AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti olağanüstü kurultayı öncesi Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı olarak veda konuşmasını yaptı. Davutoğlu veda konuşmasında kongre süreciyle ilgili olarak da konuştu. Davutoğlu, "Bu konuşma benim için kolay değil. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda, yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bunun sizin vicdanınızda da rahatsızlığa neden olduğunun farkındayım" dedi.

İşte Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları; İnsana zamana ve mekana selam olsun. Geçmiş Berat Kandiliniz ve yaklaşan Ramazan ayımız mübarek olsun. Türkiye'nin 4 bir yanından gelen partililerimize selam olsun. AK Parti'nin ikinci olağanüstü kongresi vesilesi ile hepinizi saygıyla selamlıyorum. Aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum. Kongremzin partimiz için hayrlı olmasını diliyorum. Partimizin ve Cumhurbaşkanımızn hukukunu büyük bir özenle koruduk. Sizlerle birlikte destansı başarılara imza attık. Allah'ın izniyle bunu gözetmeye devam edeceğiz. Bu mübarek günlerde Rabbime hamdolsun ki ilk günkü sözümüzde durduk vefa üzerine omuzumuzdaki emaneti büyük bir onurla üstlendik.

 

"KAOS BEKLEYENLERE PRİM VERMEDİK"

7 Haziran ile 1 Kasım seçimi arasında kaos bekleyenlere zerre kadar prim vermedik. Milletimizin verdiği mesajı aldık, gereğini yerine getirdik. Ülkemizin her köşesindeki Ak gönüllerle ak yüreklerle gurur duyuyoruz. Allah yüreğinizdeki dava aşkını eksik etmesin. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin. 

Seçimden önce milletimize verdiğimiz her sözü tuttuk. Bütün vaatlerimizi yerine getirdik. Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı tüm yatırım projelerini sürdürdük ve büyük bir kısmını tamamlayarak hizmetinize sunduk. Terörün acımasız yüzünü bir kez daha gösterdiği dönemde aldığımız görev çok önemliydi. Kan döken, can alan terör örgütlerine karşı son derece etkin ve başarılı bir mücadele verdik. Ülkemizin her şehri, her sokağı terörden temizleninceye kadar mücadelemiz devam edecektir. Bu bizim şehitlerimize, milletimize sözümüzdür. Bu yolda kararlılıkla devam edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu dönemde Türkiye bölgesinde hala devam eden yangınlara rağmen hem istikrarını korudu hem de atılımlarını sürdürdü. Türkiye büyümeye, kalkınmaya devam etti. 

 

"VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTTUK"

Verdiğmiz her sözü tuttuk, ne vaat ettiysek hepsini yerine getirdik. Huzurlarınızda teşkilatlarımıza, hareketimizin her bir ferdine teşekkür ediyorum. Nasıl 1. olağanüstü kongreye refah kongresi dediysek bu ikinci olağanüstü kongreye de refah kongresi olmasını diliyorum. Bu bir veda değil vefa kongresidir. Ahde vefayı her şeyin üstünde tuttuk. Makamlara, koltuklara veda ederiz ancak davamıza asla veda etmeyiz, asla bırakmayız kardeşlerim. Ne yoldan saparız, ne yoldaki tuzaklara düşeriz ne de ufkumuzu, davamızı, sevdamızı unuturuz. Birgün hepimiz fani dünyaya veda edeceğiz. Allah bizleri vefalı olanlarla beraber eylesin.

 

"HİÇBİRİMİZ VAZGEÇİLMEZ DEĞİLİZ"

Bu harekette hiçbirimiz vazgeçilmez değiliz. Ancak bu hareketin vazgeçmeyeceği değerleri vardır. AK Parti bütün milletimizin, bütün Türkiye'nin partisi olmuştur. Böyle olmaya da devam edecektir.

Partimizin bugüne kadar riayet ettiği ve önümüzdeki dönemde de sürdürmesi gereken 6 husus var;

-AK Parti'nin en temel ilkesi ve birinci önceliği insanını korumaktır. Birbirimizin onurunu ve hukukunu koruyamazsak milletimizin onur ve hukukunu da koruyamayız.

-AK Parti hareketi milletimizin bütün unsurlarını barındıran ve bu özelliğiyle milletin vicdanıyla buluşan yegane partidir. 14 senedir her şekilde milletimizi arkamıza alarak iktidar olmamızın sebebi budur. Milletimizin vicdanındaki yerini koruyamayan hiçbir hareketin kalıcı olması mümkün değildir.

-AK Parti dönemsel bir rüzgarın, belli bir zümrenin partisi olarak değil kader birliği içinde olan milletimizin ortak ürünüdür.

-Adalet dördüncü temel ilkemizdi. Hiçbir hak yerde kalmaz. Bir milletin bekası bir devletin bekası sadece adalet üzerine olmalıdır. Yeni anayasa da inşaallah önümüzdeki dönemde kavuşacağız. 

-AK Parti, demokrasiyi geliştiren bir harekettir. AK Parti siyaset grubuna yapılan müdahalelere rağmen milli iradenin yegane adresidir. Demokrasi üzerindeki vesayet kurumlarına karşı hazırlıklı olmalıdır.

-AK Parti Bütün insanlığa merhametle yaklaşmaktadır. Türkiye gönül coğrafyasının kalbidir, vicdanıdır böyle olmaya devam etmelidir. Türkiye daima mazlum milletlere kol kanat germek durumundadır. Yüzmilyonlarca kardeşimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, bırakmayacağız.

 

"YENİ KONGRE BENİM ARZU ETTİĞİM BİR ŞEY DEĞİLDİ"

Bugün yeni bir dönüm noktasına gelmiş bulunuyoruz. Bu konuşma benim için kolay değil. Daha önce 2 kez sizlerle birlikte olduğum bu salonda, yeni bir kongre için karşınıza çıkmak benim arzu ettiğim bir şey değildi. Bunun sizin vicdanınızda da rahatsızlığa neden olduğunun farkındayım. Görevi devretmemin yegane gerekçe AK Parti hareketinin birliğinden duyduğum endişedir. Türkiye'nin kaderi ile özdeşleşen AK Parti'nin birliği, bütünlüğü her şeyden önemlidir. Allah'a tevakkül ettik ve emaneti sizlere devrediyoruz. 

 

"HAKKINIZI HELAL EDİN..."

Bu salonda devraldığım aziz ermaneti devrediyorum. Şimdiden sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. İstemeden kalbini kırdığım incittiğim bir kardeşim varsa hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana haklarım helal olsun. Helalleşmek bizim için önemldiri. Zira bizim aramızdaki hukuk ebedi bir hukuktur. Bu yüzden birbirimizin hukukunu korumak ve birbirimize şahitliğimiz her şeyden önemlidir.

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Başbakan Davutoğlu'nun veda konuşmasının ardından gözyaşlarını tutamamadı.

Editör: TE Bilisim