HDP, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) tarafından yapılan ortak açıklama ile  ESP ve SGDF üyelerine yönelik gözaltı operasyonları protesto edildi.

 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik gözaltı operasyonlarını proteste etmek amacıyla HDP Van İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Reşit Karakaya ve SGDF Van temsilcisi Özgür Aras katıldı. Basın açıklamasını yapan SGDF Van temsilcisi Özgür Aras, Türkiye halklarının her güne AK Parti hükümetinin saldırılarıyla uyandığını belirterek, Türkiye’nin bir çok ilinde yapılan polis operasyonlarında 17 kişinin gözaltına alındığını söyledi. Halkın öz yönetim iradesini kırmak için her gün siyasi soykırım operasyonlarının yürütüldüğünü kaydeden Aras, “Sokak ortasında infaz yapan sömürgeci faşizm bu kez Sosyalist yurtseverleri hedef aldı. Gözaltı saldırıları AKP faşizminin topyekûn saldırılarının bir parçasıdır. Kürt halk direnişi ile Batı’daki demokratik mücadelenin birleşme imkanına yapılan bir saldırıdır. Dün Kürt halkının yılmaz savunucusu ve Kürt aydını Tahir Elçi’yi katleden, Sur’da, Derik’te, Silvan’da tankla, topla halka saldıranlar, evlerinde oturan kadınları, sokağa çıkan çocukları katledenler İstanbul Sarıgazi’de evinde Kilan Kortlak’ı katledenler şimdi de Sosyalist yurtseverleri hedef haline getirmiştir. Bu, devletin saldırıları Kürdistan’la sınırlı tutmayarak batıya taşıdığını gösteriyor.” Dedi.

 

ARAS: BASKILAR BİZİ YILDIRAMAYACAK

Gözaltına alınanların büyük çoğunluğunun Rojava devrimi ve Kobanê’nin yeniden inşası ile dayanışma içinde olan SGDF üyeleri ve Suruç gazileri olduğunu dile getiren Aras, “Bu saldırı halklarımızın birleşik mücadelesine ve ortak iradesine karşı yapılmıştır. Gözaltılar, sosyalist yurtseverlerin ve Sosyalistlerin Kürdistan devrimiyle ve halklarımızın birleşik mücadelesiyle yürüme iradesini kıramayacaktır. Saray faşizminin saldırıları direncimizi arttırarak, direniş geleneğimizi güçlendirecektir. Saldırılar karşısında boyun eğmeyeceğiz. Direnişi her yere taşıyacağız. Gözaltına alınan Sosyalistler derhal serbest bırakılsın ve baskılar bizi yıldıramayacak.” Diye konuştu.

 

BOTAN: SÜPER BİR FAŞİZM SÜRECİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Aras’ın ardından konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan’da, saldırıları ve baskıları kınadıklarını belirterek “AKP’nin sokağa çıkma yasakları, infazları ve göz altıları yeni dönemin konseptidir. Davutoğlu, ‘Ya yanımızda ya da karşımızda durursunuz’ diyerek saldırı politikalarını devreye koymuştur. 7 Haziran’dan sonra halka ‘Bize tek başına iktidarı verin, huzur olsun’ diyen AKP hükümeti 1 Kasım’dan sonra tek başına iktidar olmasına rağmen saldırılarını arttırarak sürdürüyor. AKP sadece kendine demokrat ve Müslümandır. Türkiye halkları AKP faşizmi ile karşı karşıyadır. Süper valiler, süper savcılar, hakimler derken şimdi süper bir faşizm süreci ile karşı karşıyayız. Buradan bir kez daha uyarıyoruz. Halkların demokratik direnişini kıramayacaksınız. AKP hükümeti uyguladığı politikalarla meşruiyetini yitirmiştir. Bu yol, yol değil. Toplumu daha fazla kutuplaştırmadan, çatıştırmadan Sayın Öcalan üzerinde ki tecridi kaldırın ve müzakere masasına geri dönün.” Şeklinde konuştu.


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim