ŞEHRİVAN GÜNCEL: ERDAL ERBAŞ - DAKA’nın önemli isimlerinden bir tanesi olan ve son dönemlerdeki kalkınma odaklı projelerde yer alan Mehmet Emin Çakay, AK Parti Van Milletvekili Aday Adaylık başvurusunu yaptı. Adayılk başvurusunu parti binasında yapan Çakay, temeline kalkınmayı koyduğu konuşmasında yol haritasını da ortaya koyarak “Ben de varım” dedi.

 

Yıllardan bu yana bölgeyi karış karış gezen ve yaptığı projelerle Van’a değer katan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Planlama Birim Başkanı Mehmet Emin Çakay görevinden istifa ettikten sonra AK Parti Van Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı. Çakay, Türkiye’nin yeni bir sürece girdiğini belirterek, bu sürecin başkanlık sistemi olduğunu söyledi. Sistemin kalkınmaya yönelik bir sistem olduğuna işaret eden Çakay bu kalkınma hamlesinde yer almak istediğini aktardı. Tecrübesiyle önemli bir isim olan Çakay, aday adaylık başvurusunda, partiye neler katacağını açıkladı.

 

“SÜRECE TALİP OLDUM” DEDİ

 

AK Parti gerçekleştirilen başvuru toplantısında bir konuşma yapan Çakay şöyle konuştu: “Bildiğiniz üzere ülkemizin değişim ile dönüşümü ve bu dönüşümün mimarı Ak Parti’nin lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kalkınma hamlesi, kutlu yürüyüşe devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinde yeni bir evreye hep beraber şahit olacağız. Bu süreç Cumhuriyet tarihimizin belki en önemli yaşayacağımız bir dönemi beraberinde getirecektir. Yani yıl 1919 ve yıl 2019. 100 yıllık bir süreçten sonra, 100 yıl önce ülkemiz nasıl ki emperyalist ülkelere bir ders verip, Anadolu medeniyetini oluşturulduysa, şimdi çok daha yeni ve farklı bir kulvarda bu sürece talip olacağız. Bu süreci hepinizin bildiği Başkanlık sistemi olarak adlandırıyoruz.”

 

AK PARTİ YATIRIMLARINDAN BAHSETTİ

 

2002 yılında AK Parti’nin başlattığı kalkınma hamlesinden bahseden Çakay, “Şüphesiz ki Ak Parti kadroları 2002 yıllarından bu tarafa başlattığı kalkınma hamlesi başta ülkemiz olmak üzere başta Van’ımız da 100’lerce yatırıma şahit olduk. Başkanlık sistemiyle birlikte bu kalkınma hamlesinde de yeni bir evreye hep birlikte şahit olacağız. Şüphesiz ki bu kalkınma hamlesi AK Parti kadrolarının; başta Sayın Cumhurbaşkanımız, dava liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı sürecin devamı niteliğinde olacaktır.” İfadelerine yer verdi.

 

ÇAKAY: BAŞVURUMU GERÇEKLEŞTİRİYORUM

 

“Benim özelim daha çok kalkınmadır” diyen Çakay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu anlamda kalkınmayla ilgili birkaç mesajımız sizlerle paylaşmak isterim. Bu noktadan hareketle de kadim kentimiz Van’ın bu kalkınma hamlesinde yani yeni süreç olarak tanımladığımız başkanlık sürecinde, hak ettiği ekonomik sıçramayı yapabilmesi, sosyal refahı yakalayabilmesi ve başlatılan projelerin devamı ile yeni mega projelerin hayata geçirilmesi noktasında bende bu sürece katkı sunmaya karar verdim. Yaklaşık 14 yıllık bir süreçte Hakkari’den Şemdinli’ye tüm bölgede kalkınmayla ilgili, mutfakta edindiğim tecrübeleri, gerçekleştirmiş olduğumuz projeleri daha iyi bir noktaya getirmek adına, Van adına bu birikim ve tecrübemi sunmak üzere başvurumu gerçekleştiriyorum.”

 

KALKINMAYI YOL HARİTASI OLARAK BELİRLEDİ

 

Çakay konuşmasının devamında, “Bugüne kadar kentimize, kentimizin kalkınmasına, ekonomisinin gelişmesine, sosyal refahına çok ciddi katkılar sağlayan, projeleri hayata geçiren dava liderimiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm başbakanlarımıza, milletvekillerimize, il başkanlarımıza, belediye başkanlarımıza, teşkilat mensupları huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu sürecin başta ülkemize ve özelde Van’ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Son olarak da kalkınma odaklı bir siyaseti yeni dönemin kodlaması olarak tarif edebileceğimiz, çekişmelerden uzak, kalkınma odaklı bir siyasetti hayatı geçirmek adına bende adaylığımı açıklıyorum.”

Editör: TE Bilisim