HDP Heyeti, İmralı ’ya gitmek için Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Son duruma ilişkin açıklama yapan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Süreç İmralı’da başladı, İmralı’da biter. Partimiz sürecin bitmesini istemiyor. Öcalan ya da hükümet demedikçe süreç bitmez” dedi. 

Görüşmelerin durduğunu da belirten Demirtaş, “Hükümet ile heyet arasında görüşme yok, bu olağanüstü bir durumdur” ifadesini kullandı. Demirtaş'ın açıklamasında şu başlıklar öne çıktı:

RESMİ BAŞVURU YAPTIK: İmralı'ya heyet olarak gidebilmek için Adalet Bakanlığı'na başvurduk. Adalet Bakanlığı’nın hızlı yanıt vermesini bekliyoruz. Görüşmeler defakto devam ediyordu. Bu kez resmi başvuru yaptık, yanıtı bekliyoruz.

ÇÖZÜM SÜRECİ: Çözüm, İmralı’da başladı, bitecekse de oradaki görüşmeyle biter. Öcalan süreç 'bitti' demediği sürece bu süreç devam eder. Hükümet 'süreç bitti' demediği sürece de yine süreç devam eder. Erdoğan ve Öcalan iradelerini beyan ettikleri sürece de bu süreç devam edecek.

6-7 EKİM OLAYLARI: (6-7 Ekim için yapılan eylem çağrısı) Hem süreci hem Kobani’yi kurtaran en doğru hamleydi. Üç gün boyunca yaşananlar ölümsüz gerçekleşseydi çok daha güçlü siyasi sonuçları ortaya çıkabilirdi. Kobani düşseydi, Öcalan ve PKK sürecin bitirildiğini açıklayacaktı. Sürecir bitmemesi, halkın Kobani’ye sahip çıkmasına borçludur.

HDP GENEL MERKEZİNDEKİ BIÇAKLI SALDIRI: Bu bir provokasyon değil, planlanmış bir mesajdır. Devlet açık bir şekilde üst düzey bir parti yöneticimizin kafasını kesmek istemiştir.

HDP'NİN KAPATILACAĞI İDDİALARI: HDP'nin kapatılacağı yönündeki tartışmaların yeri ve zamanı  değil. HDP'nin kapatılacağına yönelik bir şey yok.

Editör: TE Bilisim