HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan’ın “Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız" sözlerine yanıt verdi.

 Demirtaş, “HDP yol ayrımındadır diyenler kusura bakmasın, kendileri yol ayrımındadır. HDP’nin yolu, çizgisi bellidir. Çizgimiz olduğu yerde” diye konuştu.

Tan, son dönemde artan terör saldırıları ve bölgedeki operasyonlarla çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin olarak, "Kürt siyasetinde bir yol ayrımındayız şu an. Çatışma, iç savaş, devrimci halk savaşında ısrar edenlerle buna karşı olup demokratik mücadeleyi seçenlerin bir yol ayrımı olacak" demişti. "PKK'nin yeniden şiddet sarmalına girmesinin hiçbir izahı yok" diyen Tan, "Bu savaş stratejisi devam ederse ve ağırlıklı sol, sosyalist, seküler söylem devam ederse farklı oluşumlar olabilir" diyerek HDP dışında yeni bir parti kurulabileceğine işaret etmişti.

HDP İstanbul İl Örgütü’nün düzenlediği iftar yemeğinde konuşan Demirtaş’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle şöyle:

“HDP, her hangi bir yol ayrımına girmiş değildir”

“Önemli olan bir arada durabilmektir. HDP gücünü bünyesinde ki renklilikten alır. Bunu görmeyen HDP’den anlamamış demektir.

“HDP yol ayrımındadır diyenler kusura bakmasın kendileri yol ayrımındadır. HDP’nin yolu da çizgisi de bellidir. Her hangi bir yol ayrımına girmiş değildir, niyetinde de değildir.

“HDP’de müslümanların temsilliyeti yoktur demek saçmalıktır. En büyük temsilcisi benim. Biz dinci bir parti değiliz. Irkçı, dinci parti yok mu var, isteyen orada siyaset eder. Ama biz Alevi’yi de, Sunni’yi de Hristiyanı’da temsil ettiğimiz için HDP’yiz. Bunu yitirdiğimiz zaman HDP olmaktan çıkarız. HDP bunları savunarak milyonlarca oy almıştır.

Editör: TE Bilisim