Terör olaylarına karşı emekli Özel Harekat polislerinden oluşan özel güvenlik görevlileri AVM'lerde görev yapacak. Sivil olarak gruplar halinde görev yapacak olan timler, olası terör saldırılarına anında müdahale edecek.

Akşam gazetesinden Levent Albayrak'ın haberine göre, son dönemde artan terör eylemleriyle birlikte AVM'ler de aldıkları güvenlik tedbirlerini gözden geçiriyor. Bu kapsamda İstanbul'un büyük AVM'lerinin yönetimleri, terör saldırılarını önlemek için emekli Özel Harekat polislerinden oluşan özel ekipler kurma kararı aldı.

AVM'ler yakın zamanda emekliye ayrılmış Doğu ve Güneydoğu'da sıcak çatışma deneyimi olan emekli Özel Harekat polislerinden oluşan 5-10 kişilik ekipler kuracak. Buna göre AVM'lerin içinde ve girişine yakın bölgede sivil olarak görev yapacak eski Özel Harekatçılar, olası saldırılara anında müdahale edecek. 


İLK ETAPTA 4 AVM

Yeni uygulama için emekli Özel Harekat polisleriyle ilk etapta İstanbul'daki 4 büyük AVM'nin temasa geçtiği öğrenildi. Sistemin yasal uygulaması ve silah kullanma yetkisiyle ilgili düzenlemeler de gözden geçirilecek. Sistem en kısa sürede devreye girecek.

Editör: TE Bilisim