ŞEHRİVAN ÖZEL - Yıllarca AK Parti'de önemli görevlerde bulunan ve TBMM Başkanlığı da yapan Bülent Arınç, uzun süre sonra konuştukları ile bir kez daha gündem oldu.

Gazeteci Armağan Çağlayan'ın Youtube üzerinden yaptığı programa konuk olan Bülent Arınç, ülke gündemine, Ak Parti'ye dair söylediklerinin yanında Van'ın eski vekillerinden birisi olan aşiret lideri ile ilgili olarak söyledikleri ile de dikkat çekti.

Vekillik sürecini zirvede bıraktığını ve siyaseti olması gerektiği yerde bıraktığını anlatan Arınç, Van'daki bir aşiret liderinin geçmişteki duruşunu paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

Bu milletvekilliğini 30 sene yapacağız diye bir şey yok ki. Hatta örnek olarak anlatırlır. Van'da 80 üstünde yaşı olan bir milletvekili vardı. Mensubu olduğu parti son olarak, 'Gitse de, yaşlandı, daha genç birisini milletvekili yapsak' diye konuşmuşlar. Ama kendisinden de çekiniyorlar. Sonra demişler ki 'Ona diyelim ki sen bugüne kadar hep başımızdaydın bundan sonra çocuklarından birisini vekil yapalım.'  Şimdi ismini de verip afişe etmek istemem. Allah taksiratını affetsin, rahmetli oldu. Partinin genel başkan yardımcısı, 'Sen bu partinin temel direğisin, bu seçimde düşünüyoruz ki artık seni yormayalım, yaşlandı. Köşene çekil, bizim üstümüzde bize talimat ver.' demiş. O da hiç beklenmedik şekilde: 'Ne kadar iyi düşünden' demiş. Daha sonra da 'Siz gidin ben düşüneyim de karar vereyim' demiş.

65 YAŞINDAKİLERE ÇOLUK ÇOCUK DEMİŞ!

Yanındakiler de sevinmiş 'Oh demek ki kurtuluyoruz, çocukların birini vekil yapacağız' diye sevinmiş. Çünkü banko seçilecek, çok saygın bir insan. Gece saat 3. Partinin yetkili şahsını rahmetli vekili arıyor: 'Bana bugün bir teklifle geldiniz ya. Ben düşündüm ki bu iş çoluk çocuk işi değil, siz yine beni yazın.' Çoluk çocuk dediği 65 yaşında. Milletvekilliğini bırakmamak için 65 yaşındakilere çoluk çocuk der. Milletvekilliği bir güç, prestij. O şehrin hakimi olacak." 

Arınç'ın o sözlerinden sonra o vekilin kim olduğu merak konusu olurken, gözler Van'daki önemli aşiret temsilcisi ve siyasilere çevrildi.

Editör: TE Bilisim