Avrupa'da sürgünde geçen 34 yılın ardından memleketi olan Van’a geri dönen Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK)  meclis üyesi Yazar Rojan Hazım, sabah saatlerinde beraberindeki ailesi ile birlikte Van Büyükşehir Belediye eş başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya’yı makamında ziyaret etti. Hazım’ı kapı da karşılayan Çoban ve Kaya daha sonra Hazım ile birlikte makama geçti. Burada ülkeye dönüşü ile ilgili açıklama da bulunan Hazım, PKK Lideri Abdullah Öcalan tarafından başlatılan çözüm sürecine dikkat çekti. Kendisinin de, bundan sonraki mücadelesini bölge de sürdürmek istediğini ifade eden Hazım, “Sürgündeki mücadeleyi Kürdistan’da ve Türkiye’de demokratik platformda devam ettirmek ve bu müzakere sürecine katkı sunmak için 34 yıllık sürgünden sonra Kürdistan’a dönüş yaptım” dedi.

HAZIM: ÇALIŞMALARINIZI TAKTİR EDİYORUZ

Van Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına da değinen Hazım, Kürt halkı için yerel yönetimin çok büyük bir öneme sahip olduğunu dile getirdi. Van Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalar yaptığını söyleyen Hazım, “Bölge de modern kentleşme anlamında ciddi çalışmaların yapıldığına şahit oldum, bunun için Van Büyükşehir Belediyesi’ni kutluyorum. Yerel yönetimler bizler için çok önemli kurumlardır. Van tarihi ile birçok medeniyetlere başkentlik etmiş önemli bir kenttir. Bu anlamda Van’ı kültür başkenti yapmanız gerekiyor. Bu konuda çalışmalarınızı değerli buluyoruz. Sizi KNK adına kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyoruz” dedi. Ardından konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Hazım’ın 34 yıl aradan sonra memleketi olan Van’a geri dönmesinin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek, “Sayın Hazım’a memleketine hoş geldiniz diyoruz. Kendisinin 34 yıldır vermiş olduğu mücadelenin ne denli büyük anlamlar taşıdığını iyi biliyoruz.” dedi.

ÇOBAN: TOPRAĞINIZA HOŞ GELDİNİZ

Daha sonra konuşan Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Hatice Çoban, Hazım’ın ülkeye geri dönüşünün kendisini çok mutlu ettiğini söyledi. Bu anların kendisi için çok önemli olduğunu belirten Çoban, “Çünkü duygusal anlar da yaşatıyor. Topraklarınıza, ülkenize kavuşuyor olmanız diğer arkadaşlarında bu umudu da taşıyor olması çok önemlidir. Çünkü antidemokratik yöntemlerle ülkenizden sadece siyasi düşüncelerinizden dolayı bu kadar hasret kaldınız. Hizmet etmeniz engellendi ve uzak kaldınız. Yeniden hizmet etme fırsatına ve topraklarınıza kavuştunuz. Birlikte çalışma ve ülkemize hizmet etme diğer arkadaşlarımız içinde yol açılır ve onlarda gelir. Bende toprağa hasretin ülkeye hasretin ne demek olduğunu 3 yıl içinde anladım. Topraklarınıza ve ülkenize hoş geldiniz. İyi ki buradasınız ve diğerlerine de ışık olacaksınız. Diğer arkadaşları da sizin gibi karşılama fırsatımız olacak inşallah. Van Kürdistan’ın önemli bir kenti ve önemli bir coğrafyaya sahiptir. Örnek bir kent olması için biz de geceyi gündüze katıp çalışmak ve hizmet etmek istiyoruz. Umarım bu fırsatımız olur ve sizlerin desteğiyle de başarırız” diye konuştu.


ŞEHRİVAN

 

Editör: TE Bilisim