Halkların Demokratik Partisi (HDP), 81 il ve 968 ilçedeki büroları tamamlayıp 3 ay içerisinde kongrelerini de yaparak seçim çalışmalarına başlamayı hedefliyor. HDP’de Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, 81 il ve 968 ilçede parti örgütlerini oluşturacaklarını belirterek, “Toplumun tüm farklılıklarını, yeni yaşam çağrısı ile başlattığımız siyaset anlayışında buluşmaya ve beraber siyaset yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

Eylül-Ekim ayları boyunca il ve ilçe kongrelerini tamamlayarak, parti yönetimlerini belirlemeyi hedefleyen HDP’de Örgütlenmeden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ali Ürküt, HDP’nin Türkiye siyasetinde yeni bir parti olmasına rağmen toplumda önemli bir yer edindiğini belirterek, “Henüz örgütlenmesini tamamlayamadığı halde son altı ay da iki ayrı seçim çalışmasını yürütmüş, bu seçimlerden önemli başarılar elde ederek çıkmıştır.” dedi.

Dicle Haber Ajansı’nda yer alan habere göre; Ürküt, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerinin adayı Selahattin Demirtaş’ın Türkiye siyasetinde, ötekileştirilen ve ezilenlerin sesi olarak demokratik muhalefetin yegane temsilcisi durumuna geldiğini söyledi.

Örgütleme çalışmaları 3 ay içerisinde tamamlanacak

Ürküt, “Bu umut bize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Toplumun beklentilerine cevap verebilmek için, önümüzde duran en önemli görev HDP’nin güçlü bir örgütsel yapıya kavuşturulması olacaktır.” diye konuştu. Bundan yola çıkarak cumhurbaşkanlığı seçiminden hemen sonra Parti Meclisi, İl başkanları ve Merkez Yürütme Kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Ürküt, yapılan toplantılarda derinlemesine tartışmalar yürüttüklerini ve 3 ay içerisinde örgütleme çalışmalarını tamamlama kararı aldıklarını söyledi.

HDP, 81 il, 968 ilçesinde örgütlenecek

Örgütlenmeden Sorumlu Ürküt, Türkiye’nin 81 il ve 968 ilçesinde parti örgütlerini kurmayı hedeflediklerini aktararak, parti meclisinde yer alan arkadaşlarının bir kısmının da örgütleme çalışmalarında yer alarak çalışmalar yürüttüğünü dile getirerek, HDP’ye gönül vermiş herkesi bu örgütlenme seferberliğine destek vermesi çağrısında bulundu.

Eylül ayı sonuna kadar her ilde bir il kongre komisyonu kuracaklarını aktaran Ürküt, kongre komisyonun her il için üç aylık çalışma programı oluşturacağını, ayrıca örgütlenme sürecinin etkin bir şekilde işlemesini sağlayacağını kaydetti. İlk etapta, kongre komisyonları ve mevcut il yöneticileri ile birlikte ilçelerde gerçekleşecek olan kongreler için yeterli üye kaydı yapmayı kısa vadeli planları arasına aldıklarını aktaran Ürküt, Ekim ayı boyunca tüm ilçe kongrelerini, Kasım ayı içerisinde ise il kongrelerini tamamen bitirmeyi hedeflediklerini aktardı.

‘HDP’nin farkını ortaya koyacağız’

HDP örgütlemesinin klasik bir parti örgütlemesinden farklı olacağını söyleyen Ürküt, “HDP ve HDK’nin fikriyatına uygun olarak ezilenlerin, emekçilerin ve toplumun tüm kesimlerinin buluşmasını amaçladığımız bu kongre sürecinde, temel ilke ve politikalarımıza uygun perspektifle örgütsel çalışmamızı yürüteceğiz.” dedi. Kongre komisyonları ile parti yönetimlerini belirlerken halk ile ortaklaşacaklarını belirten Ürküt, HDP’nin farkını ortaya koyacaklarını vurguladı.

Beraber siyaset yapmaya davet ediyoruz’

Toplumun tüm farklılıklarını, yeni yaşam çağrısı ile başlattıkları siyaset anlayışında buluşmaya ve beraber siyaset yapmaya davet ettiklerini kaydeden Ürküt, son olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu davetimiz aynı zamanda barış, özgürlük ve eşitlik mücadelesini güçlendirmeye çağrıdır. HDP, Türkiye halklarının umududur ve bizler bu umuda yürüyüşü kararlı ve güçlü bir şekilde sürdürüyoruz.”

Editör: TE Bilisim