AK Parti Van Milletvekili Fatih Çiftci, beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte ilde görev yapan basın kuruluşlarını ziyaret etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Çiftçi, yaklaşan genel seçimlere değinerek, HDP’nin bağımsız veya parti ile girmesinin kendilerini pek etkilemediğini ifade etti.

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, beraberindeki il başkan yardımcıları Fatih Koçak, Raci Canbay, Serkan Acarcan, Burak Şahin ve Faruk Çohaz ile birlikte ilde görev yapan yerel gazete, radyo, yerel televizyon ve ajansları ziyaret ederek, imtiyaz sahipleri ve yayın temsilcileri ile bir süre görüştü. İlk olarak beraberindeki partililer ile birlikte Van Havadis gazetesini ziyaret eden Milletvekili Çiftçi, buradan sırası ile Şehrivan Gazetesi, Bölge Gazetesi, Tutku Fm, İhlas Haber Ajansı ve Van TV’yi ziyaret ederek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İlde ki sorun ve sıkıntılar ile ilgili istişarenin yapıldığı görüşmelerde konuşan Milletvekili Çiftci, yaklaşan genel seçimlere değinerek, HDP’nin bağımsız veya parti ile girmesinin kendilerini pek etkilemediğini ifade etti.

HDP BARAJI AŞACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞMALI

HDP’nin baskıcı bir zihniyetle başarı elde edemeyeceğini sözlerine ekleyen Çiftçi, HDP’nin barajı aşacakmış gibi çalışmaları gerektiğini vurguladı. Çiftçi, “AK Parti ve HDP bilinen iki partidir. Hangi partinin ne şekilde seçimlere gireceği konusu bizleri asla ilgilendirmez. Biz her zaman seçimlere hazır olan bir partiyiz. Partilerin çok olması demokrasinin güzelliğidir. Bizim hedefimiz ülkede bir oy patlaması yapmak ve Van'da da birinci parti olmaktır.” Dedi.

‘KAĞIT ÜZERİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLDU’

Van Belediyesi’nin sadece kağıt üzerinde Büyükşehir Belediyesi olarak unvan değişikliğini kazandığına değinen Vekil Çiftçi, Van halkının Büyükşehirin vermiş olduğu imkânları, işi bilmeyenlerin iş başında olması nedeniyle görmediklerini vurguladı. Çiftçi, Büyükşehir olması ile birlikte Van’ın şimdi çok daha farklı bir durumda olması gerekirdi. Van ilimizin büyükşehir olması nedeniyle hükümet tarafından gönderilen kaynaklardan 4 ay boyunca sıfır kesinti yapıldı. Yani 4 ay boyunca hiçbir şekilde kesinti yapılmadı. Büyükşehir Belediyesi’nin dudak uçuracak bir bütçeye sahip olmasına rağmen, Van Büyükşehir Belediyesi, Van halkına gereken hizmetler ne yazık ki şimdiye kadar hayata geçiremedi.” ifadelerine yer verdi.

‘BARIŞ VE HUZUR GEREKLİ’

Çözüm sürecine değinen Milletvekili Çiftçi, “Bizim için huzur gerekli, bizim için barış gerekli, bunun için samimiyet gerekli. Hamdolsun ki hükümetimizin iradesi, dik duruşuyla birlikte inşallah bu bölgede kamu düzeni tesir edecek ve inşallah bu süreçte sonuna kadar sağlıklı bir şekilde devam edip kardeşlik hukukumuz tesis edilecek.” Dedi.


ŞEHRİVAN

Editör: TE Bilisim