Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıkılması konusunda çağrıda bulunarak, “Allah bize böyle bir başbakan ile lütufta bulunmuşken, böyle bir imkan vermişken ve ellerimizdeyken Allah aşkına bunu sıkı sıkı tutalım ve zalimlere yem etmeyelim” dedi.
AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, aile yemeğinde dostları ile bir araya geldi. Elit Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen yemekli toplantıya binlerce kişi katıldı. Yemek öncesi tüm masaları bir bir ziyaret ederek tokalaşan Gülaçar, bire bir sohbetler gerçekleştirdi. Daha sonra kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Gülaçar, 30 Mart seçimlerinin Van için Türkiye için ümmet için önemine değindi.

GÜLAÇAR: GENÇLERİN ELİNDE TAŞLAR DEĞİL KALEM TUTAN BİR MEMLEKET İSTİYORUZ

Bu ülkenin tartışmasız tek lideri olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın herşeyin en güzelini hak ettiğini ifade eden Gülaçar, çıkılan bu yolda dostlukların büyük yer tuttuğunu belirtti. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in de (s.a.v) davasına başlarken ilk olarak dostları ve akrabalarından başladığını anlatan Gülaçar, “Dostlara düşen zor zamanda veya yardıma ihtiyaç duyulduğu zamanlarda ona omuz vermektir, el vermektir. Bu noktada seçime az bir zaman kaldığı için böyle benim gibi kapı kapı dolaşarak, bir bir el sıktığınıza eminim. Çıkmış oluğumuz bu yolda bu meseleyi dava edinmiş olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu dava şahsi mesele değildir ve şahsi mesele olmaktan da çoktan çıkmıştır. İşte şimdi bunun için bizler el ele vererek bu memlekette çok güzel çok önemli şeyleri başarabiliriz. Çünkü bu memleketin temel taşları sizlersiniz. Onun için bu memleketin yaşanabilir bir memleket olması, korkudan, şiddetten ve baskıdan uzak bir memleket olması, gençlerin elinde taşlar değil kalem tutan bir memleket için herkesin elini taşın altına koyması gerekir” dedi.

“BAŞBAKANI ZALİMLERE YEM ETMEYELİM”

Babasının yaşındaki adamın başını kıracak gençlerin değil, ellerini öpecek gençliğin olması gerektiğini anlatan Gülaçar, “O yüzden Allah’ınızın aşkına geri durmayın, uzak durmayın, bana ne demeyin. Çünkü bu memleket bizim memleketimiz. Bu çocuk bunu yaparken babasını dövdüğünü hiç düşünmedi mi? Bu nasıl bir nesil. Sorumluyuz biz beraberce bütün bu sorunların üstesinden gelecek kadarda güçlüyüz, buna inanın ve emin olun. Bu memleket sorumsuz insanların eline bırakılamaz. Bu memleketin değerleri, aileleri ve aşiretleri bunu muhafaza etmeli korumalı. İşte bu noktada sorumluluğumuzun çok olduğunu bilmeliyiz. Zaman artık daraldı seçime az bir süre kaldı. Rabbimize hamdolsun hem Van merkezde hem de ilçelerimizde durumumuz çok iyi. Gittiğimiz her yerde insanımızdan vefa görüyorum. Depremde bizler Başbakan’dan, tüm Türkiye’den vefa gördük. Bizim insanımızın da bu vefaya karşı vefayla cevap vereceğine inanıyorum. Rabbim o aziz lideri, o büyük ustayı her kötülükten, her hileden, her tuzaktan korusun. O bu ülkenin lideri olduğu kadar bu ümmetin de lideridir. Geçen yıl Mekke de tavaf yaparken birçok ülkeden gelen farklı farklı dillerden konuşan insanlar ‘Erdoğan’ diyordu ve dua ediyorlardı. Bugün Somali sizin imkânlarınızla ayakta duruyor. Mazlum Suriye halkından her gün 150 kişi ölüyor bugüne kadar 250 bin kişi öldü. Suriye’deki mazlum kardeşlerimiz bu ülkenin bu liderin yardımlarıyla mazlumların kardeşinin eliyle yardım görüyor. Mısır’daki Müslümanlar Rabia’da sizin liderinizin desteğini ve yardımlarını gördüler. Nereye el atsanız bu adam var. Allah bize böyle bir lütufta bulunmuş, böyle bir imkân vermişken, ellerimizdeyken Allah’ın aşkına bunu sıkı sıkı tutalım ve zalimlere yem etmeyelim, buna asla izin vermeyelim. Bu bizim için önemlidir. Bu ümmet için bu memleketin insanları için tarihi bir fırsattır. İşte bu yüzden o aziz başbakanı 27 Martta ağırlayacağız. Bize göstermiş olduğu vefaya karşı 30 Mart’ta vefamızı göstereceğiz” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından yemeğe geçildi. Gülaçar, yemek sonrası katılan herkesi tek tek uğurlayarak, teşekkürlerini sundu. 

Editör: TE Bilisim