Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte Edremit Belediyesi eş başkanlığına seçilen BDP’li Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan mazbatalarını alarak göreve başladı.

Van'ın Edremit (Artemêt) İlçesi'nde 30 Mart yerel seçimlerinin ardından Edremit Belediyesi eş başkanlığına seçilen BDP'li Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan mazbatalarını alarak görevlerine başladı. Van seçim kurulunda mazbataları alınan eş başkanlar ve belediye meclis üyeleri BDP Edremit ilçe binasında düzenlenen törenle BDP Edremit ilçe eş başkan yardımcısı Medeni Özer tarafından mazbataları verildi. İlçe binasında düzenlenen mazbata töreninde önce konuşan eş başkan Sevil Rojbin Çetin, “30 Mart yerel seçimlerinde AKP'nin tüm hilelerine tüm hukuk dışı uygulamalarına rağmen parti olarak çalışanlar olarak halkın iradesinin sandığa yansıması için büyük bir mücadele verdik. Van'da parti olarak 14 belediyenin 12'sinin BDP'nin kazanmasının bu halk için büyük bir umuda sevince yol açtı. Gevaş ilçesi olmak üzere, Ağrı'da, Ceylanpınarda, Güroymak'ta, Kağızman gibi birçok yerde AKP'nin bu halkın iradesine saygı göstermeyip halkın iradesine ipotek koymayı hedefledi.” dedi.

ÇETİN: AKP SEÇİMLERE HİLE KARIŞTIRDI

AK Parti'nin seçimlere hile karıştırdığını belirten Çetin, “90'lı yılların seçim atmosferlerinde o dönem nasıl DEP, HADEP ya da DEHAP gibi partilerin oyları nasıl çöplüklerde dere kenarlarında ortaya çıkıyorsa, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde de devlet ve AKP iktidarı Kürt halkının en meşru demokratik hakkı olan seçim tercihine, irade beyanına saygı göstermeyip; hilelerle hukuk dışı uygulamalarla 90'lı yıllardaki Türkiye 'demokrasisini' aratmayacak bir pratik içine girmiştir. Tüm bu hukuksuzluklar karşısında Kürt halkı iradesine sahip çıkmıştır ve sahip çıkmaya devam edecektir" dedi. Edremit'te partilerinin 2009 yılında başlattığı yeniden inşa sürecini devam ettireceklerini ve halkla beraber belediyeyi yöneteceklerini belirten Çetin, tüm projeleri halkla beraber ortaya çıkararak halkla beraber pratiğe geçireceklerini söyledi.

SAYAN: AKP HALKIN İRADESİNE EL KOYMAYA ÇALIŞTI

Eş başkan Abdulkerim Sayan ise halkın Kürt halkına tarih boyunca katliamları reva görenlerin Kürt halkının onurlu direnişi karşısında tarihin çöp sepetine gittiklerini belirtti. “30 Mart yerel seçimleri sonrasında AKP'nin Kürt halkının onurlu direnişini hazmedemedi ve birçok yerde halkın iradesine el koymaya çalıştı. Van halkının seçim günü sandıklara akın ederek irade bayanında bulundu. Bu irade beyanı sonucunda 14 belediyeden 12'sini alarak halkın teveccühüne mazhar olduk” sözlerine yer verdi. Yapılan konuşmaların ardından eş başkanların mazbataları BDP Edremit ilçe eş başkan yardımcısı Medine Özer tarafından kendilerine verildi. BDP'den seçilen diğer 18 encümenin mazbataları da BDP Edremite Belediye Eş başkanları Sevil Rojbin Çetin ve Abdulkerim Sayan tarafından verildi. Eş başkanlar mazbatalarını almasının ardından görevlerine başladılar. 

Editör: TE Bilisim