Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin'e Zeytin Dalı Operasyonu için 'işgale dönmesin' uyarısı yapan Emanuel Macron'a cevap verdi: 'Merak etmeyin biz Fransa değiliz, biz Türkiye'yiz, biz Türk'üz!'

 

 

Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Şimdi çıkmış birileri 'işgale dönüşmesin' diyor. Merak etmeyin biz Fransa değiliz. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Zamanında tüm ülkeleri kıtaları işgal edecek ülkeler olarak görenler sömürenlerde Türkiye'yi de kendileri gibi zannediyorlar. Bunların işte geçmişini çok iyi biliriz. Nasıl sömürgeci olduklarını çok iyi biliriz. Dünyada insani yardımda 2.yiz. Ecdadımızdan aldığımız mirastır. Milli gelire göre dünyada açık ara önde Türkiye'dir. Tarihi karanlık olan ülkelerin Türkiyeye böyle şeyler demesini hakaret sayarız.

 

Niye burada ölen sivillerin haklarını savunmuyorsunuz. Neden teröristlerin haklarını savunuyorsunuz? Neden hep teröristleri darbecileri savunmak zorunda kalıyorsunuz. Bunun tek bir açıklaması var Türkiye düşmanlığı, fesatlık, kıskançlık. Çok daha güçlü olmamız lazım. Hedeflerimize ulaşacağız. Amacımız bellidir. Sonuna kadar gideceğiz."



MACRON NE DEMİŞTİ?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Afrin Operasyonu işgale dönüşmemeli"demişti. 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da bu ifadelere "Afrin'le ilgili Fransa ya da başka bir ülke bize ders vermez. Bu Avrupalıların şöyle bir ikiyüzlülüğü var. Yüzünüze karşı haklısınız diyorlar, arkanızdan açıklama yapıyorlar. Biz Fransa değiliz, Cezayir'i işgal edelim. Hatırlatma da bulunmalarını bile hakaret sayarız. Bu bir işgal değildir. Suriye'nin toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz. Suriye'nin topraklarını teröristlerden temizlemeye yöneliktir" diyerek tepki göstermişti.
 

Macron da buna cevaben "Şunu belirtmek isterim ki Türkiye Dışişleri Bakanının tepkisi, muhtemelen operasyonun sınırı güvence altına alma amacı taşıdığı, Türkiye'nin bugün bulunduğu noktadan daha ileri gitmeyi veya bölgede uzun süre kalmayı hedeflemediği anlamına geliyor" demişti.

Editör: TE Bilisim