HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Kürt sorununa çözüm süreci çerçevesinde hükümetin atacağı yeni adımlarla ilgili 'yol haritası'nın taslak metninin bir kısmını HDP ile paylaştığını açıkladı. 

Baluken Meclis’te düzenlediği basın toplantısında hükümetin çözüm sürecinin yol haritasına ilişkin metnin tek sayfasını kendileriyle paylaştını söyledi. Baluken, “Bizimle ayrıntılı şekilde paylaşılmadı, tek sayfasını bizimle paylaştı. Çözüm süreci ortada olduğu sürece elimizden gelen herşeyi yapacağız. Şu anda çözüm sürecinin bitmesi sözkonusu değil.” dedi.

AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay ise A Haber televizyonunda katıldığı programda, Kobani'ye destek amacıyla yapılan eylemlerde yaşanan olayların öncesinde, yol haritasının HDP ile paylaşıldığını söyledi. Atalay, geçen hafta düzenlediği bir basın toplantısında ise yol haritasının tamamlanmak üzere olduğunu, içinde çok ciddi adımlar olduğunu belirtmişti. 

"Bingöl PKK'nın işi olamaz"

Baluken, Bingöl'de emniyet müdürüne yönelik silahlı saldırının da çözüm sürecine yönelik olduğunu belirtti. "PKK-KCK'nın böyle bir suikast planlaması olamaz" dedi. Saldırı için "Anlık, profesyonel istihbarat gerektiren bu olay, provokasyon amacı taşıyor. Karanlık bir el tetiğe basmıştır. Bingöl'deki iki olay birbirinden bağımsızdır." diye konuştu. 

HDP Grup Başkanvekili, Kobani eylemleri hakkında partilerine yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü savundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz ettiği güvenlik paketi içinse, "Ateşe benzin dökmektir. Cumhurbaşkanı'nın söylediği gibiyse Türkiye'yi bir kaosa ve iç savaşa götürebilir" dedi. 

Kaynak: Al Jazeera 

Editör: TE Bilisim