İl Başkanı Aras ve yönetimi,  öncelikle oda başkanı Feridun Irak ile birlikte yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra Irak’ın makamına geçen Aras ve beraberindekiler Irak ile sohbet ederek oda ile ilgili bilgiler aldı. Ziyarette konuşan İl Başkanı Abdullah Aras, STK’ların ilin kalkınmasında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etti.

 

ARAS: VATSO ADAYLARINA EŞİT MESAFEDEYİZ

 

Aras, “Sivil Toplum Örgütleri memleketin kalkınmasında önemli bir yeri vardır. Bizlerde memleketin bir şemsiyesi olarak her kesime eşit mesafede yaklaştığımızı belirtmek adına Ticaret Odası seçimlerine aday olan herkesi ziyaret ediyoruz. İlk önce Sayın Mirza Nadiroğlunu ziyaret ettik. Şimdi sizden sonra da kısmetse Sayın Necdet Takva’yı ziyaret edeceğiz. Ziyaretlerimizi daha önceden yapacaktık, ama birkaç aksilikten dolayı bugün yapabildik. Ben Teşkilatım adına teşebbüs ettiğiniz seçimlerde sizlere başarılar dileyerek şunun da altını çizerek ifade etmek istiyorum. Biz Türkiye’de her iki kişiden birin oyunu alan büyük bir Türkiye Partisiyiz. Bugünlere gelmemizde Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımızın sivil toplum örgütlerine eşit ve adaletli düzeyde yaklaşmasının çok büyük bir etkisi vardır. Geçmişteki siyasi partilerin yapmış olduğu hataları bir daha Türkiye siyasi arenasında yapmamak kaydıyla biz bugünlere gelmişiz. Bizde Van’daki AK Parti temsilcileri olarak Sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın misyonuna, vizyonuna uygun olarak hareket etmeye çalışıyoruz. Tabi memleketimizde ister istemez bazı kaygılar ve endişeler söylemler olsa bile biz bunları kayda almıyoruz. Çünkü kendimizi ve duruşumu çok iyi biliyoruz. Bu önümüzdeki Ticaret Odası seçimlerinde bağımsız olduğumuzu, teşkilatımızın bağımsız olduğunu söylemek istiyoruz. Üç tane değerli arkadaşımız, ağabeyimiz bu yarışa başlamıştır. Biz her üçüne de başarılar diliyoruz. Bizler geleceğimiz için, memleketimizin güzelliği için, memleketimizin her yönden kalkınması için, üç ağabeyimize en içten duygularla başarılar diliyoruz.  Bu memlekette hangisi en güzel hizmetleri sunacaksa Allah ona nasip etsin.” dedi.

 

IRAK: 120 BORSA İÇERİSİNDE 20. SIRADAYIZ

 

VATBO Başkanı Feridun Irak ise VATBO’yu 13 yıl içerisinde 120 borsa arasında 20. Sıraya getirdiklerini ifade ederek, VATSAO’nun yaptığı faaliyetlerle birçok odayı geride bıraktığını belirtti. 

Irak, “Bizler öncelikle bu ziyaretinizden dolayı sizlere teşekkür ediyoruz. Van Ticaret Borsasını 1999 yılı sonunda 15 kurucu üyeyle kurduk. Sıfırdan başladığımız ticaret borsasını 13 yıl içinde, Türkiye’de 120 borsa içinde ilk 20 arasına getirmiş bulunmaktayız. Van Ticaret Borsası, 1936 yılında kurulan Kars Ticaret Borsasını, 1937 yılında kurulan Elazığ Ticaret Borsasını ve 1946 yılında Kurulan Erzurum Ticaret borsasını bile çok çok geride bırakmıştır. Bu odalar yarım asırlık olmasına rağmen bizim odamız genç yaşına göre onları geçmeyi başarmıştır. Bununla birlikte Türkiye odalar borsalar birliğinde 9 dereceyle temsil edilme hakkını elde etmiş bulunuyoruz. Keza bu dereceyle Doğu Anadolu bölgesindeki 26 ticaret sanayi odası ve ticaret borsası içinde en fazla dereceyle temsil edilen kurum olduk.” Dedi.

 

IRAK: BENİM TEPKİM MİLLETVEKİLLERİNE OLMUŞTU

 

Irak, “Van Ticaret Borsasını, Türkiye’deki odalar ve borsalar içerisinde en büyük mülkiyet hacmine sahip bir kurum haline getirdik ve bu mülkiyetimizle kendi sektöründe Türkiye’ye model olan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Karadeniz bölgesinin en büyük yatırımı olan organize tarım işletmelerini kurduk. Bu mülkiyette ve bu projenin gerçekleşmesinde başta Sayın Hüseyin Çelik olmak üzere dönemin milletvekillerinin önemli katkıları olmuştur. Bu projemizin yanı sıra irili ufaklı birçok projeler gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Önümüzdeki Ticaret Odası seçimlerine gelince, bu konuda AK Parti Van İl teşkilatının tamamen tarafsız olduğunu biz çok yakinen ve çok iyi biliyoruz. Teşkilatın bu seçimlere eşit bir şekilde yaklaştığını biliyor ve söylüyorum. Benim tepkim milletvekillerine olmuştu. Neden? Çünkü buralar meslek kuruluşlarıdır. Ticaret Odasının 12 bin 500 civarında üyesi vardır. Bunların içinde AK Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi, BDP’lisi var. Bunun için de ne benim gidip bir siyasi partiden destek almam söz konusu olabilir, ne de bir parti bunu yapabilir. Bundan dolayı da siyasi kurumlardan destek beklemek veya istemek elbette yanlış olur. İnşallah Van için kim hayırlı olacaksa o işin başına gelsin.” Dedi.

 

IRAK: BİR İŞİN NASIL OLMAYACAĞINI DEĞİL, NASIL OLACAĞINI VATANDAŞA ANLATAN KİŞİLER LAZIM

 

“Bu memleket hepimizin memleketi ve hepimiz, elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Siz iktidar partisinin il teşkilatısınız elbette ki sizlerin rolü çok önemli. Tabi ki de sorunları sizlerle paylaşmak ve çözmeye çalışmak istiyoruz. Memleketimizin elbette ki sorunları vardır.  Bu sorunlara karşı el ele verirsek çözümde kolaylaşacaktır. İktidar Partisinin il teşkilatından beklentimiz kamuda görev yapanların bir işin nasıl olmayacağını değil, nasıl olacağını vatandaşa anlatan yol gösteren liyakatli kişilerden oluşturmalıdır. İlimizde maalesef kamu kesiminde görev yapanların belli bir kesimi işin nasıl olmayacağını söyleyen, vatandaşa hizmet etme anlayışı yerine efendilik etme anlayışı içinde olanlardan oluşmaktadır. Bu da ilin sorunlarının çözümünü zorlaştırdığı gibi yatırımların önünde de engel oluşturmaktadır. Dolayısıyla Biz AK Parti teşkilatından sadece bu memlekette kamu kurumlarında görev alan sorumluları çok iyi seçmesi ve liyakatlerine önem vermesini istiyoruz. Bizim tek istediğimiz budur.” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim