Afrin Herakatı devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması hareketliliği de sürüyor. Erdoğan, Putin'le telefon görüşmesi gerçekleştirerek Afrin Harekatı ve İdlib konularını görüştü. 

 

İKİNCİ ZİRVE İSTANBUL'DA: 

İki lider, daha önce Soçi'de yapılan Erdoğan, Putin ve Ruhani'nin katıldığı liderler zirvesinin ikincisinin İstanbul'da yapılmasını kararlaştırdı.

İki lider, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’ndeki yeni gözlem noktalarının oluşturmasına ivme kazandırma hususunda mutabık kaldıkları görüşmede Astana süreciyle ilgili fikir teatisinde bulundular.

Doğu Guta’daki insani duruma değinen iki liderin Suriye meselesinde işbirliği ve eşgüdüm içinde hareket etme kararlılıklarını da teyit ettikleri öğrenildi.

 

HAVA SAHASI GÜNDEME GELDİ Mİ?: 

Telefon görüşmesinin Rusya'nın Suriye'deki hava sahasını kapattığı yönünde iddiaların gündeme gelmesinin ardından yapılması önem taşıyor. Görüşmede bu konunun da gündeme gelmiş olabiliceği belirtiliyor. Rusya hava sahasını Türkiye'nin kullanımına açması Afrin Harekatında Türk jetlerinin terör hedeflerini bombalamasında büyük katkı sağlamıştı.

Editör: TE Bilisim