Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından Milliyet Gazetesi'nden Serpil Çevikcan'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu, kendisine seçim öncesinde partisinin %49 oy alacağı söylense ne tepki verirdi sorusuna, “Yüzde 49'a şaşırdım. Şaşıracağımı söylerdim” yanıtını verdi.  Başbakan, partisindeki oy artışını samimiyete, istikrara ve AKP'siz bir siyasi geleceğin olmayacağı düşüncesine bağladı.

 

"ŞAŞIRDIM"

Davutoğlu “Eğer size Konya'da görüştüğümüzde Ak Parti'nin bu oy oranını söylesem ne derdiniz?” sorusuna  “Yüzde 49'a şaşırdım. Şaşıracağımı söylerdim” diye yanıt verdi. Davutoğlu, 1Kasım akşamı sorulan  “Neler hissediyorsunuz? Yorgun musunuz?” sorusuna ise “Yok. Şu anda hiç uyumadan 3 gün çalışabilirim. Çok mutluyum tabii”cevabını verdi.

 

d

 

“3 FAKTÖR ETKİLİ OLDU"

Başbakan'ın, AK Parti'nin yükselişini hangi faktörlerin etkili olduğu sorusuna yanıtı şu şekilde oldu: “Birçok faktör ama bence samimiyet. Millet samimi olarak kimin bu ülke için gayret sarf etmeye hazır olduğunu, kimin fedakârlık yapmaya hazır olduğunu, kimin bu anlamda birikimini bütünüyle ortaya koymaya hazır olduğunu gördü. Bence milletin fark ettiği şey samimiyet oldu. Şu 4 ay tarih içinde bir test tüpüydü, bir laboratuvardı. Bazen laboratuvara girersin bir mekandır; bazen de bir süreç, tarih içinde bir laboratuvardır. Bu 4 ay o kadar çok şey ortaya koydu ki. Millet o derin irfanı ile bir istikrarın önemini fark etti. İki Ak Parti'siz bir siyasi gelecek tasavvurunun imkansız olduğunu fark etti. Üç, bizim samimi olduğumuzu gördü. O dönem 7 Haziran'dan itibaren bu balkonda bir karamsarlık havası vermeye çalışanlar oldu. Yeis, ümitsizlik vermeye çalışanlar oldu. ‘Başınızı kaldırın' demiştim ben burada. İşte başlarını kaldırdılar.”

 

“KUTUPLAŞMA BİTECEK"

Davutoğlu, yapılan tartışmaları geride bırakmak gerektiğini, milletin istikrar, güven ve çözüm isteğini ortaya koyduğunu da söyledi. Demokrasiden, hukuktan, adaletten, şefkatten geriye gidilmeyeceğinin, herkesin hukukunun güvence altında olduğunun altını çizerek, “78 milyonun hukuku mutlaka korunacak” dedi ve şu sözleri ekledi;

 

“Türkiye'yi her türlü kutuplaşmadan, çatışmadan, gerilimden çıkaracağız. Bu seçimde yenilen yoktur, Türkiye, demokrasimiz kazandı. Bütün vatandaşlarımız müsterih olsunlar; verdikleri mesaj 4 yılda yönetime yansıyacak. Bu zafer şu veya bu kesimin değil 78 milyonundur. Kazanan gençler, kadınlar, öğrenciler, memurlar, çiftçilerdir, kazanan 78 milyon. Biz mesajı aldık. Bu topraklara sadece sevgi tohumları ekeceğiz, milletin tek bir ferdi bile ayrımcılığa uğramayacak.”

 

Hacer Bike Davutoğlu, seçim gecesi  ilk sonuçlar alındığında  mutluluğunu babası Başbakan Ahmet Davutoğlu, annesi Sare Davutoğlu ve ablası Sefure Davutoğlu ile özçekim yaparak instagram hesabından paylaştı.

Editör: TE Bilisim