ŞEHRİVAN HABER - Erken seçim tartışmalarının, ittifakların, yeni seçim yasasının gündemden düşmediği süreçte CHP ülke genelindeki seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Van'da da yeni il başkanı Seracettin Bedirhanoğlu'nun atanması sonrası büyük bir hareketlilik yakalayan CHP, Van'dan vekil çıkarmak için ciddi bir çalışma yürütüyor.

Van'dan son vekilini 1987 yılı olan 18'inci dönemde çıkaran, o tarihten bu yana da vekili olmayan CHP, bu dönem Van'dan vekil çıkarmaya kesin gözüyle bakarken, bu yöndeki beklentilerin yer aldığı söylemler de her geçen gün artıyor.

CHP'nin Doğu ve Güneydoğu'daki çalışmalarını artırdığı süreçte partinin üst düzey isimleri bu yöndeki söylemleri sıkça dile getiriyor.

Bu anlamda konuşan isimlerden birisi de CHP'li vekil Oğuz Kaan Salıcı oldu.

BBC Türkçe'nin haberine göre: İttifak partilerinin milletvekili dağılımını yeniden düzenleyen yasa teklifinin Meclis'ten geçmesinden sonra oturup tüm olasılıklar üzerinde çalışacaklarını belirten Salıcı, son yerel ve genel seçimde uyguladıkları stratejilerin başarılı olduğuna dikkat çekerek "Daha önce yapılmayan şeyleri yaparak başarılı olduk. Bugün de öyle olacak" görüşünü dile getirdi. AK Parti ve MHP'nin hazırladığı yasa teklifine ilişkin tartışmalar sürerken, önümüzdeki seçimlerde muhalefet ittifakını genişletme ve seçimlerden de "birinci parti çıkma" hesabı yapan CHP'de de muhalefetin yeni düzenlemeden en az etkilenmesini sağlayacak senaryolar üzerine çalışılıyor. CHP Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı AKP ve MHP'nin 2018'de getirdiği ittifak düzenlemesinde, "muhalefete yaradığı" gerekçesiyle değişikliğe gidilmesinin anlamlı olmadığı görüşünde. 2018 seçimlerinde sadece CHP veya İYİ Parti'nin değil, AKP ve MHP'nin de artık oylar nedeniyle milletvekili çıkardığı yerler olduğuna dikkat çeken Salıcı, o dönem iktidarın "muhalefet bu ittifak işini beceremez" hesabıyla yola çıktığını, ancak yerel seçimler de dahil olmak üzere muhalefetin ittifaklardan kazançlı çıkan taraf olduğuna işaret etti.

"VAN VE DİYARBAKIR'DA MİLLETVEKİLİMİZ OLACAK"

Partinin, oy oranının düşük olduğu illerde "masalarla" yeni üye kazandırma stratejisini sürdüreceklerini belirten Salıcı'nın verdiği bilgiye göre, CHP'nin, 23-24 Mart'ta Antalya'da yapacağı kampın ardından yine partinin oy oranının diğer bölgelere göre düşük olduğu İç Anadolu Masası kurulacak. Bu kararda Doğu Masası çalışmalarından olumlu sonuç alınmasının etkili olduğunu vurgulayan Salıcı, "Mesela Biz Van'da dördüncü partiydik. Önümüzdeki seçimler ne zaman olur, bilemem ama biz oyumuzu birkaç kat artıracağız. Bez zaten hep söylüyorum, bizim önümüzdeki seçimlerde Van ve Diyarbakır'da milletvekilimiz olacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim