ÖMER AYTAÇ AYKAÇ
ŞEHRİVAN/ÖZEL

Ak Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, 30 Mart 2014 seçimlerinde Van’ın alınması halinde Van’ı büyük yatırımların ve hizmetlerin beklediğini kaydederek, “Başbakanın Van konusununda ciddi bir isteği var. 4 Van vekili olarak ne zaman kendisi ile görüşsek aynı vurguyu yapıyor. O da şu: Van’ı alın gerisine karışmayın. İşte o zaman Van Büyükşehir olacak.” dedi.

AK Parti Van Milletvekili Mustafa Bilici, 30 Mart’ta yapılacak seçimler kapsamında Van genelinde ziyaretlerini sürdürüyor. Bu ziyaretlerinden birisini de Şehrivan Gazetesi’ne gerçekleştiren Mustafa Bilci, burada seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, canla başla çalışıp Van Büyükşehir’i Başbakan’a sunacaklarını kaydetti. Başbakan’ın özellikle Van’ı çok önemsediğini ve Büyükşehir olması hasebiyle yatırıma oldukça müsait olması nedeniyle alınması konusunda ısrarcı olduğunu bir kez daha hatırlatan Bilici, “Başbakan her görüştüğümüzde Van’ı mutlaka almamız gerektiğini vurguluyor. Tüm bölge illeri için böyle bir talep varsa da Van’ın onda farklı bir yeri var. Bunu biz çok net bir şekilde görebiliyoruz. En son kendisi ile görüştüğümüzde de bunu çok açık bir şekilde hissetti. Şimdiye kadar Van konusundaki taleplerimiz kolay kolay geri çevirmeyen Sayın Başbakanımız, son görüşmemizde bize yine şöyle dedi: ‘Van’ı alın, yatırımlar ve Van’a gönderilecek olan ödenekler konusunda tereddüt etmeyin. Van’a Ak Büyükşehir Belediyeleri arasında yer almak düşer.’ Dolayısıyla biz 4 vekil ve teşkilatımıza da Van’ı almak düşüyor. Biz de bunun için büyük bir çalışma başlatmış durumdayız. İnşallah Van’da AK günler çok yakındır.” Şeklinde konuştu.

“BDP HALA BORCU AÇIKLAMIYOR”

Büyükşehir Belediye seçimlerinde AK Parti’nin seçimi kazanmasının sadece siyasi bir zafer değil bu kentin geleceği adına da ciddi bir tercih olduğunu kaydeden Bilici, “Van asıl AK Parti’nin yerel seçimi almasından sonra büyükşehir olmuş olacak. Bir kere bizim Van’ı çok önemseyen ve Van’ı kazandıktan sonra büyük hedefleri olan bir başbakanımız var. Biz olaya büyükşehire layık hizmetler getirme gözüyle bakıyoruz. Bunu artık halkımız da çok iyi biliyor. Gittiğimiz her yerde ciddi tepkiler ve olumlu görüşler alıyoruz. Kapısını çaldığımız vatandaşlarımızın neredeyse hepsi, ‘Ne yaparsanız yapın bu seçimleri alın’ diyor. Halkı ziyaret ettiğimizde bir dokunup bin ah işitiyoruz. İnsanlar ciddi anlamda BDP’li belediyeden bıkmış durumda. Bakın borç konusunda da hala sessizliklerini koruyorlar. Halbu ki BDP’li Belediye Başkanı Ocak ayı içinde Van Belediyesi’nin borcunu açıklayacaklarını söylemişlerdi. Ay dolmak üzere ama henüz açıklama yok. Borcu açıklamak yerine AK Parti’ye hakaret ediyorlar. Bizim kentte gezen adayımıza sözlü ve fiziki saldırıda bulunuyorlar. AK Parti’yi eleştirecek bir şey bulamadıkları için de hala AK Parti’yi Burhan Yenigün dönemi ile eleştirmeye çalışıyorlar. Bu kentte halkın BDP’yi yeniden seçmesi için hiçbir sebep yok. Belediyecelik hizmetten ibaretse. Bu halkın AK Parti’nin iktadarı ile yönetilecek bir AK Belediye’ye ihtiyacı var. Bizim de tüm çabamız bunun içindir.” dedi.

“BDP’Lİ BELEDİYE SÖZLERİNİ TUTMADI”

Van Belediyesi’nin temel hizmetleri yarım yamalak yaptığı yetmezmiş gibi seçildikten sonra taahhüt ettiği projeleri de yerine getirmediğini vurgulayan Bilici, “Bakınız en basitinden Van Belediyesi’nin seçilir seçilmez projeleri arasında açıkladığı bir otogar projesi var. Bunu gerçekleştirmediler. Halen bile yıkık dökük bir otogarda insanlar Van’a iniyor. AK Parti döneminde başlanan bir çok katlı otopark projesini tamamlayamadılar bile. Bunları bile yapamayan bir belediyenin büyükşehire ne yapmasını bekliyorsunuz ki? Bu işler maalesef sadece asfalt ile olmuyor” şeklinde konuştu.

50 YILLIK CADDE VE SOKAĞIN İSMİ NEDEN DEĞİŞTİRİLDİ?

Van Belediye meclisinin Van’da 50’ye yakın cadde ve sokak ismini değiştirdiğini de söyleyen Mustafa Bilici, “Bakınız Van Belediye meclisi hizmet yerine oturuyor Van’ın onlarca yıllık, eski cadde ve sokak isimlerini değiştiriyor. Buna ne gerek var? Ne anlama geldiğini bile bilmediğimiz isimler bizim 50 yıllık cadde ve sokaklarımıza verilmiş. Örneğin Şerefiye Mahallesi Santral Sokağa Orba Karaager ismi verilmiş. Kışla yolu 3’üncü sokağa bir travesti olan Dora Özer ismi verilmiş. Yine 6’ıncı sokak ismi Binexs gibi bir isimle değiştirilmiş. Bunların hiçbir mantığı yoktur. Bu isimleri değiştirmenin belediyecelik ile ne alakası var merak ediyorum.” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK YATIRIMIMIZ ÇÖZÜM SÜRECİDİR”

Vatandaşların büyükşehir seçimlerinde tercihlerini AK Parti’den yana kullanmaları için onlar hatta yüzlerce sebep olduğunu vurgulayan Bilici, bunlardan en önemlisinin de şu sıralar devam eden çözüm süreci olduğunu vurguladı. Bilici konu ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer vererek, “2013 yılında şahsımı heyecanlandıran en büyük yatırım insana olan yatırım yani çözüm süreci olmuştur. Çözüm süreci ile birlikte silahın şiddetin ön planda olduğu devir kapanmış, siyasi diyaloğun başladığı yeni bir dönem olmuştur. Çözüm süreci 2013 yılına kadar birçok evreden geçmiş ve toplumsal bir talep olarak başlamıştır. Sayın Başbakanımız ülkemizin sosyal barışını tehdit eden, kardeşlik hukukuna zarar veren meselenin kalıcı çözümü için büyük bir sorumluluk almıştır. Bu güne kadar birçok operasyona rağmen taraflar büyük bir sağduyuyla barış ısrarından vazgeçmemiş bunu büyük bir kararlılıkla devam ettirmişlerdir. Bu kararlılık bütün ülkeye huzur getirmiştir. Özellikle bölge insanını çok umutlandırmıştır. Çok kısa zamanda barış ikliminin ektileri sosyal ve ekonomik boyutta kendini göstermiştir. Güvenlik gerekçesiyle uygulanan yayla yasakları kaldırılmıştır. Bölgeye rağbet artmıştır. Van Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapmak isteyen 220 firmanın müracaatı vardır. Söz konusu yatırımcı firmalar içinde Çin ve Alman firmaları da bulunmaktadır. Bu talep karşısında Organize Sanayi Bölgesine 2013 yılında 290 hektar arazi tahsis edilmiştir. Bir yıl gibi kısa bir süre zarfında ekonomik olarak hareketlenen Van’da, 5-10 yıl sonra nerelere varacağımız aşikardır.Çözüm süreci nihai hedefine ulaştığı, bölgede huzur ve asayiş tamamen tesis edildiği vakit, bölge iktisadi olarak bir sıçrama olacaktır. Hiç şüphesiz bundan bölge insanı kazançlı çıkacaktır. Bu nedenle iç ve dış mihraklar tarafından sürekli sabote edilmeye çalışan kanlı ellere karşı vatandaşlarımız uyanık olmalı ve sürece sahip çıkmalıdır.” Dedi.

Editör: TE Bilisim