Selahattin Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini söyledi.

 

"GÖRÜŞME TARAFTARIYIZ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni anayasa ile ilgili olarak "Yeni anayasa ve Kürt sorununun çözümü için biz görüşme taraftarıyız" dedi.

 

"BEN BU KONUDA ISRARCIYIM"

Diyarbakır'da konuşan Demirtaş, hükümet tarafından iptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerektiğini belirtti. Demirtaş, "Ne olursa olsun siyasetçiler konuşabilmeli. Ben bu konuda ısrarcıyım" şeklinde konuştu.

 

BAŞBAKAN RANDEVUYU ÖNDERDEN Mİ ALDI?

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun iptale ettiği randevuyla ilgili de konuşan Demirtaş şunları söyledi: "Biz diyaloğa açığız. Sorun şiddet ve çatışma zemininden çıkarılmalıdır. HDP'nin içinde olmadığı ve desteklemediği bir anayasa asla toplumsal bir sözleşme sayılmaz. Başbakan randevuyu Önder'den mi aldı ki iptal etti. Her şeye rağmen görüşme taraftarıyız. Görüşmemiz gerekiyor. Siyasettekigerilime sokaktaki çatışmaya rağmen görüşmemiz gerekiyor. İptal edilen randevunun yeniden gündeme alınması gerekir. Parti kapatma tartışmaları, gereksizdir. Türkiye'de parti kapatılarak bir yere varılmaz." 

 

İHANET SUÇLAMALARINA CEVAP

Demirtaş, özellikle kendisini destekleyen Beyaz Türkler'den gelen "ihanet ettin" suçlamalarına da cevap verdi; "Bizim öyle gizli saklı bir hedefimiz yoktu. Aynen şunu söyledik: Türkiyelileşmek Türkleşmek değil, Türkiyelileşmek diğer partilere benzemek de değil. Türkiye çok renkli, çok kimlikli, çok dilli, ve çok kültürlü bir ülkedir. Türkiyelileşmek de partiyi buna uygun hale getirmektir. AKP, MHP ve bir kısım pişman aydın HDP'den beklediği şey Kürtleri Ankara'daki Türkleştirme politikasına teslim etmemizdi herhalde. Burada sorun Kürtlerden kaynaklı değil, sorun Türkiye'nin batısından kaynaklı."

 

"ÜLKEMİZDE BİRLİKTE YAŞAMI İŞARET ETTİK"

"Düşünün ki düşüncemizi açıkladık, ülkemizde birlikte yaşamı işaret ettik diye hain, dokunulmazlıklar ve parti kapatmalarına kadar gittiler. Madem bu kadar vatanseversiniz ülkeyi seviyorsunuz ülkeyi soyanlarla neden bu kadar hızlı harekete geçmediniz.Başsavcılar ve hukukçular daha konuşmamızın tamamı kamuoyuna yansımadan sıcağı sıcağına soruşturma açanlar, madem bu kadar vatanseversiniz ülkeyi parsel parsel satanlarla ilgili neden gıkınız çıkmadı?"


"BİZİ ELEŞTİRENLER DÖNÜP BAKSIN. ÖZERKLİĞİ HER ZAMAN SAVUNDUK"

"Deklarasyon, Türkiye'nin yabancı olduğu ilk defa duyduğu bir deklarasyon değil. Özellikle 'HDP değişti' diyenler, Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasındaki hedeflerimize, vaatlerimize dönüp baksınlar. Deklarasyon, aşağı yukarı parti programımızın bir benzeridir."

 

"ÖZERKLİĞİ ANLAMAK İSTEYENE ANLATIRIZ"

"Bizimle ilgili bu özerklik meselesini anlamak isteyen herkesle tartışmaya açığız. Başbakan, muhalefet liderleri ve gazetecilerle aydınlar tartışmak istiyorsa canlı yayın dahi olmak üzere savunamayacağımız bir yer yoktur. Bizi suçlayanları bununla tartışmaya davet ediyorum. Gelin bir masanın etrafına oturalım biz anlatalım siz eleştirin biz anlayalım siz tartışın hep beraber bu Türkiye'deki bu kaotik durumu hep birlikte düze çıkarmak için çaba sarf edelim. Biraz elinizi vicdanınıza koyun. Masaya oturmayı ve diyalog kurmayı görev kabul edin sonrası kolaydır. Konuşarak çözemeyeceğimiz hiçbir şey yoktur."

Editör: TE Bilisim