Irak Başbakanı Abadi, Musul'da Peşmergeyi eğiten Türk askerinin Irak'ın egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle 48 saat içinde ülkeyi terk etmeleri gerektiğini belirtmişti. Irak Başbakanı'nın Türk askeri çekilsin çağrısına ve 'Bu sorunu çözmeleri için 48 saat verdik, şimdi sadece 24 saatleri kaldı' sözlerine değinen Davutoğlu, Irak Başbakanı'na mektup gönderdiğini ve en kısa zamanda Bağdat'a ziyarette bulunacağını söyledi. İşte o ifadeler:

 

BAĞDAT'A GİDECEK

"Bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Biz bu ülkelerde barış hakim olsun istiyoruz. Musul'da IŞİD'e karşı kurulan eğitim kampındaki asker sayımızı artırdık. Söz konusu asker artırımı güvenlik risklerine karşı alınmış bir tedbirdir. Bunu farklı yorumlayanlar maksatlı bir provokasyon içerisindedir. Ben de en kısa sürede Bağdat'a ziyarette bulunmayı düşünüyorum. Türkiye bulunduğu her yere barış, huzur ve istikrar getirmek için çaba sarf eder."

 

KİMSENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK

Türkiye'nin mücadelesi terör ve DEAŞ'ladır. Kimsenin toprağında gözümüz yoktur. Barış hakim olsun, huzur ve istikrar olsun istiyoruz. Eğitim desteği için kurulmuş bir kamptır. Irak'ta 1,5 yılı aşkın zamandır eğitim verilmektedir. Sayın Barzani'nin sözleri gibi en önemli desteklerden biri bu kamplarda eğitim görenlerden gelmiştir. Bu eğitim faaliyeti Irak Savunma Bakanlığı ve Musul Valiliği'nin bilgisi dahilindedir. Büyük acılar çeken Irak halkının huzura kavuşması için adım atmaktan çekinmeyiz.

Asker artırımı rutin bir rotasyondur. Farklı yorumlayanlar maksatlı provakasyon içindedir. Irak'la işbirliği güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Irak'ın teröre karşı verdiği mücadelede yanlarında olacağız."

Editör: TE Bilisim