkemize, milletimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

 

GÜLAÇAR: DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR

 

Türkmenoğlu’nun yaptığı konuşmaların ardından vekil adayları birer teşekkür konuşması yaptı. Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti vekili Osman Nuri Gülaçar, 24 Haziran seçimlerinin herkese hayırlı olmasını dileyerek, “Bizler çok büyük oyunlara rağmen cumhurbaşkanımız başkan yaptık. Herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Çünkü sizler çok büyük bir oyunu bozdunuz. Burada 40 günlük bir emek var. Bu emek bizi bugünlere getirdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Emekleri unutmadan yola devam edeceğiz. 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerin göre 22 bin oy arttırdık. Yeter mi yetmez tabi ki. Daha çok çalışmamız gerekiyor. HDP zihniyeti benim halkıma zarar veriyor ve halkımı incitiyor. Bu zihniyeti yok etmek için saha vekilliği yapacağız. Biz sahada ne kadar insanımıza ulaşırsak o kadar büyük bir değerdir. Dün akşam itibari ile bize oy veren insanımızı ertelemek yok sizler başımızın tacısınız. Burada verdiğiniz her bir oy batıya göre 10 oy demektir. Sizlerin verdiği her oy çok kıymetlidir.” Şeklinde konuştu.

 

 

KARTAL: KAPIM HERKESE AÇIKTIR

 

İrfan Kartal, burada yaptığı konuşmada sandığa giden herkese teşekkür ederek, vekilliği kazanamayanlar adına meclise gideceğini ifade etti. Kartal, “Bize oy vermeyenlere de teşekkür ediyorum. Buradaki herkes Sayın Cumhurbaşkanımıza destek olmuştur. Ben herkesin milletvekiliyim. Mecliste kapım herkese açıktır. Van için yapılması gereken yatırımları çok iyi biliyorum. Van için çaba göstereceğim. Hizmet için gidiyorum meclise. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Herkese emeğinden dolayı teşekkür ediyorum.” Dedi.

 

 

ARVAS: PROJELERLE ŞEHRİMİZE HİZMET EDELİM

 

Abdullahat Arvas da yaptığı konuşmada, “Ben hem sevindim hem de üzüldüm. Sevincim sayın Cumhurbaşkanımızın büyük başarısı. Üzüntüm ise diğer vekillerimizin meclise girememesi. Tabi taktir vatandaşındır. Biz herkes adına meclise gidiyoruz. Biz inşallah Van için mücadele edeceğiz. Van’ı nasıl yatırım merkezi yapacağımız konusunda çalışalım diye uğraşmamız lazım. Projelerle şehrimize hizmet edelim.” Diye konuştu.

 

 

KAYATÜRK: YURT DIŞINDA ÇOK BÜYÜK OYUNLAR OYNANDI

 

Daha sonra bir konuşma yapan Ak Parti eski milletvekili Burhan Kayatürk, emeği geçen herkese teşekkür ederek, “3 vekilimizi tebrik ediyorum. Milletvekili olamayan arkadaşlarımız da ayrıca tebrik ediyorum. En büyük teşekkürü siz oy veren vatandaşlarımıza ediyorum. Cumhurbaşkanımıza yurt dışında çok büyük oyunlar oynandı. Hamdolsun başaramadılar. Oy oranımızda artış var. bundan sonra daha da iyi çalışmalar yaparak oy oranımızı arttıracağız inşallah.” Dedi.

 

 

ÇİFTCİ: ARKADAŞLARIMIZ VAN İÇİN MÜCADELE EDECEKLER

 

Son olarak bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi, 24 Haziran seçimlerinin ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyerek, “Allah’a hamdolsun Cumhurbaşkanımızı başkan olarak seçtik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 3 arkadaşımız meclise gönderiyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Ankara’da hepimizi temsil edecekler inşallah. Bu sonuçlar Van’a ve ülkemize hayırlı olsun. Van için artık nelerin yapılması gerektiğini bilen arkadaşlarımız Van için mücadele edecekler ve Ak Parti’nin daha da güçlenmesi için sonraki süreçte de çalışacaklar. Bundan sonra inşallah Van’ın sorun ve sıkıntılarını belirleyip yola devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

 

“ERDOĞAN BİR DÜNYA LİDERİDİR”

 

Ayrıca seçim sonucunu değerlendiren Vanlılar, seçim sonucundan memnun olduklarını dile getirirken, cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın dünya lideri olduğuna vurgu yaptı. Şehrivan’a konuşan Gürpınar’da daha önce muhtarlık yapan Yusuf Tuncel (64), “Milletimiz sayın cumhurbaşkanımızı ilk turda seçti. Milletimize ve devletimize hayırlı olsun. Devletimiz, milletimiz için çok başarılı bir seçim oldu. hayırlara vesile olur inşallah. Zaten cumhurbaşkanımız bir dünya lideridir. Milletimizde sayın cumhurbaşkanımızın ilk turda seçilmesi için tercihini yaptı. Vatandaş kararını verdi. Demokrasinin en güzel yönü de budur. En doğru kararı halk verdi. Olması gereken ne ise o gerçekleşti. Çok mutluyuz ve de memnunuz.” Dedi. 

 

Memur emeklisi olan Abdulgani Gürcü ise yaptığı konuşmada, “Seçim herkese hayırlı olsun. Türkiye halkı bilgili bir millettir ve 1 yıldır Türkiye milleti sayın cumhurbaşkanımızı ve Ak Partiyi ayakta tutuyor. Cumhurbaşkanımız ve güçlü kadrosu da ülkemizi ayakta tutmak için mücadele ediyor. Büyük hizmetler yapıldı ve yapılmaya da devam edecektir. Şüphemiz yoktur ki en iyi hizmetleri getirmeye devam edeceklerdir.” İfadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim