ŞEHRİVAN ÖZEL: HAMİT KARAKUŞ – 31 Mart’ta gerçekleşecek olarak yerel seçimler öncesi Ak Parti’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı belli oldu.

 

Van’da akşam saatlerinde kulislere düşen bilgi sonrası Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ankara davet edildiği öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın Ankara’da gerçekleştireceği görüşme sonrası yarın saat 11’de Takva’nın Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması bekleniyor.

 

ATACAN'DAN TAKVA AÇIKLAMASI

 

Van Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Ferhat Atacan, sosyal medya hesabından Ak Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı ile ilgili flaş paylaşımda bulundu.

 

 

Atacan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda; "Van bugün tarihi bir gelişmeye imza atmıştır. Van`ın öz evladı AK Partimizden Belediye Başkan Adayımız Sn. Necdet Takva`dır. Adayımız, yarın saat 11.00 de Devlet Başkanımız Sn. @RT_Erdogan tarafından açıklanacaktır. Vanımıza ve ülkemize hayırlı olsun. @NecdetTakva @AkPartiVan" ifadelerini kullandı.

 

NECDET TAKVA KİMDİR?

 

1969 yılında Van da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Van’da tamamladıktan sonra Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Bir süre inşaat ve turizm sektörlerinde ticari faaliyetlerde bulundu. Özel sektörde uzun yıllar çalıştı. 2005 yılında Ticaret ve Sanayi Odasında Genel Sekreterlik görevine başlayan Takva, yaklaşık 8 yıl süren bu görevini 2012 yılına kadar sürdürdü.

 

Görevinden ayrıldıktan sonra ticari hayatına devam etti. Takva, Haziran 2013’te yapılan Oda seçimlerinde Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Evli ve Dört çocuk babasıdır.

 

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ

Editör: TE Bilisim