Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "HDP olarak kuyruk partisi olmayacağız. Barış derken ciddiyetli, samimiyet içeren bir durum ve pozisyon ortaya koyacağız. Her gün artan bir ciddiyet ve sorumlulukla bu ülkenin barışı için çalışacağız. Yapamazsak da bırakacağız." dedi.

 

AA'nın derlediği habere göre; Yenişehir Belediyesinin yeni hizmet binasının açılışında konuşan Demirtaş, İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara şifa diledi.

Demirtaş, "Hiçbir şekilde hiçbir şiddet yolu ve yöntemi HDP'nin benimsediği, normal ve makul göreceği bir yöntem olmadı. Bundan sonra da elbette ki olmayacağız." ifadesini kullandı.

 

"PKK, İNSAN ÖLDÜRÜYOR"

Demirtaş, "PKK şiddet uyguluyor, silah kullanıyor, savaş yürütüyor, insan öldürüyor. Sorumluluğu yok mu? Var elbette. Peki, 7 Haziran'da, 1 Kasım'da seçime PKK mı girdi? Bütün olup biten günahını bir şekilde hükümet kendi üstünden atmak için ne kadar silahlı silahsız hareket varsa onların üzerine yığıp, kendi sorumluluğundan kurtulmaya çalışıyor." diye konuştu.

Konuşmasında Çözüm Süreci'ne de değinen Demirtaş, barış görüşmelerinin bu topraklara heyecan, canlanma ve bereket getirdiğini, nihai çözümün herkesin hakkı olduğunu vurguladı.

Demirtaş, ülkeye barışı getireceklerini, sözün gereğini yerine getiremeyeceklerine inandıklarında ise görevlerinden ayrılacaklarını bildirdi.

 

Terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin de Demirtaş, "Bütün bu savaşın faturasını burada yaşayan insanlar mı ödüyor? Hayır. Gidin bakın, Antalya virane, İzmir virane, bütün o turizm merkezleri bomboş. Ne olacak peki? Zannediyor musunuz ki Sur'da patlayan bombanın parasını, vebalini, günahını Sur'da yaşayanlar ödüyor. Yok kardeşim, Alanya'daki çiftçi de turizmci de esnaf da ödüyor. Hepimizin cebinden çıkan paralar bomba olarak bize geri dönüyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

LİDERLERE ÇAĞRI

Meclis'te grubu bulunan partilere seslenen Demirtaş, şunları söyledi:

"Elimizi taşın altına koyalım. Gelin bir araya, dördümüz oturalım. Şu savaşı nasıl durdurabiliriz önce birlikte görüşelim. Yol haritası çıkarmaya çalışalım, bir takvim koyalım. Çıkalım dört partinin liderleri olarak halka söz verelim. Biz bir ayda, 3 ayda, 6 ayda bu meseleyi birlikte çözeceğiz diyelim. O gün geldiğinde çözemediysek, istifa edelim. İnsanlar böyle her gün gözlerimizin önünde ölüp giderken, şehirlerimiz yakılıp, yıkılırken biz çözüm bulamayacaksak, demokratik siyaset kanalları her gün tıkanacak, parlamento işlevsiz hale getirilecekse, bizim orada bulunmamızın zaten bir anlamı kalmadı."

Türkiye'de barışın sağlanması için çalışacaklarını kaydeden Demirtaş,"HDP olarak kuyruk partisi olmayacağız. Barış derken ciddiyetli, samimiyet içeren bir durum ve pozisyon ortaya koyacağız. Her gün artan bir ciddiyet ve sorumlulukla bu ülkenin barışı için çalışacağız. Yapamazsak da bırakacağız." diye konuştu.

Açılışta, Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ile Yenişehir Belediyesi Eş Başkanları Selim Kurbanoğlu ve Ülkü Baytaş da birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, belediye yerleşkesindeki parkın açılışı yapıldı, kurdele kesimi sırasında beyaz güvercin uçuruldu.

Demirtaş ve katılımcılar, daha sonra açılışı yapılan Yenişehir Belediyesinin yeni hizmet binasını gezdi

 

 

 

Editör: TE Bilisim